Tverskov er i godt humør, og hylder flere holdkammerater efter sejr over FCK

Lørdag aften var der lagt op til fodboldfest på Odense Stadion, da OB bød de forsvarende mestre fra FCK op til dans foran mere end 12.000 tilskuere.

Hos rettighedshaverne er lørdagskampene udskældte, men der var i hvert fald ikke mange af hjemmepublikummerne der var irriterede over, at skulle på stadion en lørdag aften, og da slet ikke efter de 90 minutter, hvor OB havde vundet med 2-1.

Det var ikke kun fansene, der fik gjort noget ved deres humør efter den vigtige sejr over FCK. Det gjorde spillerne også. Det fortæller Jeppe Tverskov i hvert fald, da vi efter dagens træning i Ådalen spurgte ham, hvordan humøret havde været siden lørdag aften.

– Forhåbentlig ligesom det har været hos jer. Vi har været glade. Det lettede lidt, og det kom også på et godt tidspunkt, med pokalnederlaget i mente. Det var en stor kamp med mange tilskuere på en lørdag aften og alt det der. Det var den helt store opskrift, der kulminerede i en sejr. Det har lettet det.

Det var tredje ligasejr for OB i denne sæson, og de er alle tre hentet i de seneste fire ligakampe. I de to første sejre mod Horsens og Silkeborg havde OB måske lidt mere marginalerne på deres side, men lørdag aften mod FCK var sejren fuldt fortjent.

– Jeg tror, det er derfor, vi smiler lidt mere, end vi har gjort i mange af de andre kampe. Vi synes også, vores udtryk var godt, og at vi spiller en fin kamp. Der er nogle af de ting, vi ikke er lykkedes så meget med før, som vi lykkedes med. Både noget med udtrykket og med nogle spilmønstre, der fungerede ret fint.

– Vi havde også selv en fornemmelse af, at det ikke var helt ufortjent, at vi vandt, men det var en kamp, der godt kunne tippe begge veje.

Hvorfor spiller vi ikke sådan hver gang?

– Det afhænger af mange ting. Vi møder også et FCK-hold, der selv har spillet midtugekamp, og måske heller ikke har melodien 100%, som vi heller ikke har.

– Der er nogle hold, der lægger bedre til nogen end andre. Lige nu har vi egentlig præsteret okay mod nogle af de lidt større de senere år, så der kan være mange ting, det er svært at sige. Men det lyder jo meget nemt og simpelt, når du spørger.

Sejrsmålet til 2-1 blev sat ind af den 18-årige debutant, Yankuba Minteh, der blev sendt på banen efter 83 minutter, og få minutter senere havde han sendt bolden i FCK’s mål.

– Det er jo en drømmehistorie, både for ham og OB. Det er sådan en type spiller, som vi også har lidt af i Charly. De har en ekstrem fart og gåpåmod, der kan være bøvlet at spille mod, især til sidst i kampene.

– Jeg tror bare, vi alle under ham det helt vildt. Man kunne se, hvor meget det mål også betød for ham. Det er en fed historie, og vi håber bare, han kan bidrage med så meget som muligt.

Minteh er dog ikke den eneste holdkammerat, Tverskov gerne vil rose for indsatsen mod FCK i lørdags.

– Bashkim kan ikke få ros nok for den kamp. I forhold til løb og sprintmeter har han slået alle rekorder, både dem vi har og i Superligaen efter den kamp. Bashkim spiller en vanvittig kamp. Det er noget af det, vi har manglet lidt, for nogle gange i kampene har vi mistet lidt momentum ved at være lidt længere tilbage på banen, men den der eksplosivitet han har i sine pressituationer, det kan udløse, at hele holdet skubber længere op.

-Generelt spillede han bare en sindssyg kamp i lørdags, og det var også dejligt for os. En Bashkim i god form er der ikke mange hold, der ikke kan bruge.

I den kommende weekends spiller OB den sidste kamp inden landskampspausen, når de skal på besøg hos Superligaens bundprop Lyngby, der endnu ikke har vundet en kamp, og det bliver en meget vigtig kamp.

– Ja, det er det jo. Jeg kigger lidt mere på, at vi er to kampe fra at have mødt alle hold i grundspillet, og så kan man ligesom lave en status. Der har vi Lyngby og AaB tilbage, som også er nogle af dem, der har kæmpet lidt med det.

– Vi kan godt selv se på tabellen, at Lyngby også har haft det svært, og har kæmpet lidt med at få deres point. De har måske haft flere bedre præstationer, end vi har, så det er et hold, der måske har en okay melodi, men de er ikke så skarpe i felterne. Det skal vi være opmærksomme på, og ikke bare tænke på, at det bliver en lettere kamp, fordi de ikke har vundet i Superligaen, for det gør det ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *