Edmundsson: Har ikke forsøgt at komme væk fra OB

Tilbage i januar lavede vi et interview med Joan Simun Edmundsson, og han fortalte os, at han var meget opsat på at forlænge hans kontrakt med OB, der udløber efter denne sæson.

Tre uger senere blev han så bedt om at blive hjemme fra holdets træningslejr, fordi han skulle koncentrere sig om at finde en ny klub, og det blev meldt ud, at han havde forsøgt at komme væk fra OB i et halvt år.

Nu har vi så snakket med Edmundsson, og vi kunne godt tænke os at vide, hvordan hans udtalelser til os dengang hænger sammen med, at han skulle have forsøgt at komme væk fra klubben i et halvt år.

– Vi har jo snakket sammen og forhandlet om en ny kontrakt, som vi ikke blev enige om. At jeg har forsøgt at komme væk i et halvt år, det hænger ikke sammen. Jeg tror, de fleste fodboldspillere, også dem der spiller i OB, de har et ønske om at komme til at spille på så højt et niveau som muligt, og jeg er ikke anderledes på det punkt. Jeg har givet udtryk for, at hvis jeg fik muligheden for at spille i en større liga, så var det noget, jeg gerne ville, men i min verden er det ikke det samme som at sige, jeg ikke vil være her.

– Vi har jo også forhandlet med det formål, at jeg skulle forlænge, men vi kunne så ikke blive enige, og det er fair nok. Det er noget, der sker engang imellem i fodboldens verden, der er ikke nogle ‘hard feelings’ fra min side over det, siger Edmundsson til OBstruktion.

Så Jesper Hansen har altså misforstået det med, at du har forsøgt at komme væk fra klubben?

– Det jeg har givet udtryk for, som jeg har sagt til Kent, og jeg har sagt hele tiden, det er, at hvis der kom et tilbud, hvor jeg kunne spille i en større liga end den danske, så var det noget, jeg gerne ville, men det er ikke sådan, at jeg aktivt har forsøgt at komme væk. Vi har jo også forhandlet, og jeg har set på plusser og minusser, og jeg kom frem til, at det bedste for min karriere var, at takke nej til det, de kom med.

Det endte dog med, at Edmundsson ikke kom væk fra OB, og selvom han respekterer, at klubben ikke solgte ham, så er han lidt ærgerlig over det.

– Man kan sige, at jeg ikke skulle med på træningslejren, var måske et tegn på, at jeg skulle finde mig en ny klub. Når muligheden så var der for at sælge, og jeg så ikke kom afsted, så bliver man måske lidt ærgerlig. På den anden side så er jeg rigtig stolt af at repræsentere OB, og jeg vil bare nyde hvert et minut jeg får, om det så er på førsteholdet eller reserveholdet i de næste par måneder, og så skal jeg bare gøre mit bedste.

– Jeg har fuld respekt for, at de sagde nej til at sælge mig i januar, men når jeg ikke har spillet mere, end jeg har gjort i kampene i foråret, så kan man sige, at alle parter står lidt som taber. Klubben har haft muligheden for at tjene nogle penge på mig, i stedet for at jeg går på en fri transfer til sommer, og skuffet er et stort ord, men jeg er ærgerlig over, at situationen er blevet, som den er blevet.

På transfervinduets sidste dag kom det frem, at der havde været bud på Edmundsson fra danske klubber, men de blev afvist af OB. det kunne ellers godt have været interessant for ham.

– Der er blevet handlet ud fra det, som klubben har givet udtryk for, og de har sagt, jeg ikke skulle med på træningslejr, fordi jeg skulle finde mig en ny klub, og de har hele tiden givet udtryk for, at de hellere ville tjene nogle penge på mig, end at jeg skulle gå på en fri transfer til sommer. Så der er hele tiden blevet handlet ud fra det, og jeg har ikke lagt skjul på, at min førsteprioritet har været at spille i en anden liga, jeg vil gerne ud og opleve en anden kultur, men da det så af en eller anden grund gik i vasken, så var der kort tid, og så var der nogle danske klubber, der kom på banen, og så var jeg åben for dem, fordi der måske var givet udtryk for, at jeg stod bagerst i køen i forhold til spilletid, og det har så også vist sig, at jeg ikke har spillet så meget. Derfor var jeg åben for det på det tidspunkt, men klubben valgte at sige nej, og det respekterer jeg fuldt ud, fordi jeg har en kontrakt her, som jeg forholder mig til, og som jeg har sagt hele tiden, så er jeg glad og stolt over at spille for OB, og jeg vil bare gøre mit bedste, så længe jeg er her.

Transfervinduet er stadig åbent i lande som Norge, Sverige og Island, og OB har tidligere meldt ud, at man stadig prøver på at sælge færingen, men det er dog ikke noget, der umiddelbart er så interessant.

– Hvis jeg skal være helt ærlig, så er de transfervinduer, der er åbne nu ikke min førsteprioritet. Hvis der kommer noget spændende, så er jeg åben for det, men som det ser ud nu, så bliver jeg her til sommer. Men nu får vi at se, meget kan ske i fodbold, så man ved jo aldrig.

Hvis det skulle ske, at OB kommer i tanke om, at de gerne vil genoptage forhandlingerne om en ny kontrakt med Edmundsson, så kommer de nok til at gå forgæves.

– Man skal aldrig sige aldrig i fodbold, men det er ikke noget, der ligger i kortene. Med den begrænsede spilletid jeg har fået, bliver det nok svært for os at blive enige om en ny kontrakt, som det ser ud nu.

Forholdet mellem Edmundsson og OB har ikke virket som det bedste, siden han skulle blive hjemme fra træningslejren, og selvom det er noget, han gerne havde været foruden, så vil han se tilbage på hans tid i OB med glæde.

– Jeg er rigtig glad for at være i klubben. Man skal huske på, at de hentede mig i 1. division, og gav mig chancen for at spille i Superligaen, og det vil jeg altid være taknemmelig for.  Tingene forandrer sig hurtigt i fodbold, og jeg kan da sige, jeg gerne ville være foruden de sidste par måneder, for det har også været tungt mentalt. Det har været svært for mig, og jeg tror også, det har været svært for klubben. Det har ikke været optimalt for nogle af parterne.

– Jeg vil altid være OB-fan, og jeg er rigtig glad og stolt over at repræsentere klubben, og der vil ikke være ‘hard feelings’ fra min side, men som jeg også har sagt, så er jeg måske lidt uforstående overfor, hvordan tingene er blevet gjort her på det sidste. Jeg har en kontrakt, og den respekterer jeg til fulde, og klubben er i sin gode ret til at gøre, hvad de vil med mig, og jeg har bare tænkt mig at nyde hvert minut, jeg får, om det så er på reserveholdet eller førsteholdet. Jeg vil bare gøre mit bedste, for som sagt så er jeg meget glad for, at de gav mig chancen for at spille i Superligaen, når der ikke var andre, der ville det.

– Jeg har hele tiden haft det sådan, at uanset om vi blev enige om en ny kontrakt eller ej, så var jeg meget opsat på at klø på og have en god halvsæson. Min sidste halvsæson var ikke, som jeg ønskede, og derfor ville jeg meget gerne rette op på det, så man kunne se, at jeg havde efterladt et godt indtryk i OB, hvis jeg skiftede til sommer.

– Som det er nu, må jeg bare sige, at det er lidt ‘la la’. Man kan måske sige, ‘Han er lidt en humørspiller’, og det har været meget op og ned. Måske er der nogen, der vil sige, jeg har været et problembarn, og det er da ikke et ønskescenarie for mig at forlade klubben på den måde. Jeg har været rigtig glad for at være her, og til sommer har jeg været her i to og et halvt år, og det er det længste, jeg har været i en seniorklub i min karriere. På den måde har jeg været rigtig glad for tiden. Der har selvfølgelig været op- og nedture, men set over hele perioden har det været en god oplevelse for mig.

Edmundsson slår fast, at han har et professionelt forhold til klubbens sportsdirektør, Jesper Hansen, og han regner ikke med, at de skal ses, når han er fortid i klubben.

 

– Det er professionelt. Vi har et professionelt forhold, og det er det. Jeg kommer nok ikke til at spise aftensmad med ham, når jeg har forladt klubben.

One Reply to “Edmundsson: Har ikke forsøgt at komme væk fra OB”

Comments are closed.