Matchvinder mod Vejle: Situationen har ændret sig for Max Fenger

Max Fenger var i startopstillingen i søndagens kamp mod Vejle, og det var første gang meget længe, han var det for OB, efter han var lejet ud til Sverige i det meste af 2023.

Efter kampen på hjemmebane mod Brøndby snakkede vi med ham, og der var han ikke tilfreds med situationen, hvor han fik de sidste 12 minutter på banen, men det har ændret sig for ham nu.

– Ja, der er selvfølgelig sket meget de seneste par uger. I den første kamp blev jeg slet ikke skiftet ind, og så får jeg 12 minutter mod Brøndby. Mod AGF fik jeg en halvleg, og nu var det en fuld kamp, så det er gradvist blevet mere og mere spilletid, og det er det, der er vigtigst, at få en masse spilletid.

– Det er selvfølgelig en anden situation, jeg står i, og jeg er selvfølgelig mere tilfreds og glad for min situation, end jeg var efter Brøndby-kampen.

Havde du noget indebrændthed, du skulle ud med?

– Det vil jeg ikke sige. Jeg vil sige, jeg var i fin balance før kampen, og mit mentale stadie var ikke negativt før kampen. Jeg var forhåbningsfuld for, at det nok skulle blive en god kamp. Jeg prøver altid at være en spiller med en masse power og energi, og hvis man lægger det minimum for dagen, at man har givet noget power, løb og i duellerne, så er ens bundpræstation i hvert fald altid i orden.

Max Fenger spillede en rigtig god kamp mod Vejle, hvor han blev matchvinder, og scorede kampens eneste mål til 1-0, og han var også selv glad for sin egen præstation.

– Det var lidt blandet. Jeg synes, at jeg kæmper godt, og vinder mange dueller, og jeg scorer også et mål, men jeg ville gerne have scoret en til. Jeg er altid meget selvkritisk, og selvom jeg spiller en god kamp, tænker jeg på de fejl, jeg laver, og hvad jeg kunne have gjort bedre. Det var en god kamp, men man skal aldrig være tilfreds.

– Det var en lidt uvant position, jeg har ikke rigtigt spillet højre kant før, men det gik egentlig meget fint, og den giver også lidt frihed til, at jeg kan bruge min motor lidt mere. Jeg kan både komme lidt med defensivt, og jeg kan også løbe steder hen, hvor man som angriber er meget låst, og bare altid skal være uselvisk og låse deres midterforsvar. På kanten giver det lidt mere frihed til, at man kan rotere og løbe lidt mere, som man vil. Det fungerer rigtig godt.

Hvad betyder det for dig, at du fik scoret?

– Det betyder både meget for mig, og det betød også, at holdet fik tre point. Det er da rart at føle, man kan bidrage, og at man er en vigtig del af holdet igen.

Det lignede en af de bedste OB-præstationer længe. Hvordan var det inde på banen?

– Nu har jeg ikke set hver eneste kamp, mens jeg var i Sverige, men jeg er enig i, at det var en af de bedste præstationer længe. Vejle gav os meget plads, men det er os, der skal have kredit for at gøre dem dårlige.

– Vi finder hinanden godt, og det er en god bane, der tillader os at spille noget god fodbold, i forhold til det vi træner på til dagligt. Vi spiller en taktisk god kamp, med godt pres både defensivt og offensivt, så det var en rigtig god kamp.

Med sejren over Vejle har OB nu fem point ned til nedrykningsstregen, hvor Vejle ligger lige under, og det har givet holdet noget luft.

– Det betyder selvfølgelig meget. Vi er klar over vores situation, og som det er blevet meldt ud, så handler den her sæson om overlevelse, selvom nogle OB-fans nu begynder at få julelys i øjnene, og tænker, at hvis vi vinder 3-0 over FCK, og Silkeborg tager 2-0, så kan vi komme i top seks, men det eneste vi gør, det er at have fokus på os selv i hver kamp, og der er stadig 11 kampe tilbage og masser af point at spille om. Alt kan stadig ske, men det betyder selvfølgelig meget, at der er lidt luft nu igen.

På søndag skal OB igen i kamp, når de spiller på hjemmebane mod FCK, og spørgsmålet er, om Fenger fik vist, at han også skal starte inde i den kamp.

– Jeg synes, der er mange, der byder sig til, men det er klart, at jeg også synes, jeg skal spille. Sådan har man det jo altid. Det er op til træneren. Hvis jeg selv kunne beslutte det, spillede jeg 90 minutter hver gang, men sådan er det jo ikke. Jeg håber da på en startplads mod FCK også.