Michelsen: 4-4-2 giver mening i de første træningskampe

OB har været i gang med opstarten frem mod forårssæsonen i halvanden uges tid, og i går spillede fynboerne den første ud af fem træningskampe.

OB var taget en tur til Århus for at møde AGF, og det blev til en sejr på 3-2 i en meget blæsende kamp på kunstgræsset. Klubbens træner, Jakob Michelsen er glad for at komme i kamp igen.

– Det var dejligt. Det kan spillere og trænere jo godt lide, så det gjorde bestemt ikke noget.

Hvor tilfreds var du med det, du så?

– Man skal passe på ikke at gå for meget i dybden med en første træningskamp i regn og massiv blæst. Det var fint at komme derfra uden alvorlige skader, og alle fik meter i benene. Vi fik rørt os igen mod et godt AGF-hold, så det var fint.

Når man tager i betragtning, at det var den første træningskamp, så var spillet ikke så skidt endda. Michelsen mener da også, at der var lyspunkter at finde.

– Jeg synes, især i vores første halvleg, at vi havde et godt flow med bolden. Det var mere hakkende i anden halvleg, hvor vi også løb ind i nogle omstillinger, men det var okay.

Vores udgangspunkt var 4-4-2, hvad var grunden til det?

– Det var både lidt af lyst og nød. I og med at Marco er i Mexico, og Ludwig er skadet, så var der kun to stoppere tilbage, og derfor gav det mening at spille med to midterforsvarere. Så har vi i øvrigt planlagt, at vi gerne vil kunne begge ting, og der er også lagt en plan for opstarten, i hvilke kampe vi gør hvad. Det er helt oplagt, at vi i kampen mod AGF og på fredag mod Holstein Kiel spiller med en firebackkæde. Det ligger også fast, at vi spiller med tre stoppere i den første kamp på træningslejren.

Vores presspil så ud til at fungere meget godt. Var det også din oplevelse?

– Det var udmærket. Vi arbejdede lidt med vores førstepres op til kampen, og der var nogle rigtig fine eksempler i første halvleg, hvor det lykkedes rigtig godt.

Alle spillere fik spilletid i kampen, og der blev foretaget en masse udskiftninger i pausen. Det er også meningen, at det mønster skal gentage sig i træningskampen mod Holstein Kiel på fredag.

Vores presspil så ud til at fungere meget godt. Var det også din oplevelse?

– Jo tættere vi kommer på turneringsstart, jo mere nærmer vi os jo de 11 mand. Der bliver også stor rotation mod Holstein Kiel på fredag.

Jeppe Tverskov startede inde, og han fik også lov til at spille det første kvarter i anden halvleg. Han var derfor den, der spillede flest minutter i opgøret, og han ser derfor ikke ud til at være påvirket af den operation, han gennemgik i juleferien.

– Som midtstopper er det jo ikke der, man løber allermest, og som kampen formede sig i første halvleg, vurderede vi, at han godt kunne tage et kvarter mere, og det vurderede han også selv, så derfor fik han lige lov til at spille et kvarter mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *