Jesper Hansen: Friske kræfter skal bringe OB videre

Det var lidt af en bombe, der sprang i Ådalen her til morgen, da det blev meldt ud, at Jesper Hansen stopper som sportsdirektør i OB den 31. januar 2020.

Trænerne, spillerne og de øvrige ansatte i Ådalen fik det at vide i går, men det er alligevel et stykke tid siden, Jesper Hansen besluttede sig for at stoppe.

– Nu har jeg jo været sportsdirektør i mere end 20 år, og når man arbejder på den måde, så er det jo sådan én, der sidder i baggrunden hele tiden. Det der har været vigtigt for mig, har været at stoppe, når man synes, tingene går den rigtige vej, og jeg synes jo, vi er lykkedes på rigtig mange parametre, og har flyttet os med nogle store skridt i den rigtige retning.

– Vi har selvfølgelig lidt under, at Superligaholdets resultater har haltet lidt, og der var det selvfølgelig fint, at vi kom i top seks sidste år, og at vi også ligger fint til i den her sæson. Hvis man ser bort fra de første seks kampe under Jakob Michelsen, så er vi faktisk det hold, siden dengang, der har fået tredjeflest point i dansk fodbold.

– Et eller andet sted skal man gøre op med sig selv, hvornår nok er nok, og jeg brænder meget for OB, og jeg føler et eller andet sted, at når man brænder meget for en klub, så kan man også sige, at man skal kigge indad og sige, om det egentlig ikke er nu, der skal komme nogle friske kræfter og bringe OB næste skridt fremad. Det er i hvert fald sådan, jeg har gjort, og der er også nogen, der har spurgt mig, om jeg ikke skulle tage og nyde det lidt, nu hvor det går godt, men der har jeg det sådan, at min drivkraft har været nogle af de projekter, vi har sat i gang, og så er det bare fedt, at Superligaholdet også er kommet med, for jeg ved jo godt, der er rigtig mange, der måler mig på det, men mit job har været rigtig mange andre ting også.

– Jeg snakkede med Niels (Thorborg) om det for et stykke tid siden, og så blev vi enige om at lave den her plan, hvor vi så går ud med det i dag, og så svarer jeg på alle de her spørgsmål i dag, og i morgen arbejder jeg benhårdt på at forbedre OB så meget som muligt, indtil jeg stopper den 31. januar.

Var det en svær beslutning at træffe?

– Ja, det var det. Jeg er jo super glad for at være i OB, og det er en super fed klub. Der er rigtig mange mennesker hernede, der har været med på den rejse – som jeg synes, det har været – og har ydet mere, end man kan forlange. I forhold til det er det en svær beslutning.

– Nu lykkedes vi med banerne, og vi er i gang med at bygge vores Superligahus, så i forhold til det så får vi en perle i dansk fodbold i Ådalen, når det står færdigt. Det er et fantastisk sted, fantastisk klub og mange rigtig gode mennesker. Vi er lykkedes med det, hvor vi siger, ‘Vi er OB’. Den fællesskabsfølelse, den kultur og de værdier, de gælder helt ud til vores samarbejdsklubber, vores forældre, til amatørafdelingen, til akademiet og til Superligaholdet. Der er en fælles forståelse for, hvad det er, vi vil.

– Ja, det er da hårdt, men det er også et barn for mig, og man ønsker egentlig det bedste for ens barn, og der føler jeg bare, det er vigtigt, der kommer en med friske kræfter, og uden alle de lig i lasten, som jeg har, for jeg har jo taget mange kampe undervejs, og den nye mand starter med et andet fundament, hvilket betyder, at de kampe han tager, er på et andet niveau end de kampe, jeg skulle starte med.

I sidste sæson kom OB for første gang i Jesper Hansens tid som sportsdirektør med i top seks, og det ser også helt fint ud i denne sæson, så handler det egentlig om, at han vil stoppe på toppen?

– Det handler om, at jeg er rigtig glad for, det også er lykkedes med det sidste ben i forhold til, hvad det var, vi rigtig gerne ville med det her, og der har vi taget nogle rigtig gode skridt, så vi også har noget substans på vores Superligahold i dag. I forhold til det skal der egentlig bare bygges videre på det. Om det så er på toppen, ja jeg har det rigtig godt med, at det går godt, og i forhold til det, så har jeg været i det her job i små syv år, når jeg stopper, og i over 20 år har jeg været det her, og det er en livsstil.

