Grubbe er klar til at tage plads på midtbanen mod Tune IF

Gustav Grubbe har ikke spillet et eneste minut for OB i Superligaen i denne sæson, men nu kan den unge spiller se frem til at få nogle minutter i benene.

OB spiller nemlig pokalkamp torsdag, og her er der lagt op til, at Grubbe skal starte inde, og han ser frem til at komme ind og spille.

– Det bliver super rart. Lige meget hvilken modstander det er, så glæder jeg mig til at spille og at få nogle minutter i benene.

Hvordan sætter man sig op til at spille en pokalkamp mod et hold fra Sjællandsserien?

– Vi forsøger at være så professionelle som muligt og gå ind til den kamp som en hver anden kamp. Vi ved alle sammen godt, at det er den bedste måde at få det bedste resultat på. Vi går ind til den som en hver kamp, hvor vi forsøger at være professionelle og fokuserede, og så er jeg sikker på, at det nok skal blive en rimelig overbevisende sejr.

Kender i noget til sådan et hold? Kan man forberede sig på, hvordan de spiller?

– Ja, jeg ved, at vi har kigget lidt på deres sidste kamp og sådan nogle ting. Vi kan selvfølgelig godt forberede os en lille smule, men vi har jo ikke den store viden omkring dem. Så vi er nødt til at gå ind til kampen med et åbent mindset og være forberedt på lidt af hvert. Vi skal bare gøre det, vi er gode til, så kampen bliver på vores præmisser.

Under formiddagens træning i Ådalen blev Sven Köhler båret ud med en skade, og det betød, at Grubbe blev sendt frem på midtbanen, hvor det ligner, han skal spille i morgen, og det er han klar på.

– Det bliver selvfølgelig lidt anderledes. Det er heldigvis noget, jeg har prøvet før, så jeg er ikke særligt urolig over det. Det er en plads, jeg godt kan finde ud af at spille, så jeg er bare glad for, at jeg kan få nogle minutter i morgen, og så må vi se, hvordan det kommer til at gå.

– Det er også en chance for mig at vise, at jeg kan spille flere positioner. Det er selvfølgelig længe siden, jeg har spillet på midten, men jo flere positioner du kan spille, jo tættere er du også på at spille. Jeg skal bare ind og gøre mit bedste.

Efter OB hentede Nicklas Mouritsen, fortalte Björn Wesström, inden transfervinduet lukkede, at der var en back for meget i truppen. Nu er vinduet lukket, men der er stadig fem backs i truppen nu. Det betyder også, at der er lang vej til spilletid for Grubbe, men det er ikke noget, han har fokus på.

– Vi er mange backs, og det er bare sådan, konkurrencesituationen er lige nu. Det er ikke noget, jeg kan gøre noget ved, så jeg forsøger ikke at fokusere på det, men i stedet fokusere på det, jeg kan gøre noget ved, og det er ude på træningsbanen og her i klubben.

– Det er ikke noget, jeg går rundt, og spekulerer for meget over. Der er en ledelse, som styrer det her, og det er vi spillere ikke en del af. Det er ude af vores hænder. Selvfølgelig kan der godt være nogle svære konkurrencesituationer, men det må man også indstille sig på, at det er en del af det. Jeg forsøger bare at gøre noget ved det, jeg kan gøre noget ved.

Har du selv overvejet, inden transfervinduet lukkede, at du skulle noget andet?

– I alle transfervinduer kigger man på sin situation, og hvilke muligheder der er bedst. I det her transfervindue var det bedst for mig at blive og tage kampen op om min position. Så går der ikke mere end fire måneder, før der er et nyt transfervindue, og så kan man kigge på, hvordan situationen er til den tid. Så tager man den lidt derfra.

– Det kan jo gå hurtigt i fodbold. Fra den ene dag til den anden kan man være et andet sted i de sidste dage af et transfervindue. Men nu er jeg her, og det er jeg glad for, og det er det, jeg fokuserer på.