Søren Krogh: Vi døde i forsøget i dag

OB spillede her til aften på hjemmebane mod FCK i grundspillets sidste kamp, og selvom det var en godkendt fynsk præstation, så vandt FCK kampen med 2-0.

Efter kampen fangede vi Søren Krogh til en snak, og han havde en lidt blandet følelse, da han kom ud til den ventende presse.

– Den er dårlig, fordi vi har tabt en fodboldkamp på hjemmebane endnu en gang. Men når man tænker sig om, så er det et andet kampbillede, end man lige havde forestillet sig, hvor vi er gode på bolden, og vi får trykket FCK, som er skarpe i deres omstillingsspil, og de er skarpe, når de har muligheden oppe omkring vores felt.

– Så der er kynisme og skarphed til forskel i en kamp, hvor vi faktisk har meget momentum.

Følte du på noget tidspunkt, at vi ikke kunne være med?

– Nej, tværtimod. De får deres mål i vores gode perioder. Jeg tror, det er efter et par og 20 minutter, hvor vi egentlig har et godt tryk, og bum så er vi bagud 1-0.

– Det samme sker jo faktisk ved 2-0 målet, hvor vi kommer ud med et brag, får lagt et tryk, og Bashkim har en stor chance, og Max er tæt på at komme igennem. Så har vi et hjørnespark, og så scorer de fandme lige efter det. Det var lidt tungt.

OB havde lige pludselig inden kampen en mulighed for at komme med i mesterskabsspillet, men det krævede en sejr, mens Silkeborg tabte til Brøndby, og så skulle der også indhentes fire mål på dem.

Ved pausen var OB bagud med 1-0, mens Silkeborg var bagud med 2-0, og cheftræneren forsøgte stadig at spille chancen i de sidste 45 minutter.

– Jeg synes, vi døde i forsøget i dag. Vi gjorde alt, hvad vi kunne. Jeg forsøgte at skifte offensivt ud, jeg fjernede sågar en stopper, og spillede med en firebackkæde de sidste 20 minutter. Jeg gav den alt, hvad jeg kunne for at jagte det. Vi fik en fin præstation ud af det men ingen point.

Men der er noget, du kan tage med videre fra præstationen?

– Det synes jeg, der har været de sidste tre kampe faktisk, både i Århus, Vejle og i dag. Der har været nogle ting i spillet, som ligner noget. Der er noget indstilling, der er noget hjerte, og der er noget fight, så drengene gør alt, hvad de kan, og det kan vi bestemt tage med.

Kan vi sige, at vi ser forskellen på top og bund i dag?

– Ja, 100%. Det er jo et hold, der gik videre fra gruppespillet i Champions League, og de er bare sindssygt skarpe i de afgørende sekvenser, hvor vi ikke er det.

– Jeg synes heller ikke, vi har lavet mange mål. Vi kunne have lavet flere mål i Vejle, vi kunne have lavet flere mål i Århus, vi mangler lidt mål og skarphed oppe omkring modstanderens mål.

Nu ved vi med sikkerhed, at det er nedrykningsspillet. Hvad betyder det så nu?

– Jamen det er det samme. Den her teoretiske mulighed opstod, fordi vi holdt næsen i sporet, fordi vi kæmper for overlevelse osv. Intet har ændret sig, OB er stadig på en overlevelsesmission.

OB går ind i det kommende nedrykningsspil på 7. pladsen, og hvis de kan holde fast i den placering, står den på Europa-playoff, inden sæsonen er slut. Det er dog ikke noget, der fylder noget.

– Det er ren overlevelse, vi skal overhovedet ikke snakke om 7. pladsen. Jeg synes, vi er langt fra, så det er ren overlevelse.

– Så tager vi den hen ad vejen ligesom i dag, hvor der lige pludselig opstår en mulighed for at blive nummer seks. Lige nu er vi bedst, når vi ved, hvad vi skal klare, og der skal vi sørge for ikke at blive sidst eller næstsidst.

Nederlaget til FCK betød, at OB nu har spillet mod alle de 11 andre hold i Superligaen på hjemmebane uden at vinde i denne sæson. De har hentet tre point i de 11 hjemmekampe, og det vil Søren Krogh meget gerne lave om på hurtigt.

– Det er ikke godt. Det er en stor regning, vi har bygget op, så vi skylder fansene at få tre point på hjemmebane, og det kan vi forhåbentligt starte med. Jeg håber, vi starter på hjemmebane efter landskampspausen.