Mouritsen: Jeg giver den gas hver dag

For tre uger siden blev Andreas Alm fyret som cheftræner for OB, der i stedet valgte at forfremme Søren Krogh til midlertidig cheftræner resten af året.

Spørger man Nicklas Mouritsen, så har det givet noget ny energi til holdet, og han synes, det har været en god begyndelse med Søren Krogh.

– Ved et trænerskifte kommer der som regel altid ny energi og ny tro på tingene, og det har man også kunne mærke hver dag til træning. Der er kommet en ny friskhed og ny energi, og det virker til, at folk har haft brug for det. Det har været en god start under Krogh.

Op til Hvidovre-kampen var der også snak om, at der var god energi, og det så godt ud, men vi tabte alligevel kampen. Hvad gik der galt?

– Det havde set godt ud op til kampen. Det handler først og fremmest om at have energien til træning, men det er endnu vigtigere, at kunne overføre det til kamp, hvilket vi ikke fik gjort mod Hvidovre. Det er helt sikkert noget, der skal lægges på frem mod Randers på søndag.

I sidste uge benyttede OB landskampspausen til at tage nogle dage til Spanien på træningslejr, og det kom der noget godt ud af.

– Det var faktisk en rigtig god tur. Det er altid lidt sjovere at træne under varmere himmelstrøg, men også bare at komme ud på gode baner og få lidt kvalitet ind i træningen. Man får endnu mere ny energi af at være sammen 24/7, og så bliver det også lidt sjovere, når det er lidt varmere at træne. Man kan også træne lidt mere taktisk i forhold til at være her i Odense, hvor vi ligger lidt på minusgraderne.

– Det var en god tur, ikke kun på banen, men også udenfor banen hvor vi fik taget nogle gode snakke som hold. Det tror jeg, kommer til at rykke os mere som hold.

Da holdet var afsted på træningslejr, manglede der nogle spillere, der var afsted på landsholdsopgaver, og de spillere manglede også tidligere i denne uge, hvor der blev spillet en lukket intern træningskamp mod U19.

– Vi har selvfølgelig manglet en del spillere, og på træningslejren fik vi det klaret med en del U19-spillere, så det er bare sådan, det er. Man kan ikke rigtigt gøre noget ved landsholdsudtagelser. Folk har fortjent at være udtaget, det er en del af det at være fodboldspiller, og så må man bare få det bedste ud af det.

Mouritsen har fået spilletid i seks kampe i Superligaen i denne sæson, hvor han kun har været med fra start i en enkelt. Det er svært for ham at sige så meget om, hvordan hans rolle er på holdet, men han vil forsøge at gribe chancen nu under den nye træner.

– Det er altid svært at sige. Nu er der jo kommet ny træner, og han har sikkert nogle andre tanker end den tidligere, sådan er det altid, men for mig handler det om at give den alt, hvad jeg kan til træning hver dag. Hvis du ikke træner godt, er der ikke nogen chance for at starte inde. Jeg giver den gas hver dag til træning, og så er jeg klar, når jeg får chancen.

Er din rolle ændret, efter der er kommet ny træner?

– Nej, det vil jeg egentlig ikke sige. Jeg prøver at have den samme rolle, som jeg hele tiden har haft. Det er bare at give den gas, og så må vi tage den derfra.