Drachmann: Interessen fra OB er ikke ny

OB meldte her til morgen ud, at de havde købt Janus Drachmann i FC Midtjylland, og midtbanespilleren er blevet udstyret med en kontrakt for de kommende fire sæsoner.

Til formiddag trænede han så sammen med hans nye holdkammerater for første gang, og eftertræningen fangede vi ham selvfølgelig til en lille snak.

Hvis Drachmann var blevet i FC Midtjylland, havde sæsonen nok budt på europæisk fodbold og mesterskabskamp, men han glæder sig alligevel over skiftet til OB.

– Jeg ser spændende perspektiver i OB. Det er en god gruppe af spillere, der er kommet nye øjne på tingene hernede i Ådalen, jeg fornemmer en forandring og god stemning om OB som fodboldklub igen, og det skal vi ud og vise allerede på søndag. Først og fremmest valgte jeg at skifte, fordi jeg ikke mener, jeg fik nok ud af det i FC Midtjylland, i forhold til vi var så mange spillere, og nok skulle køre noget rotation, og taget min alder i betragtning føler jeg ikke, at jeg ville få nok ud af det i forhold til, hvor meget man giver i hverdagen, siger Drachmann til OBstruktion.

Interessen fra OB er ikke helt ny for Drachmann, der fortæller, at den fynske klub flere gange har været på banen.

– Jeg tror, det er et stykke tid, og det har der også været af flere omgange, også inden jeg skiftede til Midtjylland dengang, og også lidt inden jeg skiftede til SønderjyskE, men vi har aldrig fundet fælles fodslag og fået det til at passe, men nu lykkedes det, og jeg er rigtig glad, og mit fokus er fuldt ud på OB nu.

Drachmann spillede også under Jakob Michelsen i SønderjyskE, og han kender en stor del af staben fra tidligere, hvilket også har betydet noget.

– Både Jakob Michelsen, Henrik Hansen og Jesper Hansen er nogen, jeg kender fra tidligere, så selvfølgelig er det en god ting, når man kender noget, der har været lykkedes førhen, det er ikke ligesom en eller anden ekskæreste, hvor man ikke skal gå tilbage til en fuser. Det er noget, der er lykkedes før, og jeg følte mig godt tilpas under ham, og det er jeg også sikker på, jeg kommer til igen.

Midtbanespilleren mener ikke, det bliver svært at falde ind på holdet, heller ikke selvom det måske ikke bliver helt den samme spillestil, som Jakob Michelsen praktiserede i SønderjyskE.

– Nu ved jeg ikke helt, om han kommer til at praktisere samme spillestil her, som han gjorde i SønderjyskE, men i forhold til at falde bedre ind på holdet kender jeg jo også en del af gutterne, og nu har jeg kun lige været sammen med dem i ganske kort tid, men de virker allesammen som nogle fine og friske gutter, så jeg glæder mig til at lære dem bedre at kende.

Onsdagens træning var den første i OB for Drachmann, og han mener, der er nogle rigtig gode fodboldspillere i OB, og han vil hjælpe til med at gøre dem lidt mere hårde.

– Jeg synes, det var hårdt i dag, men det er måske varmen, der trykker. Jeg synes, det var rigtig fint lige at komme i gang og røre bolden. Jeg skal selvfølgelig lige have et par træningspas, for jeg har jo været vant til at træne anderledes de sidste halvandet år. Det er selvfølgelig noget nyt, men det ser spændende ud. Der er masser af teknisk dygtige fodboldspillere her, og nu skal vi lige have noget hår på brystet af dem, så de kan gå til den i duellerne også.

Der har i noget tid været en del snak om, at faciliteterne i Ådalen ikke er gode nok, men det var ikke noget, der skræmte Drachmann før skiftet.

– Nej, det var det ikke. Jeg var hernede i går, og også lige ude og gå en tur i Odense med familien, en fantastisk by som nok også viste sig fra sin bedste side grundet vejret, men selve faciliteterne her er jo rigtig romantiske med skov og å lige omkring. Der er ingen tvivl om, at man nok godt kunne have brugt en græsbane mere, men jeg havde frygtet, det var værre, i forhold til hvad jeg havde læst.

– Jeg synes, det er fint. Der er det, man skal bruge, og det er tæt på. Du kan spise her, der er mulighed for styrketræning her, og der er græsbane lige ude foran. Men jeg har ikke prøvet, når det er vinter, hvor de andre snakker om, det er værst. Men sådan er det. Vi er ansat her til bare at ignorere det, sådan er det, vi kan ikke gøre noget ved det. De der ting ude omkring, som vi ikke kan gøre noget ved, er der ikke nogen grund til at bruge energi på.

Drachmann kan få sin debut for OB hjemme mod SønderjyskE på søndag, og han glæder sig til, at skulle spille på Odense Stadion.

– Det glæder jeg mig til. Jeg synes, Odense Stadion er rigtig fedt, og jeg håber, sammen med hele Odense og hele Fyn, at vi kan få en masse point, for når vi skaber de små ringe i vandet, kan vi få flere folk på stadion, og det gælder om at skabe en god oplevelse derude, og det har vi til sinde at gøre på søndag mod SønderjyskE.

Hvordan vil du beskrive dig selv som spiller? Hvad er din spidskompetence?

– Jeg er en meget ærgerrig spiller. Jeg kæmper hver gang for at vinde, ligesom alle andre. Jeg kæmper for hver cm inde på banen. Jeg er god til at vejlede qua mine lederegenskaber, rutine, erfaring, og hvad man har prøvet tidligere. Mine kompetencer er nok mine lederegenskaber, og min fandenivoldskhed til at skulle ind og slås i duellerne.

Midtbanespillerens ambition i OB er at komme til at vinde nogle kampe, og han er ligeglad med, hvordan det bliver gjort.

– Ingen tvivl om at vi er startet på en ny sæson, og der er kommet nye øjne på. OB er igennem en opbygningsproces, men det med proces skal der ikke lægges så meget i, for nu skal vi have nogle resultater. Vi skal ud og spille resultatorienteret fodbold, og vi skal gå efter at vinde hver eneste kamp, om det er kønt eller ej er ligegyldigt, vi skal bare have pointene.

Janus Drachmann trænede i nr. 7 i dag, men det er endnu ikke blevet fastlagt, hvilket nr. han skal spille i.

 

 

20 Replies to “Drachmann: Interessen fra OB er ikke ny”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *