Fenger: Det er en forpligtelse at trække en OB-trøje over hovedet

I sidste weekend spillede OB på hjemmebane mod Hvidovre, og det blev endnu en gang til en skuffende omgang på hjemmebane, hvor gæsterne tog en sejr på 2-1 med hjem.

Særligt første halvleg var virkelig dårlig for OB, mens det blev lidt bedre i anden halvleg, men Max Fenger oplevede en virkelig dårlig kamp.

– Det var en svag kamp som mange andre. Fuldstændigt usammenhængende og uden intensitet i de første 45 minutter i hvert fald. Pinlig indsats i første halvleg.

– Det blev bedre i anden halvleg, men vi sætter endnu en gang os selv i en dårlig situation. Vi skal ud og jagte, og så scorer de, mens jeg er ude og blive bundet op, så vi er i undertal der. Vi jagter selvfølgelig til sidst, og kommer til nogle chancer, men det er for sent.

Fenger kom selv først på banen i anden halvleg, efter han startede kampen på bænken. Inden kampen mod Hvidovre havde han dog været en af dem, der havde præsteret bedst i de foregående kampe, og han var også skuffet over, at han kom en tur på bænken.

– Det var jeg selvfølgelig ikke tilfreds med, men det er jo ikke min beslutning. Jeg mener selvfølgelig, det havde været det bedste, hvis jeg havde spillet, men det er trænerens beslutning, og sådan er gamet jo altid. Alle vil gerne spille, og så må man prøve at komme ind og ændre kampen, når man kommer ind.

Vi har hentet to point i fem kampe i nedrykningsspillet. Hvad skal vi gøre bedre herfra?

– Jeg tror, det starter med det basale, med arbejdsindsatsen, når vi kigger både på antal meter, vi løber, og vundne dueller og sådan noget. Hvis vi starter med, at alle giver en 100% arbejdsindsats, så tror jeg, vi er kommet langt.

– Vi skal finde tilbage til, hvis vi da har haft det på et tidspunkt, at alle giver den 100%, at vi står kompakt, og at vi ikke bare går tilbage, og undgår at gå ind i duellerne. Hvis vi har det som base, og kan bygge det gode spil ovenpå, så tror jeg, vi er kommet langt.

Hvad tænker du personligt om hele den situation, vi står i nu?

– Jeg havde selvfølgelig foretrukket, at vi var i en anden situation, og at vi spillede med om 7. pladsen. Som det er nu, må vi bare acceptere den virkelighed, at vi kæmper om overlevelse, og at det er fem finaler, vi går ind i. Det skal vi bare have nosser til at kunne spille.

– Vejle og Lyngby har måske alt at vinde, og vi har lidt mere at tabe, fordi vi er dem, der skal ligge til top 6, og de har målet om at overleve i hver sæson. Så det skal vi kunne tage, og det er selvfølgelig ikke optimalt, men vi har sgu selv bragt os i situationen, så det er selvforskyldt.

Max Fenger er en af dem, der har været i OB i længst tid, selvom han også var væk i en periode, da han var lejet ud til Mjällby, men han ved ikke, om klubbens situation påvirker ham mere, end den påvirker de andre spillere.

– Det er svært at sige. Det kan jeg jo ikke vide, men jeg håber, og tror, at alle spillere fornemmer, hvor vigtigt det her er for hele klubben, for fansene og for Fyn. Det er en forpligtelse at trække en OB-trøje over hovedet, og det mærker man måske mere, når man har boet her i mange år, kommer fra akademiet, er dansker, og måske også kommer til at bo her efterfølgende.

– Det skal betyde lige meget for alle, og vi skal kunne samles om et fælles mål, der er, at vi skal blive oppe, og uanset hvor man kommer fra, og hvor man er i sin karriere, så vil det være en skamplet på ens karriere at rykke ned med OB, så jeg er da ikke i tvivl om, at alle deler det samme mål.

Er du overrasket over, at situationen er, som den er?

– Ja, det er jeg vel. Men samtidig skal vi heller ikke grave os ned. Vi er stadig to point over stregen, og vi har det fuldstændigt i egne hænder. Hvis vi tager seks point i de næste to kampe, har vi en okay afstand ned igen.

– Vi har det i egne hænder, og vi er ikke i en specielt god situation, men vi skal heller ikke fortælle os selv, at det er værre, end det er. Vi skal ikke være bange for at spille fodbold. Hvis man begynder at blive for låst i det, og bliver bange for, hvad der kan ske, hvis vi taber, så bliver resultatet også noget lort.