– Jeg ser også frem til lige at få en puster, så man kan få samlet kræfter sammen igen, og få clearet hovedet omkring, hvad der så skal ske.

Stort set fra starten af, da han blev ansat som sportsdirektør, har Jesper Hansen været udsat for en del kritik, men det er ikke noget, der har spillet ind på beslutningen om at stoppe.

– Nej, det har det ikke. På de indre linjer har der været fin opbakning hele vejen igennem. Det er også noget af det, jeg har snakket med Jakob om. Vi fyrede Kent, hvilket var en hård beslutning, og så kom Jakob, hvor vi så fik to point efter seks kampe. Jakob sagde, det var fantastisk, at der var den ro i OB, både i Ådalen men også fra bestyrelsen og sportsudvalget. Der er fuldstændig ro, og det har gjort, at jeg kunne være i spidsen for det her lange seje træk, som vi er ved at lykkes med.

– Jeg tror meget på, at hvis man skal være en fast bestanddel af Superligaen, så er det vigtigt, man har et fundament, der er solidt. Det synes jeg, vi er lykkes fint med, og det skal der bygges videre på.

En af de ting Jesper Hansen har været med til at søsætte, er det nye Superligahus, der skal stå klar i Ådalen næste år, men nu kommer han altså ikke til at være sportsdirektør i klubben, når det står færdigt.

– Jeg synes jo, det er rigtig fint, at vi har fået moderniseret det gamle klubhus, og når vi flytter ud i det nye, kommer der også til at ske noget i forhold til, at akademiet får nogle bedre forhold indenfor.

– Da jeg kørte forbi her på min allerførste arbejdsdag, der trænede vi ovre på Dyrskuepladsen med hunde og alt muligt. Det er en forudsætning at man har nogle gode og jævne baner, hvis man skal spille noget hurtigt og teknisk god fodbold. Der er rigtig mange af de der milepæle, der har været vigtige i alt det arbejde, der har ligget, og jeg er bare rigtig glad for, at nu lykkes det. Der bliver rejsegilde inden jul, og fremadrettet vil jeg da også køre til Ådalen af og til, og sige ‘Det er sgu nogle af de ting, vi har nået’.

– Da jeg startede her, var der rigtig mange, der var kørt metaltrætte, og det er jo det, jeg ikke ønsker. Da jeg startede, var der rigtig mange, der sagde, ‘Det kan du glemme alt om, det har vi prøvet’ og ‘Det kan ikke lade sig gøre’. Derfor har alting hernede jo lignet noget fra 30’erne, havde jeg nær sagt. Det er nogle af de ting, vi er lykkedes med, også selvom det tog længere tid, end jeg ønskede.

Har du en holdning til, hvilken profil din afløser skal have?

– Vi har aftalt, at nu melder vi det ud, så processen med at finde en ny kan foregå i fuld offentlighed. Det kan være, der kommer nogen udefra, og det kan være, der er en, vi skal pege på. Det har vi et sportsudvalg, der tager sig af, og jeg er fuld af fortrøstning for, at de finder en rigtig god person, som kan videreføre det, vi er startet op på.

Jesper Hansen er selv en del af sportsudvalget, men det er begrænset, hvor meget han kommer til at være med inde over den nye sportsdirektør.

– Der er ingen tvivl om, at de nok vil spørge mig, men som udgangspunkt er det den øvrige del af sportsudvalget, der står for at ansætte ham, det skal jeg selvfølgelig ikke. De vil spørge mig til råds.

Kommer du ikke til at savne din daglige gang i klubben?

– Jo, for der er rigtig mange gode mennesker hernede. Det er en perle, og når vi bliver færdige med det hele, så har vi et fantastisk anlæg. Jeg bliver også spurgt, hvorfor jeg stopper, når tingene går i den rigtige retning, og der er jeg måske også lidt naiv. Men for OB’s skyld synes jeg også, det er vigtigt, at man kan fortsætte udviklingen, og der føler jeg bare, at der skal nye kræfter til med ny energi.

Hvad skal du så lave nu?

– Det ved jeg ikke. Nu arbejder jeg benhårdt på at forbedre tingene så godt, som jeg kan indtil den 31. januar, og så tager jeg en pause. Når jeg har fået clearet mit hoved lidt, begynder jeg at tænke over det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *