Søren Krogh overvejer ændringer til AGF-kamp

I søndags spillede OB på hjemmebane mod Brøndby foran et fuldt stadion, men det endte ud i lidt af en skuffelse, da Brøndby tog hjem med en sejr på 3-0.

Nu er kampen kommet lidt på afstand, og vi har fået Søren Kroghs tanker om kampen, hvor OB aldrig rigtig for alvor kom med.

– Jeg tænker lidt, at vi aldrig nåede at få fodfæste i den kamp, vi er bagud 2-0 efter ti minutter på nogle fejl, vi ikke bør lave. I vores opspil skal vi være lidt mere kyniske og lægge bolde ned i bagrummet og lade Brøndby løbe lidt efter den. Vi forsøger nogle gange at spille den ind i centralt område, hvor de så går i omstilling på os to gange. Så det er to omstillingsmål, vi lukker ind på hjemmebane tidligt i kampen.

– Så en mere kynisk tilgang bør jeg overveje, når vi spiller på hjemmebane. Det kan være, det er der, komplekset ligger. Vi vil måske gerne imponere lidt for meget, og vi rider lidt med på tilskuerbølgen, og vi er bare ikke i en tilstand lige nu, med den kvalitet vi har i holdet, hvor vi kan imponere.

. Men også hatten af for Brøndby, der er et virkelig stærkt hold, og det vidste vi også godt inden. Det er ikke noget tilfælde, at de fører ligaen. Ros til dem for at være virkelig gode på bolden, men jeg kunne godt have ønsket mig, at vi havde en bedre start på kampen.

– De var bare bedre end os. De var bedre end os på bolden, og de var mere sammentømrede i deres struktur. Havde vi fået noget med, havde vi været lykkelige, og det havde nok også været lidt heldigt, for de er et godt hold.

På søndag skal OB forsøge at rejse sig, når de tager til Århus, og spiller mod AGF. Til den kamp sidder Tom Trybull ude med karantæne, men cheftræneren overvejer også at lave andre ændringer.

– Ja, det gør jeg 100%. Selvfølgelig både på personalet, det gør jeg altid, men også på strukturen. Nu er Tom ude, og så skal vi finde ud af, hvordan vi kan få løst den rolle. Han dækker jo en del, særligt defensivt. Jeg skal finde ud af, hvordan jeg kan kompensere for det.

– Jeg overvejer alle positionerne. Jeg er ikke låst fast på noget overhovedet.

Er Köhler klar til at starte inde?

– Ja, det er han.

Hvordan ser det ellers ud med hele skadessituationen?

– Som det ser ud lige nu, er næsten alle til rådighed. Der er vel ikke nogen, der er ude. Alasana er tilbage, og Martin Hansen er også med igen. Jeg tror næsten, det er fuld trup.

Efter nederlaget til Brøndby har OB kun to point ned til Vejle under nedrykningsstregen, og det er også noget, der fylder i omklædningsrummet.

– Vi har brugt krudt på det nu, siden jeg tog over, at vi er nedrykningstruede. Intet nyt under solen. Vores selvforståelse er 100% intakt, og det er, at vi er én blandt fem hold, som er kraftigt nedrykningstruet. Så det ved vi godt. Jeg vil ikke sige, vi har vænnet os til det, men det er der, vi er. Så længe vi ikke er sikre på overlevelse, så er det der, vi er.

Jobbet som cheftræner i OB er Søren Kroghs første cheftrænerjob, og man må sige, han er landet et sted, hvor der er stort pres på fra omgivelserne i den situation, OB står i lige nu. Han kan dog ikke svare på, om det havde været anderledes at have et andet job som sit første cheftrænerjob, men der var en grund til, at han sagde ja til det i OB.

– Det er svært at måle. Det er klart, at der er få positive bølger, man kan ride med på. Når man overtager et hold, der slider i det spillemæssigt og pointmæssigt, så er det jo en anderledes opgave end at træne et hold, der ligger i top seks, så der er noget tryk og noget pres.

– Men det er også derfor, jeg har sagt ja til det, det er for at lykkes med det her. Vi skal klare det. Fra min side ligger der en masse positiv energi i den her opgave, og så må jeg abstrahere fra alt det pres og tryk, der er fra omgivelserne.