Fenger: Ikke det jeg håbede på, da jeg kom tilbage

Da OB spillede på hjemmebane mod Brøndby søndag aften, blev Max Fenger skiftet ind med et kvarter tilbage af kampen. Det var angriberens første Superligaminutter siden september 2022.

I 2023 var han lejet ud til den svenske klub Mjällby, men han vendte tilbage igen til opstarten her i det nye år. Han tænker ikke meget over, at det var hans første kamp for OB i lang tid, det fylder mere, at han gerne vil have mere spilletid.

– Det er ikke det, jeg tænker på lige nu. Det føles lidt lige meget. Det er selvfølgelig rart at spille kampe, men det er heller ikke det antal minutter, jeg håber på at få. Men i den her situation skal jeg nok lægge egoet væk for lidt tid og fokusere på, hvor holdet er lige nu.

Men du er fysisk klar til at spille mere, end du gjorde i dag?

– Ja, nu skal jeg nok også spille reserveholdskamp i morgen, så ja det er jeg. Det vil jeg da også på et tidspunkt. Det vil jeg også nu, men det ser det ikke ud til. Det var i hvert fald ikke det, jeg håbede på, da jeg kom tilbage.

– Nu må vi se det næste stykke tid, men lige nu er det mest resultatet, der gør ondt.

Transfervinduet er stadig åbent i Sverige og Norge, så han har stadig muligheden for at komme videre og få mere spilletid et andet sted, og hvis det ikke bliver anderledes i OB, vil han også have en snak med klubben om det.

– Det er svært at sige. Jeg vil bare spille fodbold. Hvis jeg ikke får flere minutter, må jeg jo snakke med klubben om, hvad der giver bedst mening for begge parter, men som det ser ud nu, er jeg i OB, og det er jeg 100%, indtil jeg ikke er der.

Da Fenger blev skiftet ind fra bænken, fik han nærmest også det største bifald fra RMN-tribunen, der blev givet i kampen, og det var han da også glad for.

– Det varmer da. Det er rart at vide, man stadig er i hjerterne på nogle OB-fans, selvom det er længe siden, jeg har spillet her. Men igen, det blegner lidt i forhold til præstationen. Jeg tror ikke engang, jeg når at få en boldberøring.

– Det er selvfølgelig rart at blive modtaget godt, men performance og alt det andet var det, der pinede mig i dag.

Hvad var det for en kamp at komme ind i?

– Den er jo hektisk. Det at blive skiftet ind er lidt anderledes end at starte, man kommer aldrig i det samme flow. Vi skal jagte, så snart jeg kommer ind, og de scorer til 3-0 efter få minutter.

– Vi er så langt fra deres niveau i dag. Som jeg ser det, er det ligaens bedste hold, vi spiller mod. De har mange kvalitetsspillere, og de gør det virkelig godt. Vi var overmatchet på alle parametre i dag, og vi kan ikke komme bagefter og sige, det ikke var fortjent, for de er et niveau eller to bedre end os.

Inden OB tabte til Brøndby, havde Vejle vundet over Silkeborg, og det betyder, at OB nu kun er to point over nedrykningsstregen, og spillerne er fuldt bevidste om, at situationen er alvorlig.

– Vi skal være klar over vores situation. Det er tæt i bunden i år, og det er selvforskyldt, at vi ligger der. Der er ikke andet at gøre ved det end at arbejde hårdt og få point i de andre kampe. Men det gør ondt, at vi ligger dernede. Det er ikke der, vi skal ligge.

– Vi havde selvfølgelig håbet, at vi kunne straffe Brøndby nogle steder, og at vi ville være inde i kampen, men den er jo stort set død efter de kommer foran 2-0. Jeg har følelsen af, at de bare kører lidt cruise control gennem resten af kampen.

– Det havde været godt for stemningen og for fansene, hvis vi havde været inde i kampen længere, end vi var, og måske havde holdt en uafgjort til pause, men de er som sagt et niveau over os i dag.

– Det vigtige er, at vi står sammen nu, og det var også det, Søren sagde i omklædningsrummet efter kampen. Det er vigtigt, at vi er bevidste om, hvor vi er, og at vi ikke har fokus på alt muligt andet. Vi er bevidste om vores situation, og hvor vi ligger. Vi skal rykke frem sammen.