Helenius: Tager til Brøndby for at vinde

OB har indtil videre spillet fire kampe i Superligaen i 2018, og her er det blevet til to sejre på hjemmebane og to nederlag på udebane.

Det betyder, at der er blevet sat seks point ind på kontoen, og det kan vi være fint tilfredse med, hvis man spørger angriberen, Nicklas Helenius.

– Ja altså, vi kan være tilfredse med, at vi har, synes jeg, spillet syv gode halvlege. Der var lige første halvleg i Nordsjælland, hvor man kan sige, at hvis vi havde spillet godt der, så havde vi også fået point mod FC Nordsjælland. Ud fra det er det måske skidt, men jeg synes, seks point er godkendt, især hvis man kigger på, hvordan vi har vundet vores hjemmekampe, siger Helenius til OBstruktion.

Tidligere på ugen spillede vi på hjemmebane mod Lyngby, og vandt 3-1. Vi dominerede store dele af opgøret, og Helenius mener da også, vi er blevet bedre til at spille mod de hold, der ligger under os.

– Jeg synes næsten, Lyngby havde taberdømt sig selv lidt, inden de kom, det så i hvert fald sådan ud. Jeg synes, det var en meget koncentreret indsats, indtil de får det der håbløse mål til sidst lige før pausen. Den kamp må aldrig blive spændende, men vi kontrollerer jo kampen fuldstændig på en dårlig bane, og det er meget positivt.

– Når vi møder et hold, der ligger under os nu, så synes jeg, vi ser lidt mere sikre ud. Vi ligner et hold, der virkelig tror på, at vi vinder, og den udstråling synes jeg, vi har haft på hjemmebane.

På søndag skal vi en tur til Brøndby, der ligger nummer et i Superligaen, og selvom Helenius har respekt for dem, så tror han stadig, vi har en mulighed for at få et godt resultat med hjem.

– Vi har respekt for Brøndby, og for det de er dygtige til. De er rigtig dygtige til det høje genpres, og de spiller meget direkte fodbold. De har en sindssyg energi hele holdet igennem, og det er de dygtige til at komme med, men kan man matche det, og tør at spille lidt med dem, så er der masser af huller i deres forsvar, fordi de spiller med det der høje genpres. Kan man spille sig ud af det første pres, er der også rigtig gode muligheder mod dem, især på deres hjemmebane, for der vil de rigtig gerne fremad og vise hjemmepublikummet, at de bare skal vinde.

– Tør vi at spille med dem derovre, ligesom vi faktisk gjorde i Parken, hvor vi dog manglede noget på den sidste tredjedel, så har vi en rigtig god chance for at få point derovre.

– Jeg synes faktisk, vi har spillet vores bedste kampe mod topholdene. Indtil videre i sæsonen er det der, vi har ramt vores højeste niveau. Vi er bedre, når vi også møder hold, der vil frem ad banen. Vi har det lidt svært, når vi møder hold, der bare kommer, og står kompakt.

Tager vi til Brøndby for at vinde eller for ikke at tabe?

– Man tager altid ud for at vinde. Den indstilling har jeg i hvert fald, og den tror jeg også, Kent har. Selvfølgelig vil vi være tilfredse med et point ovre i Brøndby, for det er en svær udebane. Når man ikke ved, hvordan kampen udvikler sig, er det svært at sige, hvad man er tilfreds eller utilfreds med, men vi var i hvert fald utilfredse med ikke at få point med hjem fra Parken.

Selvom vores skæbne i top seks ikke bliver afgjort på søndag i Brøndby, så mener Helenius, at det kan gå hen og blive en afgørende kamp.

– Både og. Jeg synes faktisk, den er meget afgørende, for AaB og Horsens møder hinanden i samme runde, så hvis vi får et point eller tre ovre i Brøndby, så kan vi lægge pres på de to. På den måde er det en fordel at være lidt foran i stedet for lidt efter før de sidste kampe. Vi har en hjemmekamp mod AGF og en udekamp mod Randers, som begge er under os, og hvis vi spiller med den tro og selvtillid, vi har gjort i de kampe, så har vi en god chance for at få resultater.

– Vi skal huske at tage en kamp af gangen. Det er en stor kamp på søndag, både for Brøndby og os. De har en masse at spille for, og vi har top seks at spille for. Der er virkelig noget på spil. Jeg tror, det bliver en seværdig kamp, som jeg synes, vi har gode chancer for at vinde, for vi har gjort det godt mod topholdene.

One Reply to “Helenius: Tager til Brøndby for at vinde”

Comments are closed.