Kent Nielsen: Var ikke berettiget til mesterskabsspillet

De 26 kampe i grundspillet er afviklet, og for OB’s vedkommende blev det til 31 point, hvilket kun var nok til en placering som nummer ni.

Det betød, at målsætningen om en plads i top seks, og det kommende mesterskabsspil, ikke blev opfyldt, og Kent Nielsen fremhæver et par nederlag på hjemmebane, der var medvirkende til, at vi ikke nåede det.

– Der er mange, der har fokus på AGF-kampen, men jeg synes i særdeleshed det er vores hjemmekampe mod Silkeborg og SønderjyskE. Vi har haft nogle kampe undervejs, hvor indholdet har været i orden, men vores evne til at slå mønt af det har været afgørende. I Brøndby og mod FCK i Parken ligger vi også til mere. Men vi har manglet kvalitet i at få udnyttet, at vi enten har spillet en lige kamp mod nogle af de store, eller at vi har spillet en stærk kamp hjemme mod Silkeborg og SønderjyskE. Det er dér, jeg synes, vi har misset, siger Kent Nielsen til OBstruktion.

Det er anden sæson i træk, at målsætningen om en plads blandt de seks bedste ikke bliver opfyldt, men det betyder ikke, at vi skal skrue forventningerne ned til næste sæson.

– Nej, sådan har jeg det ikke. Vi vidste jo godt, både i denne sæson og i sidste sæson, at der er tre pladser at spille om. Forstået på den måde at det var svært at få øje på, at de tre store ikke skulle sætte sig på det, og så var der vel 6-7 hold, der skulle spille om de sidste, og der må vi bare sige, at vi har manglet noget. Jeg er overbevist om, at til næste sæson bliver ambitionen akkurat den samme. Nu drejer det sig om, at vi skal komme fri af nedrykning hurtigst muligt, og så skal vi slutte godt af på sæsonen.

Vi står nu med syv nederlag i vores seneste ni kampe, og Kent Nielsen er enig i, at vi ikke havde haft noget at gøre i mesterskabsspillet.

– Nej, det er rigtigt. Jeg har altid haft det sådan, at hvis man har nok point, og er kvalificeret, så er man også berettiget til det, og hvis man ikke har, så er man ikke berettiget til det. Som hold skal man være dygtig til at slå til, når man har mulighederne, og selvom vi føler, vi har haft en del muligheder, så er der andre hold, der har været bedre til at slå til, når de har haft muligheden.

I det kommende puljespil skal vi spille mod SønderjyskE, Randers og Lyngby, og der bliver ikke sat nye mål, før nedrykningen er helt væk.

– Først og fremmest, selvom vi er i en gunstig position, så gælder det om at få skrabet point sammen. Det er det, som det hele går ud på, så mange som overhovedet muligt. Afhængigt af hvordan puljen udvikler sig, og før vi er fri af evt. nedrykningskampe, før skal vi ikke sætte os nye mål. Nu gælder det bare om at få point og komme væk fra de lidt for spændende kampe.

Vi har ti point ned til en af de to nederste pladser i gruppen, og så længe der stadig er noget på spil, kommer de spillere der ikke har spillet så meget ikke i spil.

– Så længe man har noget at spille om, så tilstræber vi klart at stille det hold, som træneren synes, er stærkest. Når vi snakkede om den gamle struktur, var der bedre mulighed for det, når man lå i midten, men i dag er det lidt sværere, når der hele tiden er noget at spille om. Overvejelsen skal selvfølgelig være der, hvis man kommer i en situation, hvor man decideret ikke har noget at spille for.

De kommende kampe kan godt betegnes som lidt ‘kedelige’, men det er ikke det, der bliver problemet, når spillerne skal sættes op. Det sværeste bliver at få skuffelsen rystet af.

– Der er ingen tvivl om, at det der er mere end en udfordring, det er den enorme skuffelse. Jeg ved godt, at supportere, sponsorer og ledelsen er skuffede, men dem der nu engang er mest skuffede, er selvfølgelig spillerne og trænerstaben. Det er dér, vores arbejde er, ligesom at få håndteret den skuffelse ordentligt.