Sneen har drillet Søren Krogh i forberedelserne til FC Nordsjælland-kampen

I sidste weekend var OB en tur i Randers, og herfra kunne de tage hjem med en vigtig sejr, da de vandt med 1-0, og fik tre tiltrængte point.

For cheftræner Søren Krogh var det en meget vigtig sejr over Randers, og det var ikke kun fordi, den gav tre point på kontoen.

– Det var på alle måder vigtigt. Det var vigtigt i mit perspektiv, fordi vi arbejder med nogle ting lige nu, der er kommet en større tro på. Det der med at vi ikke hele tiden arbejder mod et resultat, nu er der rent faktisk noget resultatmæssigt, der er gået med os, og det vi har arbejdet med, lykkedes også nogenlunde.

Er det de samme ting, vi kommer til at se mod FC Nordsjælland?

– Det kan godt være, der kommer lidt justeringer på formationen, det ligger ikke helt fast endnu, men forhåbentlig er det samme indstilling. Samme hjerte i de ting, vi laver. Jeg var ikke tilfreds med, mod Hvidovre i særdeleshed, at vi manglede nogle basisting omkring at tage returløb og gå i pres med intensitet.

– Det håber jeg selvfølgelig, at vi kan finde frem igen, og det får vi også brug for mod en klassemodstander.

Hvordan har du brugt træningsugen op til kampen?

– I har jo selv set forholdene. Det er lidt svært i forhold til den mængde sne, der er kommet ned, at finde den intensitet til træning, jeg gerne ville, men vi har forsøgt at få det bedste ud af det.

– Vi har arbejdet hen imod den her kamp mod FC Nordsjælland, hvor jeg skal finde ud af, hvad det er, vi gør i kamprytmen. Hvor meget initiativ skal vi forsøge at tage, og hvor meget skal vi overlade til dem. Der er nogle ting, jeg har forsøgt at kigge hen mod her i løbet af ugen. Også i forhold til holdets tilstand, hvor gode vi er på bolden bl.a.

– Det har været en lille smule sværere forhold, fordi der er kommet så meget sne, så vi har aldrig rigtig lige fået den der rytme i træningen.

Torsdag aften spillede FC Nordsjælland hjemme mod Fenerbahce i Conference League, og med en sejr på 6-1 fik de tanket godt med selvtillid forud for kampen mod OB på søndag.

– De kom i en 5-3-2 formation med Schjelderup og Christian Rasmussen oppe foran og Lucas Hey som højre stopper, så det er et godt spørgsmål. Det er den kamp i sæsonen, hvor man er mest i tvivl om, hvad de kan finde på.

– Det er utroligt fleksible i deres tilgang til spillet. Dynamiske rotationer og dynamiske formationer. Det er en svær størrelse, og et hold der angriber godt, men de er stadigvæk det bedst forsvarende hold i ligaen, hvor de kun har lukket 13 mål ind. Det er et stærkt angrebshold, som man også ser i går, men de er lige så stærke i forsvarsspillet.

Det er svært at forestille sig, at Odense Stadion står skarpt søndag eftermiddag, efter der også er blevet trænet på banen lørdag, og det er selvfølgelig lidt noget andet, end FC Nordsjælland er vant til, når de spiller på kunstgræsset hjemme i Farum.

– Det er klart, de har noget specielt kørende deroppe. Det er der ikke nogen tvivl om, og det ser vi også i går. De færreste kan være med i det tempo.

– Vi har ingen intentioner om at præsentere en dårlig bane, vi vil trods alt også gerne spille på en god bane. Men det kan da være, der ligger nul komma et eller andet procent i den der del, og det må vi så se på. Vi kan ikke tage højde for det, for de har så meget kvalitet i deres spillere, men det vil vise sig på søndag.

– Det kan også være, de kan tage nogle af de ting med på en græsbane, det synes jeg, vi har set nogle gange i sæsonen også. Det der med at de er suverænt bedst på deres kunstgræsbane, der kan man også se på de point, de har fået på udebane i denne sæson, at de også kan spille godt på græs.

Der er endnu ikke meldt noget ud om, hvem der er cheftræner i OB, når spillerne vender tilbage fra ferie i starten af januar, så indtil videre er det Kroghs sidste kamp i spidsen for holdet søndag eftermiddag. Det er dog ikke noget, han tænker på som værende specielt.

– Nej, jeg synes, det er for kort tid til at sige, det kan blive specielt. Den der boble jeg har været inde i sammen med staben, der kommer hele den der refleksionsproces først, når kampen er overstået.

– Det har været så intensivt, og der har været så mange arbejdstimer i det. Der har været så meget tryk og pres, så alt det der, tror jeg, at jeg forholder mig til efter kampen.

På os virker det som om, at spillerne har virket mere lettede, efter du blev træner. Hvordan har du oplevet det?

– Det er svært at sige. Jeg skal ikke begynde at rode i fortiden, og jeg har ikke nogen holdning til det. Det er jeres observation, men jeg synes også, at gruppen har responderet fint på nogle af de ting, jeg er kommet med, og det er jeg selvfølgelig glad for.

Føler du også, at spillerne har tiltro og tillid til dig?

– Det er følelsen, jeg har. Helt klart. Det er en god gruppe, som har taget godt imod mig, vil jeg sige.