Martin Hansen efter Alm-fyring: Sundt at få noget nyt ind

Torsdag formiddag blev det meldt ud, at Andreas Alm er blevet fyret i OB, og nyheden har nu haft noget tid til lige at falde lidt til ro i Ådalen.

Den rutinerede målmand, Martin Hansen, fortæller, at det ikke er noget, der er blevet brugt meget tid på i omklædningsrummet, da der er noget andet at se frem mod nu.

– Folk har rimeligt hurtigt indset, fordi der er en kamp allerede i morgen, at fokus bliver nødt til at være fremadrettet på kampen. Der har ikke været meget snak om det for at være helt ærlig, det har bare været fokus på at give Søren de bedste betingelser for at gøre os klar til kampen mod Lyngby.

Hvad er din personlige mening om fyringen?

– Jeg synes, det er sundt at få noget nyt ind. Jeg kommer ikke til at bruge mere energi på det. Jeg kigger fremad nu, og vi har en kamp i morgen. Men det er rart nok, at der kommer noget nyt ind.

Hvad synes du om timingen for fyringen? Der har måske været andre tidspunkter, hvor det var mere logisk.

– Der er ikke noget logisk i fodboldverdenen. Medierne er rigtig dygtige til at strikke alle mulige scenarier sammen, og der kan være en helt anden verden i gruppen i omklædningsrummet, som ikke er identisk med det billede, der er udefra.

– Nu så jeg kampen mod Fredericia hjemme i fjernsynet, og udtrykket i den kamp er nok noget af det svageste, jeg har set i den tid, jeg har været her. Vi havde også en kamp mod Silkeborg, hvor det var noget lignende det samme. Men sådan kropssprogsmæssigt og på energien var det lavpunktet, føler jeg. Så bliver man nødt til at handle.

Hvad tænker du om, at det er Søren Krogh, der har overtaget styringen?

– Søren er super dygtig, og har været super dygtig, til at bygge nogle relationer til de spillere, der er inde i omklædningsrummet, og jeg tror også, det har gjort det let for ham at falde ind i det, for han bruger utrolig meget tid på at bygge relationer til alle spillerne. En af hans rigtig stærke sider er, at han er utrolig dygtig til det, så det har været rigtig let.

Martin Hansen deltog ikke ved gårsdagens træning, der var den første under Søren Krogh. Han var tilbage på træningsbanen i dag, og han kan allerede godt mærke, at der er lidt forskel.

– Det er tidligt at snakke om. Han var rigtig hurtigt inde og tage fat på nogle af de ting, han gerne vil have, vi skal gøre i kampen i morgen, hvor han stoppede det taktiske mere, end vi er vant til.

– Jeg kommer ikke til at stå her og sammenligne de to, men det vigtigste er, at der er fornyet energi, og der er en god stemning igen på trods af, at tiderne er hårde. Det er en kvalitet at få det frem, når alt ser sort ud, og så stadig sørge for, at folk møder op med en god indstilling.

Nu siger du, at der er en god stemning igen, har der så ikke været en god stemning før?

– Det er jo klart, at når resultaterne ikke er der, har stemningen været tung. Jeg synes dog stadig, folk har forsøgt at hive op i det. Men det er klart i den her verden, vi beskæftiger os med, der er det kun en ting, der tæller, og det er sejre. Når det ikke kommer, så sætter det sig i folk.