Obbekjær har sagt farvel til OB: Jeg skal til Canada

For nyligt kunne Daniel Obbekjær selv melde ud på sin Instagramprofil, at han siger farvel til OB, hvor hans kontrakt står til at udløbe nu her.

Den unge forsvarsspiller er afklaret med, at han nu skal væk fra klubben, og han har vidst i et stykke tid, at det var den vej, det skulle gå.

– Det har jeg nok vidst i et stykke tid. Jeg synes selv, OB gjorde klart for mig tidligt, at de ikke så en fremtid for mig som OB-spiller. Det var allerede tilbage i sommer, hvor jeg også undersøgte mine muligheder for at komme væk, men der kom den rette løsning ikke, og derfor valgte jeg at blive min kontrakt ud.

I januar i år blev Obbekjær lejet ud til SPAL i Italien, og han vendte tilbage til OB i sommer. Siden da har han dog ikke været en del af Superligatruppen.

I alt har han fået spilletid i syv Superligakampe, hvor flere af dem har været med meget kort tid på banen, og han ærgrer sig da også over, at det ikke blev til mere i OB, end det gjorde.

– Ja, selvfølgelig er jeg ærgerlig over det. OB er en klub, der betyder rigtig meget for mig, så selvfølgelig har jeg da ønsket at opnå mere succes, end tilfældet har været her i klubben.

– Men omvendt da jeg vendte hjem, gjorde de det klart for mig, at de ikke så en fremtid for mig, så derfor var jeg også hurtig til at omstille mig og fokusere på, hvad der så skulle ske, men samtidig også få det bedste ud af det her i efteråret, selvom de valgte at sætte mig ned på U19-holdet, hvilket jeg ikke helt forstod, og trods en lidt til tider knap så god behandling, synes jeg.

Hvordan er det så nu, når du skal sige farvel til OB?

– Det er selvfølgelig lidt specielt. OB har været min klub gennem fem år nu, så det er selvfølgelig lidt mærkeligt, at man ikke længere tilhører OB på den måde. Det har jeg selvfølgelig gjort mig nogle tanker om, og det har også fyldt lidt for mig, men omvendt så er det noget, jeg har haft et stykke tid til at bearbejde og tænke over, i forhold til at jeg godt kunne se i sommer, at det nok var der, det bar hen.

– Det kommer ikke som nogen overraskelse, og derfor er jeg afklaret med det nu, og har fokus på, hvad der skal ske fremadrettet.

Obbekjær nåede at være fem år i OB, hvor han kun var 16 år, da han skrev under på en professionel kontrakt, og der er da også nogle højdepunkter, han vil fremhæve.

– De største højdepunkter må være, da jeg skrev min fuldtidskontrakt, og derefter fik min debut ovre i Parken. Det er noget, jeg aldrig glemmer. Min hjemmebanedebut husker jeg også som noget specielt. Det var stort at få lov til at løbe ind og spille på det, der dengang hed Ewii Park, tror jeg.

– Det var sådan mere på seniorplan, men der var selvfølgelig også, da vi vandt DM med U19-holdet. Det er også noget, jeg altid vil være stolt over at berette om, at jeg var en del af det hold, der vandt U19-mesterskabet.

Hvad kommer du til at savne mest, når du ikke længere har din daglige gang i Ådalen?

– Det kommer helt sikkert til at være menneskerne dernede. Mine holdkammerater. Nu har jeg været en del af U19 det seneste halve år, og det er nogle rigtig gode drenge, der er på det hold. Men også mine holdkammerater på Superligaholdet. Jeg følte, vi havde et rigtig godt sammenhold, så dem kommer jeg helt sikkert også til at savne.

– Så kommer man nok også bare til at savne Ådalens omgivelser. Det er ikke mange fodboldklubber, der kan prale af, at de ligger så smukt et sted, som Ådalen gør.

Kontrakten med OB udløber officielt ved årsskiftet, og forsvarsspilleren ved da også allerede nu, hvad der skal ske i det nye år.

– Jeg skal til Canada. Jeg har skrevet under på en tre-årig kontrakt med en klub, der hedder York United, som spiller i den bedste canadiske liga, den canadiske Premier League. Klubben ligger i Toronto, så jeg skal selvfølgelig derover at bo. Det ser jeg meget frem til.

Et skifte til Canada er måske ikke det mest oplagte skridt for en ung dansk fodboldspiller, men forarbejdet er gjort godt, inden aftalen blev skrevet under.

– Det var måske ikke det mest oplagte, men de henvendte sig ret tidligt i processen. Jeg havde en rigtig god dialog med dem, og jeg forhørte mig lidt rundt omkring hos dem, der havde et kendskab til dem derovre, og alt jeg hørte, var, at det var en super god mulighed for mig, og at de kan tilbyde nogle super fede omgivelser derovre, og i den plan jeg har snakket med dem om, er der gensidig enighed om, hvordan det skal gøres. Så det er bestemt noget af det, der har tiltalt mig.

Hvor kender de dig fra? Har de set nogle af dine kampe?

– Ja, de har selvfølgelig set mig spille. Det kan både være kampe på OB, men primært har det nok været i landskampe. I forhold til det agentfirma jeg er en del af, så er der en, der bor i USA, og de har henvendt sig til ham, og så har han henvendt sig til Michael Eriksen, som jeg primært arbejder med herhjemme, og han har så informeret mig om det. Så er det ligesom gået den vej.

Hvilke overvejelser gør man sig, når man skal tage sådan et skridt så langt hjemmefra til en liga, man måske ikke kender det store til?

– Det gør man sig rigtig mange overvejelser om. Jeg har snakket med rigtig mange folk, der har kendskab til det derovre, for jeg havde heller ikke selv kendskab til det, da jeg hørte fra dem i første omgang. Så jeg har fået en masse viden og også gjort min egen research, i forhold til at finde ud af hvordan faciliteterne og det ser ud.

– Jeg har selvfølgelig også vendt det med mit bagland, familie og venner, i forhold til hvad de synes, for det betyder noget for mig, når det nu ikke bare lige er i Jylland eller Sjælland, men i Canada. Så er det vigtigt for mig, at jeg har deres opbakning og fulde støtte, og alle dem jeg har snakket med, synes, det lyder som en fed mulighed, og de vil støtte mig 100% op omkring det.

Obbekjær slog ikke rigtigt igennem i OB, og selvom klubben står ham nært, drømmer han ikke umiddelbart om at komme tilbage til OB på et senere tidspunkt.

– På nuværende tidspunkt er det ikke det, jeg umiddelbart tænker, er drømmen, når jeg har været i Canada. Det er ikke noget, jeg vil udelukke, og hvis muligheden byder sig, når vi engang kommer der til, er det da noget, jeg vil overveje, da jeg har en forkærlighed for OB, og er fan af dem.

– Det er ikke noget, jeg som sådan drømmer om, og det skyldes også, at så langt har jeg ikke tænkt endnu. Jeg lever meget i nuet, og nu har jeg skrevet under på en kontrakt med York United, så jeg har fokus på at tage derover og udvikle mig og spille en masse minutter, og forhåbentlig opnå en masse gode ting sammen med dem.

Du har forhåbentlig mange år tilbage som fodboldspiller, så har du ambitioner længere ud i fremtiden end de tre år i Canada?

– Ja, det har jeg bestemt. Jeg har bestemt ambitioner. Mine ambitioner er, at jeg en dag gerne vil hjem til Europa og spille igen, og forhåbentligt tørne ud i en af de fem største ligaer. Det er noget, jeg bestemt tror, er muligt, og det vil jeg gå benhårdt efter.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *