Kløve: Selvfølgelig vil jeg gerne spille

Troels Kløve har ikke for alvor spillet den store rolle for OB i denne sæson, hvor han indtil nu kun har spillet seks kampe fra start, og her i foråret har det været meget småt med minutterne.

22 minutter er det blevet til fordelt over de tre kampe mod FCK, FC Midtjylland og SønderjyskE, og det er selvfølgelig ikke det, han havde håbet på.

– Det er selvfølgelig ikke så mange minutter, som jeg selv havde håbet på, men jeg kan også godt se, at der er folk, der har gjort det godt. På den position jeg kæmper for at spille på, der har vi en anfører og Ayo, der har gjort det rigtig godt. På den måde er det naturligt nok, at det er dem, der spiller fra start, og så er det jo op til træneren i løbet af kampen at se, hvornår der er brug for en.

– Det er ikke noget, jeg tager så tungt, at jeg kun har spillet de minutter, som jeg nu har, det er også holdets fortjeneste.

Hvad gør man for at holde humøret højt, når man ikke spiller så meget, som man gerne vil?

– Det handler om ikke at fokusere så meget på det dårlige, og i stedet fokusere på det, man selv kan gøre noget ved, og det er jo bare at træne godt og holde humøret højt, så godt som man nu kan.

– Som fodboldspiller handler det selvfølgelig om at spille fodbold, og det er jo det, vi alle sammen er ansat til, men vi er også flere, end der kan starte på banen. Det er for at have konkurrence i en trup, og det er jeg udmærket klar over.

I sidste sæson havde Kløve en helt anden rolle på holdet, hvor han spillede 25 kampe fra start, og det har da også været lidt underligt for ham at gå fra fast starter til at være ude i periferien af holdet.

– Helt sikkert. Det er noget andet at være ung spiller og komme ind engang imellem og få nogle minutter her og der, det kan man trods alt bedre leve med. For mig er det noget helt andet, at jeg går fra at være starter til at ryge lidt ud i kulden. Men der er sket vildere ting, end at jeg er røget på bænken i OB, og jeg arbejder stadig sindssygt hårdt for at komme på holdet, og så tager vi en status, når man har behov for det.

Efter denne sæson har Kløve stadig to år tilbage af sin kontrakt med OB, og den rutinerede midtbanespiller tænker da også lidt over fremtiden, selvom det ikke fylder så meget for ham.

– Selvfølgelig tænker man altid over, hvad fremtiden bringer, men nu er sæsonen i gang, og så ved jeg, at om tre måneder når vi går på ferie, så kan situationen være en helt anden. Men jeg spekulerer ikke så meget over det. Selvfølgelig vil jeg gerne spille. Det vil vi alle sammen.

I den seneste kamp mod SønderjyskE blev Kløve sendt på banen, da der manglede to minutter, og selvom det ikke er optimalt for en spiller at komme ind og spille så lidt, så handler det om at være professionel.

– Der må man bare tage den professionelle hat på, og gøre det så godt man kan i to minutter. At komme ind med en dårlig eller opgivende attitude hjælper jo heller ikke holdet, men at man så er skuffet bagefter, er jo en del af det.

– Selvfølgelig er det ikke fedt at komme ind så sent i en kamp. Så kan man ikke nå at gøre noget, og så føler man sig heller ikke så vigtig som spiller. Men det er en del af fodbold, og der må man sgu bare tage den professionelle hat på.

I mandags var Kløve med, da reserveholdet spillede mod Randers, og selvom niveauet er et lidt andet, end det er i Superligaen, så giver det ham alligevel noget at spille sådan en kamp.

– Selvfølgelig er det ikke det, man stræber efter, men det handler om at holde sig skarp og få nogle kampminutter. Det er trods alt noget andet at spille kamp end at løbe og træne.

– Selvom niveauet ikke er lige så højt som i Superligaen, så er det alligevel mange Superligaspillere, man møder i de her reserveholdskampe, og niveauet er også fornuftigt. Så kan man få lidt kamptræning og hjælpe de unge på vej, for der er også noget talent, der kan forløses der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *