Grubbe regner med svær sidste kamp i 2022

OB ligger nummer fem i Superligaen lige nu, hvor der er en enkelt kamp tilbage i Superligaen i 2022, inden ligaen ligger stille grundet VM i Qatar.

Søndag eftermiddag spiller OB på udebane mod Horsens, og med en sejr i det opgør vil fynboerne altså holde fast i deres plads i top seks henover vinteren.

Gustav Grubbe mener, det bliver en svær opgave i Horsens, men holdet er fokuseret på at gøre det godt og få sluttet året godt af.

– Det bliver en svær opgave. Horsens har haft tur i den på hjemmebane. Det bliver svært, men vi kommer med alt, hvad vi har, for vi ved, der venter os en lang pause bagefter. Vi går til den med fuld fokus.

Hvad skal vi være gode til for at få tre point?

– Jeg tror, det er meget vigtigt, at vi er godt struktureret defensivt, og udnytter vores muligheder. Vi er dygtige på kontraerne, så det skal vi holde fast i.

– De har lavet mange mål på hjemmebane i deres sidste kampe, så det defensive står nok først, og så må vi bare udnytte de muligheder, der kommer.

Hjemme på Odense Stadion har tilskuertallene været rigtig flotte i denne sæson, og det ser også ud til, at der kommer rigtig mange fra Odense til Horsens søndag eftermiddag.

– Man havde ikke turde håbe på bedre opbakning. Der har været massiv støtte til alle kampene, også på udebane. Det bliver ikke bedre. Det er rart at se, at det fortsætter, og det hjælper os også, det kan man se på resultaterne. Det går bedre, og det er fansene også med til at skabe.

Hvor vigtigt vil det være at overvintre i top seks?

– Jeg tror, det er vigtigt for klubben, men også for fansene, at man har den tryghed på en måde. Det går vi efter, og vi tror også på det.

Grubbe vendte hjem til OB forud for denne sæson, og han har fået spillet sig til en fast plads på højre back. Nico Mickelson sidder godt nok ude med en skade lige nu, men det skal ikke tage noget fra Grubbes præstationer.

– Det er dejligt. Man kan sige, jeg ikke har fået lagt så meget produkt på med assists osv., men jeg har stadig gjort det så godt, at der ikke er tvivl. Nu er Nico også skadet, hvilket gør det lidt nemmere for mig. Jeg skal bare udnytte, at jeg spiller hver kamp og blive ved med det.

Præstationerne i Superligaen har også kastet en udtagelse til det danske U20-landshold af sig for Grubbe, og det er han rigtig glad for.

– Det er vildt fedt. Jeg har været på de fleste ungdomslandshold, men det U20-landshold jeg er kommet på nu, det er en virkelig stærk trup, og det er jeg meget stolt over at være udtaget til. Det har OB også været med til at skabe med den spilletid, jeg har fået. Det er jeg taknemmelig over, og jeg glæder mig til at komme afsted.

Ved formiddagens træning i Ådalen var Niels Thorborg forbi for at give spillerne besked om, at Odense Stadion skal have lavet en Hybridbane, når denne sæson er spillet færdig. Det er de glade for blandt spillerne, fortæller Grubbe.

– Jeg tror, det er noget, vi har ventet lidt på, at der skulle ske noget med banen derude. Det kommer til at bidrage så meget til os som hold. Det gør, at vi vil være endnu mere professionelle og bare have en bane, man kan spille på året rundt. Det ser vi utroligt meget frem til.

– Hvis man kunne få Bane 1 med, ville det være top, så man kan træne og spille kampe på samme faciliteter. Men først bliver det lagt på stadion til sommer, og så må vi se, om vi ikke kan få Bane 1 med på et tidspunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *