Bernat håber at gøre træneren i tvivl

Søndag aften spillede OB på udebane mod Brøndby, hvor de tog en sejr på 2-1 med hjem til Fyn, og de har nu fire point efter de første to kampe i sæsonen.

I ugen op til kampen var der tvivl om Martin Hansen, da han ikke havde trænet så meget, og han forlod også træningen dagen før kamp, så der kunne man i hvert fald se, at han ikke kunne spille kampen.

Hans Christian Bernat afløste ham i målet ovre i Brøndby, og han havde i løbet af ugen kunne se, at Martin Hansen muligvis ikke kunne spille kampen, men hans forberedelser til kamp startede dog først rigtigt lørdag.

– For mig lå forberedelsen i dagene lørdag til søndag, fra jeg ved, jeg skal spille, til jeg går på banen. For mig handler det om at skrue lidt ned i tempo og gøre de ting, jeg ved, der fungerer for mig.

– Jeg bruger egentlig ikke ret meget tid i løbet af ugen på at spekulere på, om jeg skal spille eller ej, for jeg ved, at Martin er førstemålmand, og det skal man respektere. Om han er skadet eller ej, var noget, de ville finde ud af senere på ugen, så mine forberedelser startede, da jeg fandt ud af, at det var mig, der skulle stå.

Er forberedelserne anderledes nu, end dengang du var førstemålmand, hvor du kunne forberede dig i længere tid?

– Jeg har gennemgået en udvikling. Nogle gange skal man et skridt ned for at tage to fremad, og jeg føler, jeg har været i en proces, hvor jeg har haft mulighed for at gøre det. Jeg har udviklet mig meget mentalt, og det føler jeg også, jeg kan mærke på de forberedelser, jeg gør mig til kamp.

– Det er mere ned i tempo og forberede mig på de ting, jeg ved, jeg kan gøre noget ved. Om man er førstemålmand eller ej, skal man gøre sit bedste for at forberede sig til kamp.

Hvad var det så for en kamp at spille derovre?

– Det var fantastisk. Jeg har aldrig prøvet at vinde på Brøndby Stadion, så tre point med hjem fra Brøndby det er noget, jeg sent glemmer i hvert fald.

Bernat spillede rigtig godt på Brøndby Stadion, da OB tabte pokalfinalen mod FC Midtjylland sidste sommer, men han mener dog ikke, der er noget særligt med ham og Brøndby Stadion.

– Der er ikke noget specielt med mig og Brøndby Stadion. Jeg synes, vi gjorde en rigtig god figur som hold. Det har vi gjort alle de gange, vi har været på Brøndby Stadion, og det er selvfølgelig med til at øge alles præstationer på banen.

– Jeg følte mig tryg nede i målet med de drenge, vi havde på banen, og det har jeg gjort alle gange, vi har spillet derovre. Det er selvfølgelig det vigtigste.

Lige nu vides det ikke, om Martin Hansen bliver klar til at spille den næste kamp mod Viborg, eller om Bernat får chancen igen. Det er dog vigtigt for ham at have en følelse af, at han ikke har spillet sig af.

– Det er lige præcis det, man kæmper for. Hvis man får chancen, skal man gøre alt, hvad man kan, og sørge for at man ikke har spillet sig af. Man skal i hvert fald bidrage til at skærpe konkurrencen.

– Selvfølgelig vil jeg gerne spille hver evig eneste gang, men lige nu er det Martin, der er førstemålmand, og så må man se, om man kan udfordre det, så man kan gøre sin træner i tvivl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *