Bernat: Jeg skal give den fuld smadder

Søndag eftermiddag spillede OB på udebane mod Silkeborg i Superligaen, og her tog de et enkelt point med hjem, da kampen sluttede 0-0.

Hans Christian Bernat var at finde fra start i målet for anden kamp i træk, og målmanden mener, at OB leverede en fin kamp på kunstgræsset i Silkeborg.

– Jeg synes, vi har levet en gameplan, som vi følger. Vi kommer stærkest ud, og vi spiller en rigtig god første halvleg. Det er os, der sidder mest på kampen, og kommer også godt ud til anden halvleg, men det er som om, Silkeborg får lidt overtag efter den pause, der kommer, og sætter os lidt under pres til sidst.

– Det kunne have været os, der havde vundet kampen, og så var vi gået lykkelige hjem, men jeg synes også, det er fortjent, at vi får et point med fra kampen.

Defensiven så generelt stabil ud i kampen på Jysk Park, og Bernat mener da også, at der blev leveret en rigtig fin indsats fra de bagerste.

– Jeg vil sige, at de sidste ti minutter af kampen, er der, man ser, at folk virkelig er villige til at ofre sig for det projekt, vi har gang i. Folk kaster sig ind i det for at blokere bolden. Slotsager har en fantastisk blokering nærmest i sidste sekund.

– Men jeg vil give dig helt ret i, at vi står super stærkt defensivt i kampen. Der er vel egentlig kun én chance, de får, og jeg synes, vi lukker dem rigtig godt ned. Især i første halvleg har de ingenting, og det er noget af det, vi skal tage med som hold.

Målmanden leverede også selv nogle rigtig fine redninger i kampen, og han er også godt tilfreds med det, han fik præsteret i opgøret.

– Det er selvfølgelig fedt at komme ind og bidrage, og det er egentlig det, jeg har at sige til det. Jeg er glad for min egen præstation, som jeg synes, var godkendt.

Bernat har tidligere fortalt, at han godt vidste, Martin Hansen var førstemålmand, men til de to seneste kampe har han været valgt foran den mere rutinerede Hansen, selvom han har været kampklar. Derfor kan der måske være ændret på hierarkiet nu.

– Det er jo ikke mig, der vurderer det. Vi træner side om side hver eneste uge, og det er trænerens beslutning, hvem der spiller. Jeg prøver selvfølgelig at gøre alt, hvad jeg kan for at komme i betragtning, og lige nu gør jeg alt, hvad jeg kan for at få genvalg.

Men når man bliver valgt til fordel for en anden, er man vel førstevalg lige nu?

– Ja, lige i øjeblikket kigger træneren min vej, men jeg ved om nogen, at tingene hurtigt kan vende, så for mig handler det bare om at lægge på hele tiden. Jeg har ikke noget at tabe, jeg skal bare give den fuld smadder og vise, hvad jeg kan.

Efter denne sæson har Bernat kontraktudløb i OB, men det fylder lige nu ikke så meget hos ham, at han også skal spille for en ny aftale i klubben.

– Det er da klart, at man gør sit for at bidrage med alt, hvad man kan, og hvis OB føler, jeg er spændende, så må vi jo tage det derfra. Lige nu er Fredericia ’next up’, og så må vi se på, hvad der sker.