Bjørn Paulsen: Mega farligt ikke at komme i top seks

Grundet VM i Qatar er Superligaen gået på tidlig vinterpause i denne omgang, og der er nu hele tre måneder til, der igen bliver sat gang i den bedste danske række.

For OB’s vedkommende har det været et efterår, der både har været godt og skidt, da de første fem ligakampe i sæsonen kun bød på et enkelt point, mens man slutter af med at være ubesejrede i de sidste ni kampe i Superligaen.

OB sluttede af i Horsens søndag eftermiddag med en kamp, der sluttede 3-3, og forsvarsspilleren, Bjørn Paulsen, sætter disse ord på det opgør.

– Det var en vanvittig kamp. Den havde det hele. Vi starter godt, og slutter skidt i første halvleg. Så kommer vi bagud også. Så kommer vi tilbage, og så bliver det op og ned. Den havde det hele, og jeg tænker, at dem som så den, de var godt underholdt.

Var resultatet fair nok?

– Ja, det var det. Vi har måske lidt flere chancer end dem til sidst, men når man lukker tre mål ind, så må man ikke vinde.

Der var mange OB-fans, der var taget til Horsens for at støtte holdet, og Paulsen glæder sig da også over opbakningen, og håber på, at den bliver lige så god efter nytår.

– Den var fed. Jeg håber, det fortsætter sådan næste år også. Jeg håber, det bliver det nye OB med en masse tilskuere og top seks. Vi må se, og jeg tror, det er vigtigt at få en god pause nu, hvor vi lige slapper lidt af, og justerer nogle ting. Det har vi brug for. Så kommer vi tilbage med en masse energi, og så håber jeg, at fansene er klar til at støtte os der også.

Når Superligaen starter igen, er der fem kampe tilbage af grundspillet, og OB ligger lige nu nummer fem. Det betyder, at man selv kan afgøre, om man skal med i mesterskabsspillet, men vil det så være en skuffelse, hvis de ikke kommer det?

– Hvis man kigger på Superligaen, tror jeg ikke, det vil være en skuffelse. Selvfølgelig er det vores mål, og vi kæmper for det, men Superligaen i år er helt vanvittig. Der er et stort hold, der kommer til at ryge ud i år, kan man se, så det er mega farligt ikke at komme i top seks i år. Vi tager én kamp ad gangen, og giver den fuld gas. Så håber vi, det er nok til top seks.

– Der er sindssygt mange gode hold i Superligaen lige nu, og man kan jo diskutere, om den er for lille. Men det giver nogle rigtig gode kampe, og jeg tænker, at tilskuere i Superligaen bliver godt underholdt både i top seks og i bund seks.

Er det en overraskelse for dig, at vi lige pludselig ligger så godt til efter vores dårlige start?

– Efter de første fem kampe snakkede vi om overlevelse, og at vi ligger i top fem nu, er selvfølgelig overraskende. Men vi troede på det, og det sagde vi fra starten af. Vi var dårlige, fordi vi lavede mange individuelle fejl, og dem fik vi skaffet af vejen, og fik bygget et kollektiv, hvor vi alle 11 forsvarer.

– Det er også derfor, vi ikke har tabt i så mange kampe. Vi er altid med inde i kampene, og det skal vi fortsætte med at arbejde med.

I weekenden kom det frem, at der til sommer skal laves en Hybridbane på Odense Stadion, og det er noget, Bjørn Paulsen og holdkammeraterne glæder sig meget til.

– Det er en lettelse for os. Det er et stort skridt i den rigtige retning. Man snakker altid om, at OB skal i top seks, men man skal jo have faciliteterne til det. Det synes jeg ikke, vi har haft med banerne. Vi træner jo på kunst, og så går vi ud, og spiller kamp på en græsbane. Det er svært for os, må jeg ærligt indrømme. Det har jeg ikke prøvet før i andre klubber, at der har været så stor forskel på træningsbanerne og kampbanen.

Hvad vil det så betyde, hvis man ikke følger det op med at gøre træningsbanerne bedre?

– Så har vi en god kampbane og dårlige træningsbaner. Det er sådan, det er. Bane 1 herude er god om sommeren, men den ligger brak i et halvt år, hvor vi skal på kunst. Der skal man finde et alternativ.