Skadet Fenger: Det har været et decideret lorteforløb

Det er ikke voldsomt meget, man har set til Max Fenger på OB’s hold i denne sæson. Han står noteret for fem kampe i Superligaen, hvor han har startet inde i en enkelt, og i de fire andre er han kommet ind fra bænken.

I Superligaen har han ikke været i kamp siden Runde 8, den 4. september, men tre dage efter var han i startopstillingen i pokalkampen mod Nykøbing, hvor OB røg ud.

Efter den kamp har han ikke været med i truppen, da han sidder ude med en skade, men hvad er det egentlig, der har ramt den unge angriber? Det fortæller han selv her.

– Det har været et decideret lorteforløb, jeg har været inde i. Jeg begyndte at føle lidt stivhed i ryggen omkring maj, i slutningen af sidste sæson omkring pokalfinalen. Men jeg fortsatte med at træne, for jeg ville gerne spille pokalfinalen og alt det der. Da jeg gik på ferie, følte jeg egentlig, det faldt til ro, og jeg fik behandling i ferien, og følte, at det blev godt, og at jeg kom rigtig skarp tilbage fra pausen.

– Jeg lavede en rigtig god første uge i opstarten, og derfra begyndte det så bare at komme tilbage. Det blev stift i ryggen først, og jeg spillede nogle kampe, og trænede, men det var ikke godt. Jeg sad på bænken, og fik indhop, og fik én starter i Superligaen, men det var stadig ikke helt godt.

– Så startede jeg inde i Nykøbing i pokalturneringen, hvor det var virkelig skidt. Der gik det ned i benet. Det som der egentlig er galt, det er, at der er en lille udposning i min disk, som gør, at den rammer en nerve, som går ned i benet. Så hver gang jeg ville tage et skridt, eller strække ud i min venstre fod, så kom der sådan nogle strålingssmerter ned gennem benet.

– Det har været lidt et helvede, og nu har jeg været ude i lidt over to måneder, og det er ikke rigtigt blevet bedre, men jeg synes, der har været lidt forbedringer den seneste uge. Jeg er begyndt at løbe og træne lidt med bold igen. Den sidste uges tid har i hvert fald været lys i forhold til de sidste mange måneder.

Hvad er udsigterne så nu?

– Det er det, der er så latterligt. Der er ingen, hverken fysserne eller lægerne, der kan give en decideret plan eller udsigt for, hvornår jeg er tilbage. Man ved ikke, om det kan nå at blive værre, før det skal blive bedre, eller om det er på vej til at blive bedre.

– Men jeg føler nu, efter at have fået en masse behandling, og jeg har været nogle dage i København, hvor jeg fik en masse behandling, der rykkede det sig markant mere, end det har gjort de sidste to måneder her. Det er svært at sige noget om udsigterne, men det er min klare forventning, at jeg er klar til opstarten.

– Det ville være helt latterligt, hvis det stadig skulle være der i januar. Man ved ikke, men jeg håber bestemt på at være klar til opstarten.

Mens Fenger har siddet ude, er resultaterne vendt for OB. Efter en dårlig start er de nu et af de mest formstærke hold i Superligaen, og de ligger også i top seks. Det glæder Fenger sig over.

– Det har selvfølgelig været rart. Jeg er jo glad på klubbens vegne, mine egne vegne og hele holdets vegne. Vi har arbejdet rigtig hårdt for det her. Selvom jeg ikke er en del af holdet på banen, er jeg stadig en del af holdet i omklædningsrummet og en del af klubben, så jeg er rigtig glad for, at det er vendt i forhold til vores forfærdelige start.

– Jeg er rigtig glad, men samtidig vil man jo også ønske, at man kan være på banen, nu når vi faktisk spiller godt. Jeg har følelsen af, at jeg ville kunne bidrage til holdet og blive en vigtig spiller. Jeg synes, der er rigtig gode tegn på holdet, og jeg glæder mig til at komme ind og spille på det hold, når jeg engang er klar.

Kan man glæde sig på samme måde over sejrene, som hvis man selv havde spillet?

– Det er en anden følelse, når man spiller, og vinder. Det kan man ikke lægge skjul på. Men jeg har stor glæde ved at se holdet vinde, men man kan godt sidde og blive lidt ærgerlig over, man ikke selv er med.

Der har været stor tilskuerfremgang på Odense Stadion de sidste mange kampe efterhånden, med mere end 14.500 tilskuere til årets sidste hjemmekamp mod Brøndby. Angriberen ærgrer sig over, at han ikke har været med til at spille for de mange tilskuere.

– Jo, helt vildt. Det er både med et smil men også med et lidt surt ansigt, når man er på stadion. Det er sindssygt fedt at se alle de tilskuere og den opbakning, men samtidig er det jo også noget, man gerne vil være en del af.

– Jeg har følelsen af, at der er ved at blive opbygget et stærkt fundament blandt OB’s fans. Det er en kultur, der er ved at blive startet op, så vi er rigtig godt med. Vores fans gør det helt fantastisk. Jeg tror ikke, det er så meget en bølge mere, for jeg synes også, opbakningen i være tider har været fantastisk. Jeg synes, det er en kultur og en rigtig stærk opbakning.

– Hvis vi bare får gjort banen lidt bedre på stadion, så kan det godt være, vi kan begynde at drømme om noget mere, end vi kan i øjeblikket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *