OBstruktion møder Jesper Hansen – Del 1

Vi har i dag været på besøg hos vores sportsdirektør, Jesper Hansen, i Ådalen, og det blev der en længere snak ud af. 

Vi har derfor valgt at dele vores interview med ham op i flere dele, og her bringer vi så Del 1, hvor der mest er fokus på det netop afsluttede transfervindue.

I det netop afsluttede transfervindue hentede vi Thomas Mikkelsen og Nicklas Helenius ind, og det er ikke nogen hemmelighed, at vi havde håbet på flere forstærkninger, men Jesper Hansen er tilfreds med vinduet, og han lægger meget vægt på, at truppen var klar fra turneringens start.

– De spillere vi hentede, blev hentet i god tid. Det er det, vi synes, er optimalt. Hvis vi kan have alle mand til træning den første dag, så har vi levet op til alt det, vi skulle. Så ved jeg godt, der er nogle fans, der bliver lidt skuffede, men det optimale for fodboldklubben er, at vi har alle mand med til første træningsdag, så Kent og Co. Kan træne med dem, og få dem kørt ind inden vi spiller turnering, og der har vi hentet Helenius og Thomas Mikkelsen, og vi har rykket Julius (Eskesen, red.) op, og så har vi Oliver (Christensen, red.), der kommer op, og træner en del mere med førsteholdet som 3. målmand.

– Derudover ville vi gerne have hentet en mere. Vi kom af med Oliver (Lund, red.) og Falkesgaard (Michael, red.), og Thomas Mikkelsen, der ikke havde været her i et stykke tid, og så lejede vi Yao ud til sidst, men vi er stadigvæk 24 spillere i truppen, så antalsmæssigt er vi fint besat. Vi ville ikke bare tage nogle breddespillere ind, fordi det rykker bare vores egne spillere længere ned i hierarkiet, så vi vil gerne give vores unge spillere en chance. Når det så er sagt, så har vi haft det sådan i hele vinduet, at vi gerne ville finde én spiller, der kunne forstærke os, og det skulle gerne være en markant forstærkning. Lige indtil det sidste havde vi 3 emner, og de valgte desværre anderledes. Kent og trænerteamet, og vi som klub, er egentlig godt tilfreds med vores trup, og vi har også en trup, som vi forventer, kan leve med til den målsætning, som vi har.

Man siger som regel, at der skal være to spillere til hver plads i en trup, men hvis man ser på vores trup, har vi kun tre spillere til de to pladser i det centrale forsvar. Synes du ikke selv, det er lidt tyndt?

– Det er rigtigt, at vi har tre spillere, hvor man kan sige, at de er deciderede midterforsvarer, og så kunne vi godt sige, at vi ville have en ung en også. Vi har den mulighed, at vi kan rykke Pereira ind, han har også tidligere spillet midterforsvar, og så havde vi egentlig tre rigtig dygtige midterforsvarer på vores U19-hold, men nu lejede vi så Molberg ud, men vi har stadig to gode unge midtstoppere på vores U19-hold, som vi holder lidt øje med. Så jeg vil sige det sådan, at det er en kalkuleret risiko, at vi har tre, der helt klart har niveauet til at spille, så har vi Pereira, der i en snæver stund kan rykke ind, og så har vi to af vores egne, som vi også skal se an her i den her periode, og hvis vi tog en ung en ind udefra, så ville vi også lukke lidt for vores egne spillere nedefra, og vi ønsker, at alle dem der har niveauet, dem vil vi gerne have igennem fra vores egen ungdomsafdeling og op på førsteholdet.

Nu bringer du selv på banen, at Molberg er blevet lejet ud. Det kan se lidt underligt ud, at han bliver lejet ud til en italiensk klub. Det er vel ikke meningen han skal spille på førsteholdet dernede? Hvis han skal spille på deres U19-hold, så kunne han vel lige så godt have gjort det her i OB?

– Engang imellem må man gøre op med sig selv som klub, hvad der er bedst for klubben, og høre hvad spilleren har at sige. Molberg havde en drøm om at prøve det der af, og i forhold til det så i og med at vi har to andre gode midtstoppere på vores U19-hold, så havde vi faktisk en for mange, og derfor synes vi, at det kunne være en god ide, og så er der jo også det i det, at det kan jo være, at de køber ham til den tid, og vi lever jo også af at sælge fodboldspillere, og som udgangspunkt vil vi gerne holde de bedste af vores spillere, fordi vi vil have dem op igennem Superligaen, men vi ser også på vores akademi, at jo bedre det bliver, så skal det også være muligt at sælge en akademispiller.

Så i satser på, at han skal sælges?

– Ja, altså det er det, der har været baggrunden for, at vi gør det, og det er også det, der ligger i Molbergs ønske om at komme afsted til Italien, at få en karriere der. OB har jo haft en lang årrække, hvor man ikke har fået ret mange spillere igennem sin egen ungdomsafdeling, og det er det, vi prøver på at lave om nu her. Det vi håber på, er også, at nogle af dem der kommer tidligt ud, så også kommer hjem og slutter af i OB, og kommer hjem med noget vigtig erfaring, som vi også kan bruge.

Lige før nævnte du selv Pereira, men havde han egentlig ikke fået lov til at se sig om efter en ny klub?

– Det er sådan, at vi har masser af evalueringer med vores spillere hele tiden, og det er jo sådan, at når man har skrevet en kontrakt, så har man en uopsigelig aftale i den periode, som man nu har bundet sig for. Undervejs i forløbet er der masser af snakke, om spillerne lever op til det, som vi forventer, og spilleren kan også have nogle andre ønsker end det, han har ‘commited’ sig til. Der er ingen tvivl om, at i sidste sæson var der en periode, hvor Pereira ikke spillede så meget, som han gerne ville, og vi synes, han skulle, og derfor har vi selvfølgelig en dialog omkring tingene. Men det er jo ikke det samme som, vi siger, at han SKAL væk, eller han SKAL sælges, men vi har en dialog omkring tingene. En gang imellem skal man selvfølgelig finde ud af, på et eller andet tidspunkt er der en deadline, vi kan jo ikke stå den 31. og miste tre spillere, fordi vi har sagt, de må finde noget andet. Derfor er der en dialog om, hvordan det ser ud, og selvom man har den, er det jo ikke et spørgsmål om, at spilleren er utilfreds med OB eller noget, men det er et spørgsmål om, at fodboldspillere har en forholdsvis kort karriere, og der gælder det om at performe bedst muligt, og nogle gange er man et godt match, og andre gange er man et mindre godt match. Nogle gange er der nogen, der overhaler en, og derfor er det rigtig vigtigt, at vi har nogle spillere, der brænder for OB. Det er det, det handler om. Vi vil have nogle spillere hernede, der brænder for OB. Derfor er det vigtigt at have den her dialog, så man også mærker, at man har den her ansvarsfølelse for, hvad der sker i OB.

Yao er blevet lejet ud til Vendsyssel, regner i så med, at han kommer til bage til OB efter sæsonen og skal være med på holdet, eller regner i også med at sælge ham?

– Principielt kan vi jo sige, at alle vores spillere er til salg. Så er spørgsmålet jo, om vi kan få den pris, vi gerne vil have, og om det er det rigtige tidspunkt. Det er klart, at hvis der sker noget med nogle andre spillere, så er det ikke sikkert, man ønsker at sælge. Vi synes jo, at vi har rigtig mange angribere, og Yao var nok den, der stod længst væk sammen med Weber. Vi synes stadigvæk, det var også derfor, vi forlængede kontrakten med ham, at Yao har et potentiale, som vi skal have forløst. Vi er kommet dertil, at det at han kan spille nogle kampe, vil betyde rigtig meget for Yao for hans egen udvikling og hans egen tro på, at han kan tage det næste skridt. Da han så fik muligheden for at komme til Vendsyssel, var vi ikke i tvivl om, at det var det rigtige. Så må vi se, om han udvikler sig så meget, at vi kan se ham blive OB-spiller, eller om vi skal finde en anden løsning.

Det har ikke været på tale at leje sådan nogle som Kristian Weber og Jacob Buus ud?

– Det er sådan, at alle de spillere der ligger i det segment, dem har vi en dialog med om hvordan og hvorledes vi ser dem og deres udvikling, og vi hører selvfølgelig også, hvordan de selv ser på det. I forhold til det har vi fundet en fælles front, og det er ikke altid, man kan det. Det kan godt være, der er nogle spillere, der ønsker at blive her, eller nogle der vil væk, hvor vi siger nej, eller omvendt. Men lige omkring de spillere, du nævner der, der har vi egentlig haft fælles fodslag i forhold til, hvad der skal ske.

Jeg kunne forestille mig, der også har været nogle bud på spillere, som vi har sagt nej til?

– Det har der. For at leve op til vores budget, skal vi egentlig sælge nogle fodboldspillere. I det her vindue har vi dog prioriteret, og sagt, at vi vil godt undvære en indtægt ved at holde fast på den her trup, og det er fordi, vi synes, at den rummer så meget kvalitet, som vi skal have forløst, og det vil vi gerne give dem en chance for.

Jeg kunne forestille mig, at sådan en som Grytebust var voldsomt interessant rundt omkring?

– Ja, men jeg synes, vi har mange spillere, der er gode spillere, og vi spiller en form for fodbold, som andre klubber også synes, er attraktivt. Der er stor forskel på holds tilgang til fodbold, og derfor er det vigtigt, at vi holder fast i fodboldspillet, for det er udvikling, og der er også pres på i Odense, så de to kombinationer gør jo, at vores spillere er interessante også for større klubber. Så det er ikke kun Sten, der er interessant.

– Sten er en rigtig dygtig målmand, som vi er meget glade for, at vi har en aftale med. Ikke nok med det, så er han også en rigtig god person. Der er ingen tvivl om, at vi værdsætter Sten meget højt i OB, både som spiller og som person.

Hvad med priserne generelt på spillere? Nu bliver spillerne jo handlet for mere end en mia. kroner internationalt, smitter det også af på priserne i Superligaen?

– Nej, det gør det ikke. Man kan sige, at nogle gange bliver der solgt nogle rigtig fine handler fra Superligaen, men når man snakker de der mia.-handler, så er de i en liga for sig selv. Danmark ligger jo et godt stykke under det der. Det er en dominoeffekt. De klubber køber jo ofte af hinanden, og de mindste skal jo også have spillere et eller andet sted fra, og der er det klart, at det smitter af. Når de trækker den til 11. time, og de særligt i England betaler alt for mange penge for middelmådige spillere, så smitter det af.

– Grundlæggende er jeg meget imod det. Jeg synes, det ødelægger fodbolden med alle de penge og alle de rige folk, der pumper alle de penge i det, og som udgangspunkt kan man også sige, at det der hedder økonomisk fair play, der kan jeg godt forstå, at der er nogle klubber, der bliver undersøgt i øjeblikket. Jeg har svært ved at forstå, hvordan man kan godtgøre, at man har råd til at gøre sådan, når man har nogle regler under financial fair play, så jeg synes, det er ødelæggende for fodbolden med alle de penge, der er.

Det var første del af vores snak med Jesper Hansen. 2. del vil være tilgængelig her på siden snarest.

 

 

 

189 Replies to “OBstruktion møder Jesper Hansen – Del 1”

 1. Msfyfa

  ” Dominic 7:1-5 canada drugs online reviews Half 6:41-42) Molds This habitat was joke as party of a longer acting, in which Void was safe His progresses how to higher then dilates. cialis cost Bimlbw rzpvqp

 2. Ssdwi

  Pancreatic is a former most adroitly livelihood to come by generic cialis online and on The Canadian pharmacies online Convulsive: Philadelphi a. casinos Lqrrvh fcszko

 3. buy cbd oil

  I wanted to write you this very small word to help thank you so much yet again relating to the stunning tips you have shown on this site. This is so unbelievably open-handed with you to provide unreservedly what exactly numerous people would have sold for an electronic book to help with making some profit on their own, principally since you might well have tried it in the event you wanted. Those things likewise worked to become a great way to recognize that someone else have the same passion the same as my very own to see very much more with regard to this problem. I know there are some more pleasurable situations up front for those who start reading your website.

 4. purchase viagra

  A lot of thanks for all your valuable efforts on this site. Kate loves getting into investigation and it’s really easy to understand why. I know all concerning the dynamic medium you give informative solutions on this web blog and as well as foster participation from others on that content plus our daughter is certainly discovering a lot. Have fun with the remaining portion of the new year. You are conducting a powerful job.

 5. sinequan doxepin

  I simply needed to thank you so much once again. I am not sure the things that I would’ve implemented without the type of secrets provided by you on such a question. It seemed to be a very frustrating issue in my opinion, however , observing the very specialised strategy you processed that made me to leap over gladness. I am just happy for this information and in addition pray you know what a great job you happen to be getting into teaching people thru your web page. More than likely you have never got to know any of us.

 6. doxepin online

  I simply wanted to thank you very much once more. I do not know what I would have tried without these techniques shared by you regarding that subject matter. It was before an absolute scary scenario in my position, nevertheless taking note of this specialized tactic you solved the issue took me to weep with happiness. Now i’m thankful for your support and thus trust you really know what an amazing job you were putting in training the mediocre ones via your webpage. Most probably you haven’t met any of us.

 7. yeezy boost 350 v2

  My wife and i ended up being absolutely relieved when Jordan could finish up his studies from the ideas he was given from your web site. It’s not at all simplistic to just choose to be making a gift of guides that many other people could have been trying to sell. And we know we have you to appreciate because of that. The specific illustrations you have made, the easy blog menu, the friendships your site assist to promote – it’s got everything astonishing, and it’s assisting our son in addition to our family consider that this concept is thrilling, which is unbelievably vital. Many thanks for everything!

 8. yeezys

  Thanks for all your work on this blog. My aunt really likes setting aside time for internet research and it’s really easy to see why. A lot of people learn all about the compelling method you provide helpful secrets through this web site and in addition improve contribution from people on this theme and our girl is certainly studying a whole lot. Take advantage of the rest of the new year. You are always performing a first class job.

 9. a bathing ape

  I wish to express my admiration for your kindness supporting those people that really need assistance with your subject. Your personal commitment to getting the message along has been extremely informative and have in most cases permitted others much like me to realize their goals. Your amazing insightful useful information means a great deal a person like me and further more to my fellow workers. Thanks a ton; from everyone of us.

 10. a bathing ape

  I must express appreciation to this writer just for bailing me out of this issue. As a result of searching throughout the world-wide-web and seeing views which were not pleasant, I believed my entire life was well over. Living without the solutions to the issues you have sorted out by way of the short article is a serious case, and ones which could have adversely affected my entire career if I had not come across your web site. Your main ability and kindness in controlling all the pieces was useful. I’m not sure what I would’ve done if I had not discovered such a subject like this. I can at this time relish my future. Thank you so much for this high quality and result oriented guide. I will not think twice to suggest the sites to anybody who should have guidance about this situation.

 11. golden goose

  I as well as my pals have been checking out the excellent guides from your web site then unexpectedly developed a terrible suspicion I had not thanked you for those strategies. Most of the women became for this reason thrilled to read all of them and have in effect quite simply been enjoying them. I appreciate you for truly being so thoughtful as well as for settling on these kinds of decent resources millions of individuals are really eager to know about. My very own sincere apologies for not expressing appreciation to sooner.

 12. supreme clothing

  I’m also commenting to make you know of the incredible discovery my wife’s princess experienced reading through your blog. She discovered a lot of issues, not to mention how it is like to possess a very effective giving nature to let other people without problems thoroughly grasp specific very confusing things. You actually exceeded people’s expected results. Thanks for supplying the practical, dependable, revealing and fun thoughts on the topic to Tanya.

 13. golden goose

  Thanks so much for giving everyone an exceptionally brilliant possiblity to read from this site. It is always very awesome and also full of a great time for me and my office friends to search the blog minimum 3 times in 7 days to learn the newest stuff you have. And definitely, I am just at all times impressed concerning the fabulous advice served by you. Certain 4 points in this posting are clearly the most efficient I’ve had.

 14. nike off white

  Thanks for all your valuable labor on this web page. Ellie really loves working on research and it is simple to grasp why. Almost all learn all relating to the dynamic ways you deliver functional solutions through the web blog and even cause response from people about this article so our favorite child is without question being taught a whole lot. Have fun with the remaining portion of the year. You are always conducting a pretty cool job.

 15. moncler outlet

  I would like to express my thanks to you for bailing me out of such a challenge. Because of surfing around through the world wide web and obtaining suggestions which were not productive, I assumed my life was done. Existing minus the solutions to the problems you have fixed through this article content is a serious case, as well as ones which could have in a negative way damaged my entire career if I had not discovered the website. Your own ability and kindness in touching all the pieces was tremendous. I am not sure what I would have done if I had not come upon such a thing like this. I’m able to now look forward to my future. Thanks for your time very much for this specialized and results-oriented help. I will not think twice to endorse your web site to any individual who needs tips about this problem.

 16. asmr https://0mniartist.tumblr.com

  Hello, Neat post. There’s an issue together with your website in internet
  explorer, may test this? IE nonetheless is the market chief and a large component of other people will omit your magnificent writing because of this problem.
  asmr 0mniartist

 17. 0mniartist

  I was suggested this website by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as no one else know
  such detailed about my problem. You’re incredible!
  Thanks! asmr 0mniartist

 18. http://bitly.com/

  I was suggested this blog through my cousin. I’m not sure whether this put up is written through him as nobody else recognise such special about my difficulty.
  You are amazing! Thank you! asmr 0mniartist

 19. bitly.com

  Terrific post however , I was wondering if you could write a litte more on this subject?
  I’d be very thankful if you could elaborate a little bit more.

  Many thanks! 0mniartist asmr

 20. supreme

  I really wanted to make a small comment to be able to thank you for all the amazing suggestions you are placing on this site. My prolonged internet search has now been paid with high-quality details to go over with my classmates and friends. I ‘d state that that we visitors are undeniably blessed to be in a great website with so many outstanding professionals with helpful opinions. I feel truly privileged to have seen the weblog and look forward to so many more cool minutes reading here. Thank you once more for everything.

 21. yeezy boost 350

  I actually wanted to send a simple comment so as to say thanks to you for all of the superb points you are giving at this website. My prolonged internet lookup has at the end been recognized with awesome information to share with my classmates and friends. I would state that that we visitors actually are undoubtedly lucky to exist in a very good place with many perfect professionals with beneficial suggestions. I feel very much fortunate to have discovered your entire web site and look forward to many more entertaining minutes reading here. Thank you once again for everything.

 22. lebron 18

  I together with my pals happened to be examining the best helpful hints located on the website and so then got a horrible feeling I had not thanked the blog owner for those strategies. Those young boys were definitely stimulated to see all of them and have in actuality been using them. I appreciate you for getting considerably considerate as well as for deciding on these kinds of superior ideas most people are really eager to be aware of. My personal honest regret for not saying thanks to sooner.

 23. curry 6 shoes

  I would like to express my passion for your kindness giving support to individuals who really need help on the question. Your very own dedication to getting the solution all around became incredibly beneficial and has specifically allowed people much like me to arrive at their dreams. Your entire helpful hints and tips means much to me and further more to my colleagues. Thanks a lot; from everyone of us.

 24. supreme clothing

  I actually wanted to type a simple word to be able to thank you for all of the unique recommendations you are sharing here. My long internet lookup has finally been recognized with good insight to exchange with my visitors. I would point out that most of us readers actually are extremely endowed to dwell in a very good site with so many perfect professionals with useful suggestions. I feel extremely privileged to have encountered the website page and look forward to many more thrilling minutes reading here. Thank you again for all the details.

 25. off asmr

  Yesterday, while I was at work, my cousin stole my apple ipad and tested to see if it
  can survive a forty foot drop, just so she can be a
  youtube sensation. My apple ipad is now destroyed and
  she has 83 views. I know this is entirely off topic but
  I had to share it with someone!

 26. asmr our

  I’m really enjoying the design and layout of your website.
  It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme?
  Exceptional work!

 27. lebron 17

  I must point out my admiration for your generosity supporting persons that have the need for guidance on this particular study. Your personal commitment to passing the solution throughout ended up being amazingly practical and have constantly helped individuals like me to get to their dreams. This important suggestions means so much to me and even more to my office workers. Regards; from all of us.

 28. my gamefly

  An intriguing discussion is worth comment. There’s no doubt that that you ought to write
  more on this topic, it may not be a taboo subject but usually folks don’t speak about these topics.
  To the next! Cheers!!

 29. that asmr

  Spot on with this write-up, I really believe that this website needs far more attention. I’ll probably be back again to
  read more, thanks for the information!

 30. lebron 16

  I am also commenting to let you understand of the outstanding encounter our child encountered studying your site. She learned numerous things, which included what it’s like to possess a very effective giving nature to get others with no trouble learn about a number of very confusing subject areas. You actually surpassed our own expected results. I appreciate you for providing such precious, trusted, explanatory and in addition fun guidance on your topic to Gloria.

 31. curry 6 shoes

  I needed to send you a tiny word so as to thank you over again just for the marvelous pointers you’ve shown on this page. It is simply generous of people like you to offer publicly precisely what a number of us might have offered as an ebook to help make some bucks on their own, notably given that you might well have tried it if you wanted. The pointers likewise served as the easy way to know that some people have a similar fervor similar to my own to learn many more around this problem. Certainly there are many more enjoyable situations in the future for individuals that scan through your blog post.

 32. j.mp

  Hi, I do believe this is a great site. I stumbledupon it 😉 I
  will revisit yet again since i have book-marked
  it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be
  rich and continue to help others.

 33. jordan shoes

  Thanks a lot for providing individuals with such a spectacular possiblity to discover important secrets from this site. It’s always very pleasurable and also packed with a good time for me and my office fellow workers to visit your site minimum three times in a week to study the new tips you have got. And indeed, I’m actually contented considering the breathtaking strategies served by you. Certain 3 areas in this posting are surely the most effective I have ever had.

 34. supreme clothing

  I must point out my respect for your kind-heartedness giving support to those who must have help on in this subject matter. Your very own commitment to passing the solution all-around has been definitely advantageous and have in every case permitted ladies just like me to realize their goals. Your amazing informative publication can mean a great deal a person like me and a whole lot more to my office colleagues. Thanks a ton; from everyone of us.

 35. off asmr

  After looking into a handful of the articles on your blog, I really like
  your technique of writing a blog. I saved it to my bookmark website list and will be checking back soon. Take a look at my website too
  and let me know your opinion.

 36. in asmr

  My brother suggested I would possibly like this blog.
  He was once totally right. This put up truly made my day.
  You can not consider just how so much time I had spent for
  this information! Thanks!

 37. jordan 13

  I wish to get across my love for your kind-heartedness in support of folks who require guidance on in this concern. Your real dedication to getting the message all through appears to be quite effective and have constantly helped people much like me to realize their desired goals. Your informative hints and tips implies so much a person like me and a whole lot more to my peers. Thanks a lot; from everyone of us.

 38. chrome hearts

  I am commenting to let you be aware of of the brilliant encounter my wife’s girl enjoyed browsing your blog. She picked up several issues, which include what it’s like to have an ideal coaching style to get other people quite simply completely grasp several extremely tough issues. You really did more than our expected results. I appreciate you for churning out these essential, trusted, explanatory and in addition fun tips about this topic to Lizeth.

 39. curry 5

  I must express my affection for your kind-heartedness giving support to those people that actually need guidance on this particular matter. Your very own dedication to getting the message all-around had become definitely productive and have always empowered some individuals just like me to reach their targets. Your personal interesting instruction signifies much a person like me and much more to my office colleagues. Thank you; from each one of us.

 40. moncler

  My spouse and i felt absolutely relieved John could finish off his homework because of the ideas he made out of the site. It’s not at all simplistic just to choose to be handing out hints that others may have been making money from. And now we recognize we need the writer to be grateful to for this. The type of illustrations you’ve made, the simple blog menu, the friendships you assist to foster – it’s got many extraordinary, and it is assisting our son and the family recognize that this topic is amusing, and that’s pretty essential. Thank you for the whole lot!

 41. yeezy shoes

  I just wanted to write down a small word so as to express gratitude to you for all of the magnificent items you are writing on this website. My extended internet look up has at the end been paid with incredibly good knowledge to talk about with my visitors. I ‘d tell you that many of us site visitors are really endowed to live in a useful website with very many special individuals with good hints. I feel quite lucky to have encountered your entire webpages and look forward to many more exciting minutes reading here. Thanks again for a lot of things.

 42. offwhite

  Thank you a lot for providing individuals with an extremely special chance to read from this web site. It’s always very excellent plus stuffed with a good time for me and my office acquaintances to visit your website really three times every week to read the fresh stuff you have got. And indeed, I’m so at all times motivated concerning the staggering hints served by you. Some 2 points in this article are ultimately the very best we have all ever had.

 43. bitly.com

  scoliosis
  Hi there! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a
  few months of hard work due to no data backup.
  Do you have any solutions to protect against hackers?
  scoliosis

 44. golden goose sneakers

  I simply wanted to write down a small comment so as to say thanks to you for those amazing tips and hints you are placing on this website. My time intensive internet lookup has now been compensated with awesome know-how to write about with my visitors. I would point out that many of us website visitors are quite endowed to exist in a perfect website with very many special individuals with interesting hints. I feel very much privileged to have seen your entire webpage and look forward to plenty of more exciting times reading here. Thanks a lot once more for a lot of things.

 45. kyrie 6 shoes

  I am also commenting to make you be aware of of the fantastic encounter my wife’s daughter experienced checking your web site. She figured out a lot of issues, which include what it’s like to possess an excellent giving spirit to let many people without difficulty know specified multifaceted topics. You really surpassed visitors’ expected results. Thanks for offering those insightful, trusted, explanatory and unique thoughts on this topic to Gloria.

 46. bitly.com

  scoliosis
  This article is in fact a pleasant one it
  assists new the web visitors, who are wishing in favor
  of blogging. scoliosis

 47. hermes handbags

  I as well as my pals happened to be digesting the good guides found on your website and so before long I got a horrible suspicion I never expressed respect to the web blog owner for them. Those men appeared to be consequently passionate to read through all of them and have in effect really been having fun with those things. Many thanks for truly being considerably accommodating and also for deciding on varieties of useful resources millions of individuals are really wanting to understand about. My personal sincere regret for not saying thanks to earlier.

 48. kyrie shoes

  I must show my appreciation to you just for bailing me out of this trouble. Right after researching throughout the world wide web and obtaining tricks which were not powerful, I believed my entire life was done. Existing devoid of the strategies to the difficulties you have solved by means of the guide is a critical case, and ones which might have in a negative way affected my career if I hadn’t encountered your web blog. Your actual know-how and kindness in maneuvering a lot of stuff was useful. I’m not sure what I would’ve done if I hadn’t come upon such a stuff like this. I can at this time relish my future. Thank you so much for the reliable and result oriented help. I will not be reluctant to suggest your web blog to anybody who should receive recommendations about this subject.

 49. nike kyrie 7

  I’m commenting to make you know of the awesome experience my friend’s girl developed viewing your webblog. She figured out such a lot of things, not to mention what it is like to have an excellent teaching character to let other folks quite simply learn about a number of complex subject matter. You undoubtedly surpassed readers’ expected results. Thank you for showing the invaluable, trustworthy, edifying and even fun tips on this topic to Janet.

 50. asmr it

  I’m not that much of a internet reader to be honest but your sites really
  nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back later.
  Cheers

 51. jordan shoes

  I want to express appreciation to you for rescuing me from this particular difficulty. After scouting throughout the world wide web and meeting views that were not helpful, I figured my life was done. Living without the strategies to the difficulties you’ve sorted out as a result of your entire guide is a serious case, and those that could have in a wrong way affected my entire career if I hadn’t noticed the blog. Your capability and kindness in touching a lot of stuff was priceless. I don’t know what I would’ve done if I had not encountered such a subject like this. I’m able to at this moment look forward to my future. Thanks a lot very much for this reliable and results-oriented guide. I will not be reluctant to recommend your site to anybody who should get assistance about this subject.

 52. supreme shirt

  I have to show my love for your kind-heartedness supporting persons who really need help with your niche. Your special commitment to passing the solution all-around had become wonderfully informative and has always enabled some individuals much like me to get to their aims. The interesting guide implies much to me and somewhat more to my fellow workers. Regards; from all of us.

 53. yeezy boost 350

  My wife and i have been quite delighted that Edward could finish off his investigations from your precious recommendations he was given through the web page. It is now and again perplexing just to possibly be giving away points that many others may have been selling. And now we keep in mind we have the writer to appreciate for this. The most important illustrations you’ve made, the easy site menu, the friendships you will aid to promote – it’s got most astonishing, and it’s really making our son and our family reason why the concept is brilliant, which is quite essential. Many thanks for all the pieces!

 54. jordan shoes

  I want to express my passion for your generosity giving support to those individuals that have the need for help on your niche. Your personal dedication to passing the solution around has been unbelievably advantageous and has usually made some individuals just like me to reach their endeavors. This insightful suggestions entails a lot a person like me and much more to my mates. Best wishes; from all of us.

 55. moncler

  My husband and i have been now cheerful Raymond could round up his investigations from the ideas he got in your blog. It is now and again perplexing just to possibly be giving away key points which some others might have been selling. We take into account we have you to appreciate for this. The entire explanations you have made, the easy site navigation, the friendships you can make it easier to foster – it’s mostly wonderful, and it’s really leading our son and us consider that that idea is enjoyable, which is tremendously essential. Thank you for everything!

 56. hermes belt

  I am just commenting to make you know of the incredible encounter our girl developed going through your blog. She picked up several issues, which included what it is like to have a wonderful teaching mood to get the rest really easily have an understanding of certain impossible subject matter. You undoubtedly exceeded readers’ desires. Thank you for rendering these helpful, trusted, edifying and even unique guidance on this topic to Julie.

 57. jordan 4

  Thank you for your entire work on this website. Kim really loves making time for internet research and it is simple to grasp why. Most of us learn all regarding the dynamic way you provide very useful tactics by means of the web site and in addition welcome participation from people on that content and our favorite simple princess is certainly studying a lot of things. Enjoy the remaining portion of the year. You have been carrying out a really good job.

 58. paul george

  My wife and i ended up being now fulfilled when Edward managed to round up his basic research out of the precious recommendations he obtained out of your weblog. It is now and again perplexing just to continually be giving freely strategies which often men and women could have been making money from. So we understand we’ve got the blog owner to give thanks to for that. The illustrations you have made, the easy web site navigation, the friendships you help to engender – it is everything unbelievable, and it’s making our son and the family understand the article is awesome, which is tremendously important. Thank you for the whole lot!

 59. moncler

  I precisely wished to thank you so much once again. I am not sure what I would have carried out in the absence of the suggestions shared by you concerning such a question. It has been a troublesome case in my position, however , observing the very skilled fashion you handled that forced me to leap with joy. I’m just grateful for your service and wish you find out what a powerful job that you are accomplishing educating the rest thru your web page. Probably you haven’t got to know all of us.

 60. yeezy

  I wanted to compose a small remark to be able to express gratitude to you for these wonderful tips you are sharing at this site. My incredibly long internet look up has now been rewarded with high-quality facts and strategies to go over with my good friends. I ‘d declare that most of us website visitors are definitely lucky to dwell in a fine website with very many wonderful professionals with very beneficial methods. I feel pretty privileged to have used your entire site and look forward to really more awesome times reading here. Thank you once again for a lot of things.

 61. curry 7

  My husband and i got so relieved Michael managed to complete his web research by way of the precious recommendations he got from your own web pages. It’s not at all simplistic just to choose to be releasing helpful hints which often people might have been selling. And we remember we have got the website owner to be grateful to for that. Most of the explanations you made, the simple blog menu, the relationships you give support to promote – it’s got everything unbelievable, and it’s really helping our son and the family understand that situation is excellent, and that is quite serious. Thank you for all!

 62. air jordan

  I happen to be commenting to let you understand of the exceptional encounter our child went through studying your site. She mastered plenty of details, most notably what it’s like to possess an ideal teaching nature to have the rest without difficulty understand chosen multifaceted subject matter. You really exceeded our expected results. Many thanks for rendering these productive, healthy, edifying as well as fun tips on the topic to Tanya.

 63. scoliosis surgery and

  I like the valuable information you provide in your articles.
  I’ll bookmark your weblog and check again here frequently.

  I’m relatively certain I’ll be informed plenty of new stuff proper here!
  Good luck for the next!

 64. this surgery scoliosis

  Have you ever thought about creating an e-book or guest authoring on other blogs?
  I have a blog based on the same subjects you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my
  readers would value your work. If you are even remotely interested,
  feel free to shoot me an email.

 65. of free dating sites

  Hi, I do believe this is an excellent blog. I stumbledupon it
  😉 I may revisit yet again since I saved as a favorite it.
  Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to
  guide other people.

 66. yeezy

  I as well as my pals happened to be reading the excellent recommendations found on the website and then at once I got an awful suspicion I had not expressed respect to you for them. Most of the women are already totally happy to learn them and already have sincerely been taking advantage of them. Thank you for being quite accommodating and for using varieties of important tips millions of individuals are really wanting to discover. Our own honest apologies for not expressing appreciation to you earlier.

 67. off white nike

  Thanks so much for giving everyone an exceptionally superb chance to read articles and blog posts from this blog. It is always very excellent and as well , full of amusement for me personally and my office peers to visit your blog minimum thrice weekly to read through the new things you will have. And lastly, I’m so certainly happy with your extraordinary ideas you serve. Some 4 ideas in this post are definitely the finest we have had.

 68. a dating sites

  Thank you a lot for sharing this with all folks you
  actually recognise what you’re talking about! Bookmarked. Please also discuss with my website =).
  We can have a link trade contract between us

 69. tinyurl.com

  Everything is very open with a really clear explanation of the issues.
  It was definitely informative. Your website is extremely helpful.

  Thank you for sharing!

 70. jordan shoes

  I intended to post you a tiny note to finally thank you as before for your personal awesome solutions you’ve shown in this article. It is so strangely generous with you in giving publicly all many of us could possibly have advertised for an ebook to help make some bucks on their own, principally seeing that you could have done it if you ever decided. Those pointers as well worked as a good way to fully grasp some people have a similar eagerness similar to my personal own to learn good deal more in terms of this matter. I am certain there are numerous more enjoyable occasions up front for those who discover your site.

 71. supreme shirt

  I have to express my thanks to this writer for rescuing me from this particular issue. Right after looking through the world-wide-web and meeting techniques which are not pleasant, I figured my entire life was gone. Being alive minus the solutions to the issues you’ve fixed by way of your main short post is a serious case, as well as the ones that might have in a negative way affected my career if I hadn’t encountered the blog. Your personal talents and kindness in taking care of all the pieces was excellent. I don’t know what I would’ve done if I had not come upon such a step like this. I am able to at this time look forward to my future. Thanks so much for your impressive and results-oriented help. I will not hesitate to refer the sites to anyone who needs care about this situation.

 72. yeezys

  I am also commenting to make you know of the exceptional discovery my daughter gained checking your web site. She realized several pieces, including what it’s like to have an awesome helping spirit to get most people just grasp some complicated issues. You truly did more than our expected results. I appreciate you for giving such practical, safe, edifying and also easy tips about this topic to Tanya.

 73. moncler

  I simply wanted to post a comment to be able to thank you for some of the stunning solutions you are showing here. My time consuming internet lookup has finally been compensated with wonderful insight to exchange with my contacts. I ‘d say that most of us site visitors actually are unquestionably lucky to exist in a fantastic site with so many brilliant professionals with interesting pointers. I feel pretty happy to have used the website page and look forward to many more excellent moments reading here. Thank you again for all the details.

 74. curry 6

  I’m also commenting to make you understand what a notable experience my wife’s child obtained viewing your web site. She realized so many pieces, most notably what it is like to possess an incredible coaching style to get many more without hassle have an understanding of various tortuous subject areas. You truly exceeded readers’ desires. I appreciate you for giving these insightful, dependable, revealing not to mention cool thoughts on this topic to Jane.

 75. paul george shoes

  I am only writing to make you know of the exceptional encounter my wife’s princess encountered viewing your webblog. She realized lots of details, most notably what it’s like to have an awesome teaching mood to let the others without problems comprehend a variety of complex topics. You undoubtedly surpassed readers’ expected results. Thank you for distributing these necessary, trusted, edifying and as well as easy guidance on the topic to Tanya.

 76. golden goose

  I’m commenting to let you be aware of of the cool discovery my cousin’s daughter gained studying the blog. She picked up some details, which include what it is like to possess a marvelous teaching spirit to let certain people with no trouble thoroughly grasp certain extremely tough subject areas. You really surpassed people’s expected results. Thank you for churning out these precious, healthy, educational and also easy tips on the topic to Julie.

 77. kyrie 4

  Thank you so much for giving everyone such a pleasant possiblity to read from this site. It is often so superb plus jam-packed with a great time for me personally and my office acquaintances to visit your blog at a minimum three times weekly to read the fresh guides you will have. And of course, we are actually happy with all the splendid advice you give. Selected 3 ideas in this article are undoubtedly the most impressive we have all had.

 78. golden goose sneakers

  I precisely wanted to thank you so much yet again. I am not sure the things that I might have made to happen in the absence of the points documented by you about this theme. It had been an absolute challenging concern in my position, however , being able to see the well-written form you processed it took me to weep for happiness. Now i’m happier for the information and have high hopes you find out what a powerful job you have been providing training the rest using a web site. Probably you haven’t come across all of us.

 79. golden goose

  I actually wanted to make a simple message to be able to say thanks to you for those wonderful solutions you are giving out at this site. My prolonged internet lookup has at the end been paid with high-quality ideas to go over with my visitors. I ‘d assume that most of us readers are truly fortunate to exist in a fantastic place with very many brilliant professionals with helpful suggestions. I feel very much fortunate to have encountered the web site and look forward to so many more entertaining moments reading here. Thank you once again for everything.

 80. supreme clothing

  I have to show appreciation to this writer just for bailing me out of this circumstance. After looking out through the world wide web and meeting ways which were not powerful, I thought my life was well over. Living minus the answers to the difficulties you have solved through this guide is a crucial case, and those that could have in a negative way affected my entire career if I had not come across your site. Your good training and kindness in playing with a lot of things was excellent. I don’t know what I would’ve done if I had not come upon such a stuff like this. I can also at this time look forward to my future. Thank you very much for this specialized and amazing help. I won’t be reluctant to recommend your blog to anybody who requires guide about this situation.

 81. curry shoes

  I want to voice my admiration for your kind-heartedness giving support to individuals who require assistance with that issue. Your very own commitment to passing the solution along has been really advantageous and has really helped workers just like me to reach their ambitions. The important guide entails this much a person like me and somewhat more to my office colleagues. Regards; from everyone of us.

 82. curry shoes

  I wish to get across my admiration for your kindness in support of persons who actually need help with this concern. Your real dedication to passing the message all around had become quite beneficial and has usually allowed people much like me to attain their aims. Your own invaluable advice entails this much a person like me and far more to my fellow workers. Thanks a ton; from all of us.

 83. kd shoes

  I wanted to write you a bit of remark just to thank you the moment again for your personal remarkable ideas you’ve contributed above. This has been quite remarkably open-handed with you to allow freely what exactly most of us could possibly have advertised as an e-book to end up making some profit on their own, specifically considering the fact that you might have done it if you ever considered necessary. Those principles likewise acted like the good way to fully grasp that other people have the same eagerness much like my personal own to find out very much more with regard to this problem. I’m sure there are many more enjoyable instances ahead for many who find out your blog post.

 84. Latesha

  Remarkable issues here. I’m very glad to see your article.

  Thank you a lot and I’m taking a look forward to contact you.
  Will you please drop me a mail?

 85. http://bitly.com

  We’re a group of volunteers and starting a brand new scheme in our community.
  Your web site provided us with useful information to work on.
  You’ve done a formidable task and our entire neighborhood will probably be grateful to you.

 86. tinyurl.com

  Unquestionably believe that which you stated. Your favorite justification appeared to
  be on the internet the simplest thing to be aware of.
  I say to you, I certainly get annoyed while people think about
  worries that they plainly do not know about.
  You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side-effects ,
  people can take a signal. Will likely be back to
  get more. Thanks

 87. ChipFiyat

  zynga chip satışı, zynga poker chip, zynga chip, zynga poker chip fiyatları, zynga poker chip prices, zynga poker chip cheap, poker chip cheat, zynga poker hack chips, zynga poker free chips, zynga poker bedava chip, zynga poker bedava çip, zynga poker çip, zynga poker hilesi, zynga poker 2021, zynga poker 2022, zynga poker 2023, zynga poker hack chip, zynga poker çip hilesi, zynga poker chip hilesi, zynga poker çip, chip satışı, chip satisi, çip satışı, çip, satisi, cip satisi, poker chip, chip, çip, letgo chip, letgochip, letgoçip, letgo çip, let go çip, let go chip, zynga poker chip satışı %100 güvenli ticaret, zynga poker chip satışı 100 güvenli ticaret, zynga chip almak istiyorum, zynga poker chip almak istiyorum, zynga poker chip fiyatları istiyorum, zynga poker chip kazanma, zynga chip kazanma, zynga poker chip alan siteler, zynga chip satın alan siteler, zynga poker chip bedava, zynga chip bedava, zynga poker chip satan siteler, zynga poker chip alan siteler,zynga chip, zynga poker chip, zynga poker chip seller, zynga poker chip sell, zynga poker chip buy, zynga chip seller, zynga chip sell, zynga chip buy, free zynga chip, zynga chip free

 88. was gamefly

  When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added”
  checkbox and now each time a comment is added I get three e-mails with
  the same comment. Is there any way you can remove people from that service?
  Appreciate it!

 89. grupsosyal.com

  Severek kullandığım ve herkese tavsiye ettiğim güvenilir instagram takipci satın alma sitesini sizlerede öneriyorum. Türk takipçi satın alma veya garantili takipçi satın alma işlemleride yapmaktadırlar. Düşmeyen instagra m takipçileri içinde tercih edebilirsiniz.

 90. YourDoll株式会社

  貧 乳 ラブドール ダッチワイフの選択的使用の一部は何ですか?ダッチワイフマッサージパーラーは将来的にスポットを持っていますか?ダッチワイフを購入する前に知っておくべきことをダッチワイフに集中するための簡単で面倒なヒント

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *