Søren Krogh om dårlige resultater på hjemmebane: Vi lægger os fladt ned

Med en sejr over Hobro tidligere i denne uge spillede OB sig videre i pokalturneringen, hvor de nu er med i fjerde runde, som der også blev trukket lod til tidligere på ugen.

Her skal OB spille på udebane mod Fredericia fra 1. division, og assistenttræner, Søren Krogh, mener da også, at det er en fin lodtrækning.

– På papiret er det en okay modstander. Det er en af de lavererangerede hold, så på den måde er det fint. Når det så er sagt, så har de et stærkt ry i pokalturneringen, de klarer sig rigtig godt i 1. division, de har dygtige spillere, de har dygtige trænere. Det bliver en stor opgave, så vi skal forberede os på den og tage det meget seriøst, ellers bliver det svært.

Først og fremmest skal OB dog tænke på den kamp, de skal spille på hjemmebane mod Lyngby mandag aften, og her regner Krogh med, at det bliver noget af en fight.

– Det bliver en hård fight. Det bliver en kamp mod et godt struktureret hold, der står stærkt defensivt, og som har nogle gode spillere offensivt. De slår mange indlæg, så vi skal være dygtige til at forsvare feltet. Det er et hold, der er et godt sted, både i tabellen og rent spillemæssigt, som kører videre på noget af den succes fra slutningen af sidste sæson. Det bliver hård, tung fight mod dem.

Synes du, Lyngby er et lidt undervurderet hold?

– Nej, det synes jeg ikke. Jeg synes ikke, de fik som fortjent sidste efterår, hvor de fik utroligt få point, men de gjorde det egentlig meget godt. Det er et hold, der har fået mindre, end de har fortjent i en længere periode.

– Det kan man også se nu, hvor de får som fortjent, og de gør det godt. Det er et svært hold at spille mod, og det er også det hold, i hvert fald i sidste sæson, der arbejdede hårdest, og også løb flest meter og sprintmeter. Det er et hold, der virkelig arbejder hårdt, så jeg er ikke overrasket over dem. Det er et hold, der hele tiden har været på vej i den rigtige retning.

Hvad skal vi selv være gode til for at få tre point?

– Vi skal være dygtige til at modstå det her andenboldspil. Vi skal være dygtige i vores dueller, og vi skal være dygtige til at samle andenboldsituationer op, når de spiller lange bolde. Vi skal have et godt sammenhængende hold og passe på med, at vi hverken bliver for brede eller for lange, for så bliver vi straffet. De har nogle meget dygtige spillere oppe foran, og de har wingbacks, der kommer buldrende hele tiden.

I den seneste ligakamp mod FC Midtjylland i Herning kom OB på banen i en 3-4-3, hvor der ikke blev skabt meget offensivt. På den del af banen skal der i hvert fald bygges på mod Lyngby.

Vi skabte nærmest intet i seneste ligakamp mod FC Midtjylland, så der skal vel bygges på offensivt?

– Ja, det er klart. Vi skal se, om vi kan komme mere ind bagved, og om vi kan få nogle flere bevægelser i dybden. Vi skal have noget mere fremdrift i vores spil. Når vi rammer vores 6’er, skal vi sørge for, at vi får vendt op i banen, og spiller nogle bolde frem. Det har vi kæmpet med, og det lykkedes vi heller ikke rigtig med i Midtjylland. Noget mere fremdrift og noget mere spil og løb frem i banen.

Kampen mod Lyngby bliver OB’s sjette hjemmekamp i denne sæson. I de fem første er det kun blevet til to point, og det er selvfølgelig ikke noget, der kan blive ved med at gå.

– Nej. Der er ikke andet at sige, end at vi lægger os fladt ned der. Det skal selvfølgelig ændres. Særligt med den kolossale opbakning vi har, så skylder vi, og det gør vi alt, hvad vi kan for at få betalt tilbage på. Startende på mandag.

Kan vi ikke håndtere det pres, det er at spille på hjemmebane for mange tilskuere?

– Det burde vi jo virkelig, for det er jo det, vi ønsker, og ser frem til. Jeg ved også, at spillerne glæder sig til at spille på hjemmebane, for det er et kæmpe boost. Jeg vil ikke sige, det er presset, der gør det. Det er mere nogle ting i spillet, hvor vi ikke har været dygtige nok.

Man skal vel også kunne håndtere pres, når man spiller i OB?

– Det skal man. Der er en kæmpe historie, og det er et stort sted at være. Det skal man kunne klare, og sådan er det.

Lørdag præsenterede OB den tyske midtbanespiller, Tom Trybull, som ny spiller i klubben på en kontrakt for resten af denne sæson, og ham har Søren Krogh fået et godt indtryk af.

– Førstehåndsindtrykket er, at han er rigtig spændende. Han er en dygtig boldspiller. Han er god på bolden, og god til at læse spillet. Man kan se, han har spillet i nogle gode ligaer rundt omkring. Jeg har store forventninger, og ham ser jeg meget positivt på.