Thomasen: Alle forstår alvoren

I weekenden spillede OB på udebane mod Vejle, og her leverede de en af sæsonens dårligste præstationer, og måtte tage hjem med et nederlag på 2-0.

Der er nu gået et par dage, og kampen er kommet lidt på afstand, men holdets anfører, Jens Jakob Thomasen, har stadig ikke meget positivt at sige om holdets præstation i opgøret.

– Når vi kigger på selve indholdet, må vi sige, at vi var alt for naive i første halvleg, og jeg tror, der er flere ting, der spiller ind. Når man kigger tilbage på de sidste fire kampe, og ser, hvad der har fungeret for os, så har det jo været, at vi har haft succes med at have et godt opspil, og få deres hold frem. F.eks. ved at spille den ud på målspark og skabe chancer ud fra det.

– Det tog vi jo med os ind til Vejle-kampen, og ville bygge videre på det, som vi også var gode til, men der skal vi sgu være hurtigere til at konstatere, at det kunne vi ikke under de forhold. Det bliver for sent, vi går over til en mere direkte stil fra anden halvlegs start.

– Udover vores valg af beslutninger i forhold til at prøve at spille den kort, så taber vi alt for mange dueller, specielt i første halvleg. Vi taber vel sådan set alle 50/50 dueller, og lader dem få lov at køre kontra. De var meget afklaret i forhold til, hvis vi gik i pres på dem, så slog de en lang bold, og samlede andenbolden op.

– Der var vi ikke stærke nok i duellerne, så det forsømte vi. I anden halvleg var vi nede med 2-0, og forsøgte at komme ud og spille lidt mere direkte. Det lykkedes vi lidt med, og fik optakt til lidt flere chancer, men ikke noget der blev rigtig stort nok. SÅ en skidt præstation overall.

Blev vi forbavsede over, at Vejle kom ud så aggressive, som de gjorde?

– Nej, det tror jeg ikke, vi blev forbavsede over. Jeg tror, vi blev forbavsede over, at det var så svært for os at finde plads og tid på bolden. Jeg tror mere, det var det. Vi var overraskede over, at det var så svært at spille. Men det er rigtigt, hvad du siger, at det så sådan ud, fordi vi tabte rigtig mange dueller, og det var med til at lave udfaldet.

– Det er selvfølgelig også vand på møllen for dem, at de får scoret det tidlige mål, for så kan de også være mindre aggressive i deres pres, når de har et resultat at spille på allerede fra minut fem. Det var ikke godt for os, og det er det jo aldrig. Det var en rigtig skidt første halvleg.

Baneforholdene kan vel heller ikke komme som en overraskelse for os? Vi vidste jo, at deres bane ikke var god?

– Det kan du have fuldstændig ret i, og det er også det, jeg mener med, at vi skal være hurtigere til at omstille os. Den del skal vi selvfølgelig tage på os.

– En ting er baneforholdene, og jeg sidder her, og kritiserer dem lidt, men det er jo ikke hele historien, for vi var jo ikke gode nok. Der var flere uprovokerede fejl, og vi smed bolden lettere, end vi havde gjort de andre gange, så det var en kulmination af flere ting. Dårlige beslutninger, bundniveau for flere spillere, inkl. mig selv, og når det tekniske og spillemæssige ikke fungerer, at man så heller ikke kan matche dem fysisk, var jo det, der gjorde, at de kom på 2-0.

Har vi svært ved at omstille os til fysisk fodbold?

– Det tror jeg ikke, vi kommer til at have, nej.

– Jeg synes også, der er en dommer, som et eller andet sted dømte lidt skævt. Hver gang vi gik i duel på Mucolli eller Sousa, så fik de frispark, og hver gang Sabbi blev sparket ned, så var der ikke frispark. Det blev vand på møllen for dem.

– Jeg synes ikke, vi er et hold, der ikke kan spille fysisk, men vi kom med noget andet, end der var brug for i den kamp. Jeg tror ikke, du kan spørge nogen omkring holdet, om de var glade for præstationen, det er åbenlyst. Jeg sidder også bare her, og tænker højt, men bottomline var det en skidt præstation.

OB har tabt de to seneste kampe, til AaB og Vejle, hvor Andreas Alm har siddet på tribunen med karantæne, men om det har haft nogen betydning, at cheftræneren ikke har været på bænken under kampene, har anføreren svært ved at svare på.

– Det er svært at sige. Det burde ikke have haft nogen betydning, men om det har haft det, ved vi jo ikke. Det man kan sige er, at Andreas måtte være i omklædningsrummet op til en time inden kampstart, og vi har trænet med ham hele ugen, og oplægget har jo været på samme vis, så det har jo kun været under kampen og i halvlegen, vi ikke har haft ham, og der er jo stadig kommet inputs fra trænerteamet, og også internt på holdet, hvad vi har været nødt til at gøre anderledes, så jeg ved ikke, om det har haft en direkte betydning. Det burde det i hvert fald ikke have.

Nederlaget til Vejle betyder, at OB nu kun har fem point ned til netop Vejle under nedrykningsstregen forud for de kommende ti kampe i nedrykningsspillet, og situationen skal tages meget alvorligt.

– Der er ingen tvivl om, at nu er vi en del af nedrykningsspillet, og vi tager situationen meget alvorligt, det er klart.

– Det der var et hårdt slag for alle i Vejle, det var, at i de sidste fire kampe hvor vi ikke syntes, vi havde fået de resultater, vi fortjente, der følte vi, at der var mere at hente, og der var noget optimisme, vi kunne tage med videre i form af indholdet. Men når man så taber den femte kamp, og indholdet også er skidt, så slår det hårdere.

– Det er også derfor, vi sidder, og har de snakke nu. Selvfølgelig tager vi det meget alvorligt, og det åbenlyse er, at vi skal have nogle flere point.

– Nu har vi Nordsjælland efter landskampspausen, og der skal sgu point på kontoen. Det er svært at svare mere avanceret end det, for i bund og grund er det kun pointene, det handler om.

Men vi skal vel frygte den nedrykningsstreg nu, når vi er så tæt på? Så er det vel alvorligt?

– Selvfølgelig er det dét. Alle er opmærksomme på det, og det har vi været hele tiden. Der er heller ikke nogen, der taber med vilje. Folk forsøger jo, og det vil vi fortsætte med ufortrødent og knokle på.

– Alle forstår alvoren, og jeg håber også, det vil kunne ses, når vi spiller igen, for alle tanker og overvejelser udenfor banen betyder ikke noget, det handler om, hvad der sker på banen.

Når man har præsteret, som OB gjorde mod Vejle, er spillerne selvfølgelig opsatte på at komme ud og revanchere den dårlige indsats, men der kommer til at gå lidt ekstra tid, for der er landskampspause i den kommende weekend.

Thomasen er dog ikke sikker på, at det er en ulempe for OB, at der går en ekstra uge, inden de skal i kamp igen.

– Det er nok øjnene, der ser. Her i foråret har vi kun fået to point, og måske kan det være fint for os lige at kunne ’resette’ oppe i hovederne og forberede os på det spil, vi skal have nu de næste ti kampe, så vi er mentalt forberedt på det, og man gør klart oppe i sit hoved, hvad det er for noget, vi skal igennem nu.

– Set med de øjne tror jeg, det er et fint tidspunkt. Det tror jeg bestemt, det er. Man vil selvfølgelig gerne revanchere sig, og man vil gerne gøre det hurtigt, men samtidig tror jeg også, det er fint for os at få et pusterum, hvor det bliver bygget op, så det også bliver en fornuftig revanche.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *