Michelsen: Intet er utænkeligt i transfervinduet

Jakob Michelsen blev ansat som træner i OB tidligere på sommeren, efter fyringen af Kent Nielsen, og han har nu haft fem uger til at træne med holdet.

Der er et højt niveau til den daglige træning, og det er tydeligt at se, at Michelsen vil spille fodbold på en anden måde end hans forgænger.

Vores sæsonstart har dog ikke været så god, da det kun er blevet til et enkelt point efter de første to kampe, et nederlag til Vendsyssel og uafgjort mod SønderjyskE. Michelsen havde da også regnet med mere.

– Det er i hvert fald noget mindre, end vi havde håbet på, for vi havde sat næsen op efter en god sæsonstart, og resultatmæssigt har det ikke været en god sæsonstart, og det er vi selvfølgelig skuffet over. Vi havde håbet på mere end et point efter to kampe, men jeg er glad for den sidste halvleg, vi har spillet, hvor vi fik vendt et truende nederlag til et point, så det kunne egentlig have set værre ud. Det lignede det i hvert fald, da vi gik til pause i søndags, siger Michelsen til OBstruktion.

I søndagens hjemmekamp mod SønderjyskE, blev spillerne buhet ud til pausen, hvor gæsterne var foran med 2-0, mens det nærmest var et helt andet hold, der kom ud, og leverede et flot comeback i 2. halvleg.

– Vi kom til at lægge noget tættere på hinanden i 2. halvleg, så vi kunne vinde nogle af de dueller, der var. Så havde vi også lavet en systemændring i pausen, hvor vi begyndte at spille med tre angribere, og det gav den ønskede effekt i 2. halvleg, hvor vi tænkte fremad i stedet for at spille på tværs.

Man kan altså sige, at det var Plan B, der virkede i kampen mod SønderjyskE, og det kan derfor være, det ville være en idé at lave den om til Plan A.

– Vi skal forhåbentlig både have en Plan A, B og C. Nu har det været dejligt, at Plan B har virket til dels oppe i Vendsyssel og også i 2. halvleg mod SønderjyskE, men jeg synes egentlig også, at de første 10-15 minutter i søndags, der virkede Plan A rigtig godt, inden det begyndte at smuldre, og afstandene blev for store. Hvis man tager de positive briller på, er det dejligt, at vi ser ud til at kunne flere ting.

Den kun 17-årige Mathias Jørgensen er kommet ind fra bænken, og har scoret, både mod Vendsyssel og SønderjyskE, og Michelsen ved da også godt, det kan blive svært at se bort fra ham til startopstillingen i den kommende kamp mod Randers.

– Jo, umiddelbart kan det. Når det så er sagt, skal man også huske på, at der er fandens til forskel på at komme ind i en fodboldkamp, når dem man spiller overfor, er lidt trætte, især når man har hans fart, og så at starte inde i en fodboldkamp. Men han har bestemt  gjort god reklame for sig selv.

Er det bevidst, at i passer lidt på ham?

– Jeg ved ikke, om vi som sådan passer på ham, men som jeg sagde, er der stor forskel på at starte inde, hvor der typisk i starten af kampen er mindre plads og mere duel, end når kampene åbner sig op, og der bliver mere plads og mindre duel. Det passer umiddelbart Mathias godt at få lov til at løbe i rum og have knap så mange bolde i fødderne og have knap så meget duelstyrke, så den vej igennem kan man jo sige, at han har været en supersub for os, om det så skal være mere, er primært op til os i trænerteamet, men det er også op til ham at bevise. Men meget bedre reklame for sig selv kan han dårligt nok gøre.

Efter de første to kampe har vi lukket fem mål ind, og forsvaret har set ustabilt ud. Det er ikke noget, Michelsen er tilfreds med, og det skal der laves om på.

– Det skal vi først og fremmest lave om på via træning. Jeg synes egentlig, vores forsvarsspil så meget stabilt ud i træningskampene, hvor vi kun lukkede to må ind i fem kampe, og så er det selvfølgelig ikke godkendt at lukke fem mål ind i de første to kampe og give relativt lette og store chancer væk. Det er selvfølgelig noget, vi skal have kigget på primært via træning. Normalt burde fire mål i to kampe give mere end et point, men hvis man lukker fem ind, kan man heller ikke brokke sig over kun at få et point.

Er det utænkeligt at hente en ny spiller til forsvaret?

– Der er ikke noget, der er utænkeligt, før transfervinduet lukker, og det er hverken ind eller ud, så indtil vinduet lukker, er der ikke noget, der er utænkeligt.

Der er blevet meldt ud, at vi endnu ikke er færdige med at handle, og at der i hvert fald kommer et par spillere mere ind. Men vores dårlige sæsonstart betyder ikke, at de nye spillere skal hentes ind hurtigere.

– Nej, det kommer ikke til at påvirke vores transfers. Vi ved, hvad vi vil have, og vi ved også, hvad vi ikke vil have, og vi skal ikke lade to kampe afgøre vores trup. Det er store beslutninger, og det er også relativt mange penge, sådan en transfer indebærer. Om vi havde haft 0, 1, 2, 4 eller 6 point efter to kampe, det havde ikke ændret på vores prioriteringer. Vi har en helt klar plan, og den følger vi. Nogle gange går det stærkt, som det gjorde med Ludwig, og andre gange tager det lidt længere tid, som det gjorde med Drachmann. Det kan også være, der er noget, der tager endnu længere tid, for der er jo altid minimum to, og som regel tre parter, der skal til for, at noget kan lade sig gøre.

– Det betyder ikke, at vi arbejder hverken hurtigere eller langsommere. Vi kan stort set ikke arbejde hurtigere, for vi arbejder i døgndrift på at se, om vi kan optimere truppen, og det må og skal en pointmæssig dårlig sæsonstart ikke have indflydelse på.

Hvilke pladser kigger vi på?

– Er det så nu, du forventer, jeg kommer med det helt lange svar? Den holder vi internt. Det er selvfølgelig en løbende proces. Vi er egentlig rimelig afklarede med, hvad vi gerne vil have, og det har vi en stor tro på, nok skal lykkedes. Om det så bliver Spiller A, B eller C, det er vi desværre ikke ene om at bestemme, men vi har en prioriteret liste både i forhold til positioner og i forhold til navne.

 

16 Replies to “Michelsen: Intet er utænkeligt i transfervinduet”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *