Desler: Der har været fremgang i denne sæson

I søndags var OB på besøg hos Randers, og her løb de ind i et nederlag på 4-1, og dermed sluttede klubben som nummer ni i Superligaen.

Det er nu nogle dage siden, kampen blev spillet, men Mikkel Desler er stadigvæk skuffet, og han regner med, der går lidt tid endnu, inden skuffelsen har lagt sig.

– Nej, det er den jo ikke, det tager nok lige lidt tid. Vi har bearbejdet den lidt i dag, vi havde fridag i går. Der går nok lige lidt længere tid, siger Desler til OBstruktion.

Desler synes, det er meget skuffende, at OB endnu en gang misser målsætningen om top seks, men han mener ikke, vi skal bruge for meget tid på at være skuffet over det.

– Det er selvfølgelig utrolig skuffende. Det er endnu en målsætning, der ikke er nået, og det er der ingen undskyldninger for. Men vi kan stå her og græde snot over det, eller vi kan se en mulighed for at bygge os op i nedrykningsspillet, og jeg tænker, det er den sidste vinkel, vi må gå efter.

De sidste ni kampe i grundspillet bød på syv nederlag, og selvom de resultater betyder, at vi ikke har noget at gøre i mesterskabsspillet, så mener han, at der har været fremgang i denne sæson.

– Nej, det kan du jo have ret i. Ingen tvivl om det. Men nu skal vi heller ikke kigge isoleret på enkelt kampe men hele sæsonen i helhed. Nu har jeg været med i endda nogle år, og det har stået skidt til i samtlige år, og noget fremgang i løbet af de fire sæsoner har jeg da helt sikkert kunne se.

– Det tager da tid. Det har vi sagt i lang tid, og der er ingen undskyldning for, at vi ikke opnår vores målsætning, men en positiv fremgang set over hele denne sæson synes jeg da, der har været.

I gruppespillet skal vi op imod SønderjyskE, Randers og Lyngby, og det eneste det handler om nu, er at slutte blandt de to bedste.

– Vi skal have alle de point, vi kan få. Vi skal bare ind og forsøge at vinde hver kamp, som vi plejer at gøre, meget mere er der ikke i det. Vi skal bare blive blandt de to bedste.

Desler mener ikke, der vil være problemer med at sætte sig op til kampene i gruppespillet.

– Nej nej nej, overhovedet ikke. Der er en kæmpe gulerod, og det var der også sidste år, da vi var med. Vi har erfaringen fra det, og det vil vi tage lidt på, så der mangler overhovedet ikke noget motivation.

Så målsætningen er altså at komme ud og få en kamp om en plads i Europa?

– Ja absolut. Jeg er da godt klar over, det ikke hedder nedrykningsspil for sjov, og det er selvfølgelig fordi, vi skal undgå at blive blandt de to nederste. Men altså, vi skal selvfølgelig gå ind med troen på, at vi kan vinde hver kamp, og vi skal vinde hver kamp, det er altafgørende. Vi er også nødt til at se på det som om, at vi har sgu ambitionen om at blive blandt de to bedste, og vi har ambitionen om at nå den 7. plads, der giver en finaleplads.

– Der er selvfølgelig et nedrykningsperspektiv, vi skal forholde os til, og det har jeg forholdt mig til i alle de år, jeg har været i OB, så det er ikke fordi, vi har glemt det. Men vi er også nødt til at se på det som om, at det her er en god mulighed for os, og det skal vi helt sikkert tage vare på.

Torsdag eftermiddag skal OB spille en træningskamp mod Hamborg i Tyskland, og Desler håber på, at den kamp kan være med til at løfte spillerne.

– Vi skal bruge den til at gå ud og løfte os efter skuffelsen fra i søndags. Vi skal ud og se, om vi kan vinde noget selvtillid, for som du selv siger, er vi i en dårlig stime med mange kampe uden særlig mange point. Der er ikke point på spil i morgen, men hver kamp kan være med til at løfte en spiller, og det skal den forhåbentlig også være med til.