Frøkjær glæder sig til Århus Stadion og en kamp med top 6 på spil

Søndag eftermiddag spilles den sidste runde i Superligaens grundspil, når alle rundens kampe spilles samtidig, og her skal OB på besøg hos AGF i Århus.

Det bliver selvfølgelig en svær opgave, men Mads Frøkjær er klar på, at OB skal ud og jagte et resultat i Århus.

– De virker til at være meget stabile, især defensivt med deres fembackkæde. Jeg har en følelse af, at det er os, der skal op og åbne dem op. Det er selvfølgelig også os, der har noget at jage i forhold til, at det er sidste kamp i grundspillet.

– Vi skal være opmærksomme på omstillinger og defensive dødbolde, så det forhåbentligt kun er os, der scorer.

I seneste runde vandt OB 2-1 hjemme over AaB, og det betyder altså, at OB har noget at spille om i forhold til at komme i mesterskabsspillet, mens AGF allerede har sikret sig en plads i det fornemme selskab.

– Viborg har FCK, så hvis AGF vinder, er de ret tæt på Viborg, og de er lige pludselig med i medaljeræset, så de har masser at spille for. Det er det, der er lidt komisk ved den her struktur.

– Jeg ved det ikke rigtigt. Vi har mest fokus på os selv. Vi skal op og vinde, så vi kan få tre point og komme højere i tabellen, så vi kan få et godt udgangspunkt, uanset hvor vi er i tabellen, når kampen bliver fløjtet af.

Med den struktur der er i Superligaen, er der rigtig meget snak om top seks, ligesom der er en masse meninger om det, men som spiller er det ikke noget, der er så specielt at være i.

– Jeg ved ikke, om man tænker så meget over det. Det er mest det, at man fra runde 1 til runde 22 får de samme spørgsmål efter hver kamp, uanset om du har vundet eller tabt. Det kan man godt blive lidt træt af i længden. Det er ikke fordi, der bliver opfundet den dybe tallerken, når det kommer til spørgsmål.

– Jeg tror mest, det er det. Ellers tænker man ikke så meget over det. Hvis du ligger nummer et eller to, tænker du slet ikke over det, og hvis du ligger sidst, tænker du heller ikke over det. Det er hele det her midterfelt, der har i baghovedet, at det er en skillevæg, der er afgørende for, om du er succes eller fiasko.

– Jeg synes ikke, det fylder mere, end at man selvfølgelig møder ind efter julepausen, og der er fem kampe tilbage, så danner man sig selvfølgelig et overblik, og tæller point på, hvad der er nok for at kunne være med.

Alle mand er på træningsbanen forud for kampen mod AGF, og det er kun Aske Adelgaard, der ikke kan komme i spil, da han stadig har karantæne. Frøkjær mener også, det har set godt ud her i ugen op til kampen.

– Det har set fint ud. Det er selvfølgelig rart, at alle spillere er ude på banen, selvom det er en stor trup, og nogen må sidde lidt over, når vi spiller 11 mod 11. Jeg synes, det ser fint ud.

– Det er ikke den bedste træningsbane, så vi prøver at få det bedste ud af det derude. Jeg synes, folk virker på. Der er noget at spille om, og det gør jo, at det hele er lidt sjovere.

Vi kan vel også godt byde AGF op til dans?

– De er gode defensivt, men jeg tror ikke, der er nogle hold i ligaen, andet end FCK og FC Nordsjælland, hvor vi har fået et par snittere, og ud over det er der ikke nogen, hvor man tænker, at vi frygter dem. Det handler meget om at være der på dagen. Det er en meget tæt liga, og det kommer til at blive afgjort på målscore og et enkelt point mellem fem hold.

– Vi har fine muligheder, men det er op til os selv, om vi har lyst til at skabe chancer og få scoret på dem, så vi kan gøre det, der skal til.

OB har vundet nogle sjove kampe på Århus Stadion, og fra fansenes synspunkt er det nok også et af de sjovere steder at vinde i Superligaen. Men hvordan er det for spillerne?

– Jeg tror, det er sjovest at vinde på hjemmebane, trods alt. Men der er da nogle stadions, hvor der er lidt bedre stemning. Hvis de fjerner løbebanen, så kan Århus Stadion godt være et fedt sted at komme på besøg. De har mange fans, og de har en god kultur deroppe.

– Det bedste af det hele er, i forhold til vores egen bane, så er der en bane, man kan spille fodbold på. Jeg tror mest, det er det, vi alle sammen ser frem til, at komme op på en grønsvær der er plan, og der ikke er alt for meget sand på.

One Reply to “Frøkjær glæder sig til Århus Stadion og en kamp med top 6 på spil”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *