Søren Krogh: Jeg kan ikke lade mig styre af frygt

Fredag aften tog OB imod Viborg hjemme på Odense Stadion, og med et nederlag på 3-1 var det 13. gang i træk i denne sæson, OB gik fra banen uden sejr på hjemmebane.

Det var et hårdt nederlag at løbe ind i , og tirsdag spurgte vi cheftræner, Søren Krogh, om, hvordan stemningen har været i truppen efter den kamp.

– Vi er jo trætte af det. Virkelig. Men vi er også kommet til den konklusion, at vi ikke kan gå og bruge for meget tid på det, som er sket nu. Vi er nødt til at finde noget ekstra frem til de sidste syv kampe, og vi er nødt til at være fyldt med energi, når vi træner, og arbejder hver dag, og det synes jeg, vi har været de sidste par dage. Vi skal klare det her, fordi det vil vi.

Hvad er det for noget ekstra, der skal findes frem?

– Jamen det er det hele. Det er energi, og det er de procenter, man ikke troede, man var i stand til at have. Alt skal graves ud af os alle sammen nu, og så skal vi jagte først og fremmest. Vi skal ikke kigge på tabellen og sige, at det hele nærmer sig, for det skaber kun én ting, og det er frygt. Så det prøver vi at se bort fra, og jeg kan ikke forestille mig, at der er nogen, der ikke godt ved, hvor vi ligger henne lige nu, men vi er nødt til at angribe, for vi kan ikke bare stå dernede.

– Vi har ikke præsteret godt nok, og i særdeleshed på hjemmebane har vi ikke været gode nok. Det er egentlig bare der, den ligger. Vi har spillet dårligt ganske enkelt. Hvis du kigger på kampene, spiller vi ikke nogen ud af banen overhovedet, og vi har bare ikke været gode nok.

– Vi skal ud og vinde fodboldkampe, det er det eneste, der kan vende det for os. Vi skal vinde, fordi vi vil det, og fordi vi synes, vi er bedre end de andre. Det synes jeg, vi er.

Betyder det også, at der skal ændres på holdet til på fredag?

– Det er jo et godt spørgsmål så tidligt, der kan nå at ske mange ting. Jeg har ikke lagt mig fast på en startopstilling endnu.

– Jeg skal holde snuden lige i sporet og se, hvad der kommer til at ske i løbet af dagene, og hvem der viser sig bedst frem.

I søndags kunne OB have rykket ned under nedrykningsstregen i Superligaen, men resultaterne i de andre kampe i nedrykningsspillet gjorde, at de stadig ligger over stregen.

Krogh vil dog ikke gå og være presset over de andre holds resultater, så det er ikke noget, han bruger så meget tid på.

– Jeg er nødt til at slippe mig fri af det der og gå ud og jagte en sejr. Jeg kan ikke lade mig styre af frygt og de andre resultater, det er jeg ligeglad med.

Fyens.dk bragte mandag et interview med Björn Wesström, hvor han fortalte, at man overvejede at skifte anfører på holdet, men det var ikke noget, Krogh ønskede at udtale sig om i dag.

– Det har jeg ingen kommentarer til. Alt hvad der foregår omkring spillere, og hvad vi arbejder med omkring truppen, det holder vi internt. Det skal ikke diskuteres gennem pressen.

Efter den seneste kamp mod Viborg samlede du holdet i en rundkreds, så i gik samlet ned til tribunen, og fik sagt tak for opbakningen. Var det vigtigt for dig?

– Ja, det synes jeg. Det var vigtigt, at vi lige stod sammen der i en tæt gruppe, og gik ned for at sige tak til fansene. Vi fik en meget fortjent pibekoncert. Der var vi lige skulder mod skulder omkring en velfortjent sviner.

Tror du, i bliver ved med at have den samme opbakning?

– Man kan jo have lov at håbe og drømme. Vi er fulde af taknemmelighed og iver i forhold til at få det vendt.