Marco Lund: Skal være klar til at slå ihjel for hinanden

Marco Lund var med i kampen mod Horsens den 1. december, men siden da havde han ikke været i kamp i Superligaen, inden weekendens kamp mod SønderjyskE.

Her var Lund med i startopstillingen, da Alexander Juel måtte ud og vikariere for Ryan Johnson Laursen på højre back, og så blev der plads til ham inde i det centrale forsvar. Lund var også glad for at få spilletid igen.

– Det var dejligt. Det er derfor, jeg træner hver dag. Jeg er fodboldspiller for at spille kampe, så det var dejligt.

Kampen i Haderslev, som blev spillet for tomme tribuner, endte 1-1. OB kom foran på et straffespark i første halvleg, og få minutter før tid fik SønderjyskE så udlignet på et straffespark, som Oliver Christenen begik.

I løbet af kampen formåede OB ellers at holde SønderjyskE væk fra chancer, og Lund vil gerne have kigget lidt på, at OB skal være mere kyniske, så de her kampe kan blive lukket.

– De har ikke rigtig noget. Vi står stærkt defensivt, og havde optræk til at kunne stikke kniven i dem flere gange i løbet af anden halvleg, uden det dog bliver farligt for alvor. Vi skal selvfølgelig have kigget på, hvordan vi bliver endnu mere kyniske, så vi kan få lukket sådan en kamp.

– Det var det samme mod Silkeborg i sidste kamp, hvor vi ret beset skulle have været foran med et par stykker ved halvleg. Det er noget, vi må arbejde videre på, og heldigvis har vi nogle træninger til det.

Med det uafgjorte resultat mod SønderjyskE er OB nu uden sejr i de seneste ni kampe i Superligaen, og der har da også været tidspunkter, hvor det har været sjovere at være OB’er.

– Det er op af bakke. Vi tror på vores måde at spille fodbold på. Vi tror på vores idéer og det projekt, vi har gang i. Ellers kunne vi lige så godt smide håndklædet i ringen nu, men det er der slet ikke tale om. Jeg ved også af erfaring, at det er et hundeslagsmål nu, og jeg har selv prøvet det før, og det er der også flere af de andre, der har, så jeg synes egentlig, vi er godt rustet til den kommende periode.

– De andre hold kan komme med, hvad de vil. Jeg tror, det er vigtigt, at vi kigger på os selv. Ni kampe i træk uden sejr er ikke okay, men vi skal nok komme tilbage.

Er vi ramt på selvtilliden?

– Selvfølgelig mangler vi noget selvtillid. Specielt i de offensive takter. Vi har god ro på bagsmækken, og føler, vi får lukket godt af defensivt. Vi skal som hold præstere bedre offensivt, og der har det rigtig meget med selvtillid at gøre. Det er der, kvaliteten får lov til at stråle igennem, hvis man tror på de ting, man prøver på, og man tror på, at de chancer man tager, de lykkes. Det er måske lidt der, vi har nogle udfordringer lige nu.

– Som vi snakker om hver eneste dag, er det først og fremmest på træningsbanen, at den selvtillid skal bygges på, og så skal det gerne afspejle sig i kampen på søndag i Århus.

Med to kampe tilbage af grundspillet, er det nu helt sikkert, at OB skal ud og spille nedrykningsspil, og her skal holdet være mentalt klar.

– Ja. Det bliver vi nødt til at være. Det bliver et slagsmål nu. Vi ved også, at andre hold ikke er glade for at møde os, og det er vigtigt for os, at vi huske på det. Vi skal have troen på os selv. Jeg har selv prøvet at stå, og skulle spille mod OB, og det har aldrig været sjovt.

– Det er det mindset, vi skal have. Vi skal være klar til at slå ihjel for hinanden, men vi skal også være klar til at turde, og have modet til at gøre de ting, vi kan. Der er en grund til, at mange af de andre hold ikke synes, det er sjovt at spille mod os.

 

15 Replies to “Marco Lund: Skal være klar til at slå ihjel for hinanden”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *