Blog: Har OB solgt ud af den fynske identitet?

Da OB vandt det danske mesterskab for første gang i 1977, var det med en fynsk træner og et hold bestående udelukkende af fynske spillere.

Stort set hele holdet var fra Odense. Der var faktisk kun en enkelt spiller, der ikke kom fra Odense, men et andet sted på Fyn.

Hvem elsker ikke sådan en historie? Det er sgu da fodboldromantik i sin fineste grad! Men sådan er fodbolden desværre ikke længere. I dag bliver der købt spillere for beløb, der vil få selv Niels Thorborg til at løfte øjenbrynet en ekstra gang, og spillere skifter klub, som vi andre skifter underbukser, hvis der er lidt flere penge at hente et andet sted.

Det er selvfølgelig også helt fair, at det er sådan. Fodbold er benhård business. Spillerne tænker mere på penge, og det er der selvfølgelig nogle klubejere, der også gør.

Når man er fan af OB, vil man meget gerne have den her fynske identitet i klubben. Vi elsker de gode historier, der kan graves frem, f.eks. om fynboen Lars Høgh, der spillede hele sin karriere i OB, og nåede op på imponerende 817 kampe.

Det betyder ekstra meget for os, når det er en fynsk spiller, der slår igennem på Superligaholdet, og vi giver også gerne lidt længere snor til en af vores egne.

I denne uge har OB sagt farvel til Mathias Greve, Anders K. Jacobsen og Julius Eskesen. Greve er taget til Randers, mens de to sidstnævnte er skiftet til SønderjyskE.

Det er tre fynske spillere, der har takket af. Eskesen og Greve har været i klubben længe, mens Anders K. også var i klubben som ung, inden han tog videre, og kom tilbage i 2015.

Når sådan noget sker, ærgrer man sig selvfølgelig over, at ‘vores egne’ ikke slår til for alvor, og får succes, men man er også bare nødt til at acceptere, at fodbold ikke altid er så romantisk.

Efter afskeden med de tre, er der blevet skrevet en del på diverse fora og diverse medier. Både fra OB fans og fans af andre klubber. ‘Går OB ikke længere op i den fynske identitet’, og ‘Der er ikke meget øens hold over OB mere’, er bare et par stykker.

Men nu skal man også lige slå koldt vand i blodet. Det vigtigste er altså at stille det bedst mulige hold og gøre det godt i Superligaen. Selvfølgelig er snakken om den fynske identitet helt reel, men den er der altså også stadigvæk.

Oliver Christensen, der har været fast førstemålmand, siden Sten Grytebust smuttede, er fynbo. Vi forlængede for nyligt kontrakten med vores unge tredjemålmand, Hans Christian Bernat. Han er også fynbo.

Vi har lige hentet Kasper Larsen hjem fra udlandet. Han spillede som ung i OB, og er også fynbo. Jens Jakob Thomasen er etableret på holdet, og er også fynbo.

Mikkel Hyllegaard blev hentet til klubben for en måneds tid siden, fra SFB/Oure, og er også fynbo. Daniel Obbekjær er fynbo, og Jonathan Harboe er fynbo.

Mads Frøkjær forlængede for nyligt sin kontrakt, og selvom han ikke er fynbo, så har han alligevel fået en omgang fynsk opdragelse, da han har været gennem akademiet.

Som om det ikke var nok, så er der også blevet skrevet kontrakt med Christian Vestergaard, der kommer op i Superligatruppen til sommer.

Derfor må konklusionen herfra være, at OB ikke har solgt ud af den fynske identitet!

17 Replies to “Blog: Har OB solgt ud af den fynske identitet?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *