Buus: En drøm der gik i opfyldelse

Til dagens kamp mod AGF måtte OB se bort fra Jacob Barrett, der sad ude med en skade, og Joao Perreira var heller ikke i spil til kampen, da han er taget hjem til Portugal af personlige årsager.

Der var derfor problemer til pladsen som venstre back, og her måtte Jacob Buus ind og spille, hvilket var hans første kamp i Superligaen.

Det er altid specielt at spille sin første kamp i Superligaen, og så var det endda på hjemmebane. Selvom det blev til et nederlag til AGF, så var det en stor oplevelse for den unge Buus.

– Det var en kæmpe drengedrøm. Jeg har altid været OB-fan, siden jeg var helt lille, så en af mine helt store drømme har været at løbe ind på banen i OB-trøjen. Det gik i opfyldelse, og selvom det ikke gik helt godt, så var det stadigvæk en rigtig stor dag, siger Buus til OBstruktion.

Buus så ret sikker ud i hans aktioner fra kampens start, og det var ikke til at se, det var første gang, han var med. Han synes da også selv, at han gjorde en god figur.

– Jeg synes faktisk, jeg spillede ret godt. Jeg spillede en okay kamp, og lavede ikke nogle store fejl. Jeg gør egentlig det, jeg skal, så jeg synes, det gik ret godt.

Det blev dog kun til en halvleg for debutanten, der blev erstattet af Mathias Greve til 2. halvleg, men det var udelukkende en taktisk udskiftning.

– Ja, det var det. Der skulle ske nogle ændringer inde centralt, og det blev så på min bekostning, og det må jeg acceptere.

Buus spiller normalt højre back, men i dag spillede han altså på venstre back. Det har han prøvet før på reserveholdet, og han vil bare gribe chancen på den plads, hvor han får den.

– Jeg har spillet venstre back en del gange på reserveholdet, så det er ikke noget, der kommer helt uvant for mig, men det er klart, at jeg er bedst på højre back. Nogle gange må man tage chancen, der hvor den byder sig, og den bød sig på venstre back i dag.

Den unge back mener selv, at han i dag fik vist, at han kan være med, hvis der er brug for ham, men om han er bedre end de andre backs, han konkurrerer med, det synes han ikke.

– Jeg føler i hvert fald, at jeg godt kan være med. Hvis der er nogen, der har været i tvivl, om jeg kan være med, så synes jeg, at jeg i dag beviste, at det kan jeg godt. Men om jeg har bevist, at jeg er bedre end Barrett, Desler, Ryan, de andre backs jeg kæmper med, det er jeg ikke sikker på. Men jeg synes helt sikkert, jeg leverer en okay præstation i dag.

Buus har kontraktudløb med OB efter denne sæson, og selvom parterne har snakket lidt sammen, så mener han ikke, at en ny kontrakt er lige oppe over.

– Lige nu er det jo sådan, at min kontrakt udløber til sommer, og der er snak om en ny kontrakt, men det er ikke noget særligt seriøst endnu. Der er god tid endnu, og jeg venter også gerne. Vi behøver ikke at skynde os.