Troels Bech efter absurd situation i Hobro-kampen: Vi kan ikke gøre mere herfra
OB måtte skuffende gå fra banen med kun et enkelt point i årets første hjemmekamp, hvor man spillede 1-1 mod Hobro søndag eftermiddag.
Det helt store samtaleemne både under og efter kampen var dog en situation tidligt i opgøret, hvor hjemmebanedebutanten Nicolas Bürgy scorede efter et hjørnespark. Først blev der dømt mål, men længe efter blev målet underkendt for hånd på bolden. Det skete dog først, da Hobro nærmest var klar til at give bolden op igen efter scoringen.
Både dommeren og linjedommeren dømte målet, og da der ikke er VAR i 1. division, så kan dommeren altså ikke bruge videomateriale til at omstøde en dom, selvom den også kørte i langsom gengivelse på storskærm på stadion. Det var i hvert fald det, OB’s sportsdirektør Troels Bech oplevede, der skete.
– Jeg sad jo dårligt for, så jeg kunne ikke se, om der var nogen forseelse, men jeg konstaterer, at målet blev dømt, linjedommeren sprinter op mod midten, dommeren peger op mod midten, og alle går derop, og der er god tid til det.
– Jeg ved godt, at dommeren også er Superligadommer, men der er bare ikke VAR her, og der er faktisk en regel imod det, jeg synes, der udspiller sig efterfølgende, hvor de på baggrund af den video af målet de så på storskærm, ændrede deres kendelse.
– Jeg er ikke ude i, om kendelsen er rigtig eller forkert, men hvordan den kom i stand, er i hvert fald ikke indenfor reglerne. De har efterfølgende sagt, at de ikke stod, og kiggede op på skærmen, men det var svært at tro.
Har i fået nogle svar fra nogen omkring, hvad der er foregået?
– Der er foregået det, vi ser. Men dommerne forsikrer os om bagefter, at de ikke kiggede på storskærmen, men de nåede alligevel at evaluerer, hvad de synes, der var sket. Det kræver en ret stor fantasi at gå med den vej, for jeg kan da se, at linjedommeren har lige så lidt chance for at se, hvor vidt der er en hånd på eller ej.
– Jeg er enig i, at kendelsen opstår på en ukorrekt måde. Det er ikke et privilegie nogen har at ændre det. Det gør dommeren, og i og med at der ikke er VAR, kan vi jo ikke kalde den. Det er ikke en af de ting, vi kan træne, og derfor må vi ikke bruge mere tid på det.
– Der er meget, man kan indvende mod, at det ender med ikke at være et godkendt mål. Sagen er bare, at det er dommerens skøn. Selvfølgelig har vi påtalt det overfor ham og dommerbedømmerne. Men herfra er der ikke noget, vi kan ændre. Det kan dommerudvalget diskutere med hinanden, hvad de synes, der er op og ned, men vi kan ikke ændre det.
Så OB kommer ikke til at gøre noget videre herfra?
– Der er ingen muligheder for at gøre mere herfra. Lige så lidt som det er muligt at få ændret de på dagen ukorrekte offside-kendelser, der også koster mål. Det er en del af det, der hører til i kampens levetid.