Manglede Ove P. format?

For nogle dage siden bragte Fyens Stiftstidende et læserbrev fra den tidligere OB-målmand, Emil Ousager, der fortæller om, hvordan han ser på tilstanden i OB.

Bl.a. skriver han om klubbens tidligere træner, Ove Pedersen, som han ikke mener, havde formatet til at stå i spidsen for OB.

Den udlægning er jeg overhovedet ikke enig i. Ove P. blev ansat efter ni spillerunder i sæsonen 2014/2015, og han overtog et hold, der kun havde vundet en enkelt kamp i ligaen, lå under stregen, og var røget ud af pokalturneringen efter nederlag til Brønshøj.

Det var et hold uden selvtillid, der spillede opgivende fodbold, så det var lidt af en opgave, den rutinerede træner kom på i Ådalen.

Der er ingen, der kan være i tvivl om, hvad Ove P.’s mission i OB var. Han var blevet ansat til at holde klubben oppe i den bedste række.

Under Troels Bech skulle man høre på en masse om, at holdet var inde i en proces, men da Ove P. kom til, udtalte han, at ‘Man kan jo godt vinde, selvom man er i en proces’, og samtidig lovede han, at han nok skulle holde OB oppe i Superligaen.

Der er ingen tvivl om, at de fleste af spillerne ikke var så vilde med træningen, men Ove P. lagde heller ikke skjul på, at det ikke skulle være sjovt at gå til træning, og hvis der var noget, der ikke lige sad i skabet, så blev der trænet på det, indtil det sad der.

Specielt Lasse Nielsen, der havde haft Ove P. i FC Vestsjælland, var ikke begejstret for at se hans tidligere træner stå nede i Ådalen, efter han var sluppet af med ham.

Den hårde træning under Ove P. endte dog med at give pote. Holdet begyndte at spille fodbold og vinde kampe, og allerede med syv spillerunder tilbage var overlevelsen så godt som i hus, da OB her var ti point over stregen.

OB sluttede sæsonen som nummer ni, med et hul på syv point ned til nedrykningsstregen, og de 24 kampe under Ove P. gav et pointsnit på 1,4 point pr kamp, og hvis man havde haft det snit i hele sæsonen, havde det givet en solid placering midt i tabellen.

Den mission, Ove P. var kommet på med at holde OB oppe i Superligaen, kunne ikke have været klaret meget bedre, og jeg mener bestemt, at han viste format nok til at stå i spidsen for OB.

Du vil måske også kunne lide...