Michelsen: Stor beslutning at sætte anføreren af

Søndag aften fordoblede OB deres pointantal i Superligaen, da de på hjemmebane spillede 1-1 mod FC Midtjylland i en kamp, hvor den fuldt fortjente udligning kom dybt inde i dommerens overtid.

Anfører, Kenneth Emil Petersen, var blevet sat af til kampen til fordel for Marco Lund, og træner Jakob Michelsen fortæller lidt om overvejelserne bag den handling.

– Vi skiftede, fordi vi mente, vi godt ville have noget mere fart, og vi godt ville have noget mere duelstyrke nede i bagkæden, fordi det var vigtigt mod FC Midtjylland.

– Det er klart, det er en større beslutning, når det er anføreren, der skal sættes af, men vi stiller altid det hold, vi vurderer, der er det bedste fodboldhold, og det gjorde vi også i går. Jeg synes, Marco kom ind, og gjorde en fin indsats.

Du startede også inde med Nicklas Helenius i stedet for Mathias Jørgensen. Hvad var overvejelserne bag det?

– Overvejelserne var egentlig, at Nicklas havde haft et rigtig godt indhop oppe i Hobro, og Mathias kom måske ikke så meget til sin ret i den kamp. Nicklas er også en smule højere end Mathias, et par hoveder endda, og når man møder et så godt dødboldhold som Midtjylland, så er man nødt til at stille holdet efter det også, for når de har scoret over 40% af deres mål efter dødbolde, så er det selvfølgelig et tema.

I 1. halvleg så det ud til, at det var sådan lige ved nogle gange. Manglede vi lidt forståelse for hinanden?

– Jeg ved ikke, om vi manglede forståelse for hinanden, men det er korrekt, at kampen igennem synes jeg, at vi kommer til potentielt mange muligheder. Både ‘lige ved og næsten’ muligheder men også deciderede store chancer, og det er klart, at der mangler vi den sidste skarphed, og med fare for at gentage mig selv så er det ikke første gang, at vi har muligheder for mere.

– Det er vel i bund og grund et udtryk for kvalitet, at vi ikke laver flere mål, men jeg har også den holdning, at hvis man over tid skaber flere store chancer end modstanderen, så vil man også over tid vinde flere fodboldkampe. I år er det vel ret beset kun i FCK-kampen, at vi ikke har skabt flere store chancer end modstanderen.

– Jeg synes, vi er i fuld kontrol i 1. halvleg, og kan man være det på hjemmebane mod de danske mestre, så er det ikke så ringe endda.

Man kan tydeligt se, at vi hurtigt kan falde fra 3-5-2 til 5-3-2, men vi kommer ikke rigtig op i det høje pres i 1. halvleg. Er det også sådan, du så det?

– Jeg synes egentlig, drengene fuldfører gameplanen, for det var slet ikke meningen, vi skulle i noget højt pres. Når vi analyserede FC Midtjyllands kampe, så følte vi egentlig, at det ikke gjorde noget, at vi kom til at stå lidt lavere. Vi kom til at stå meget kompakt, og når vi var i balance, så havde Midtjylland meget svært ved at skabe noget. Jeg synes, vi lykkedes rigtig godt med den vekselvirkning mellem at stå lavt, når vi ikke havde bolden, og så lynhurtigt flytte vores wingbacks meget højt, når vi havde bolden, for det betød, at deres wingbacks kom i defensiven, og så skubbede de vores 8’er ud i boldsiden, det vil sige at Jakob Poulsen og Tim Sparv, som har mange kvaliteter, Julius og Kløve er hurtigere end dem, og så skulle de til at dække store rum. Vi fik Julius og Kløve meget på bolden på den måde, og det er faktisk det, jeg er mest tilfreds med, at vi lykkedes med den taktiske manøvre, samtidig med at drengene skal have ros for at forsvare godt på dødbolde, hvilken også har været en akilleshæl i år.

Vi giver heller ikke det store væk i forsvaret, det er du vel også godt tilfreds med?

– Vi giver mindre væk, end man kan forvente at give væk i en fodboldkamp. Udover det mål de scorer, så er det meget sporadisk, hvad de har. Når man får et point i overtiden, skal man selvfølgelig være tilfreds med det, men målt på store chancer har vi flere end Midtjylland, så det havde næsten ikke været til at bære, hvis vi endnu en gang skulle synge sammen om, at vi spillede meget godt, men vi igen stod som tabere, for den sang har vi godt nok sunget lidt for mange gange i år.

– Indtil videre skal vi bruge nogle flere store chancer end modstanderen for at lave vores mål.

Til sidst i kampen ser det ud til, vi spiller i en 3-4-3, var det meningen?

– Vi har nogle forskellige knapper at trykke på, i forhold til hvad vi kan gøre, alt efter om vi er foran eller bagud i kampen, det har desværre mest været bagud, og det var så de knapper, vi trykkede på. Det var et meget offensivt udtryk med Troels Kløve som venstre back og Nicklas som halvt kant og halvt angriber ude i venstresiden, og så to angribere derinde, en diamant på midten og hvad fanden vi ellers kunne finde på. Det var de knapper vi kunne trykke på, i forhold til at prøve at tippe det over på vores side. Så sender vi selvfølgelig også en kærlig tak til Paul Onuachu.

Det var en virkelig vigtig udligning, vi fik. Det giver vel også noget moral til den næste kamp?

– Det er klart, at kampen i går giver en god følelse, og det giver også en tro på, at vi har gang i det rigtige, for som jeg har sagt et par gange, vi ydede en god indsats mod FCK, men det er den eneste kamp, hvor vi ikke havde flere chancer end modstanderen. Nu har vi også på hjemmebane mod de danske mestre spillet lige op med dem, og vi var måske endda bedre end dem, og hvis vi bliver ved med at skabe flere chancer end modstanderne, så kan det ikke undgå at vende for os.

Julius Eskesen spillede en rigtig god kamp i går, og det kom som lidt af en overraskelse, at han blev skiftet ud. Det var der dog en ganske god forklaring på.

– Han var sgu kørt død for kræfter. Han havde løbet rigtig mange meter derinde, og var kommet i mange potentielt rigtig gode situationer. Batteriet var tomt.

En anden der spillede en rigtig god kamp, var Jeppe Tverskov, og han får også ros med på vejen af Michelsen efter hans indsats.

– Jeppe spiller en helt outstanding kamp i går. Jeg synes i det hele taget, at Jeppe har været god for os i denne sæson indtil videre. Jeg har snakket meget med Jeppe om, at han skal tage noget mere ansvar, og det gør han i den grad i øjeblikket, så det er en fornøjelse. Det er også dejligt at have en spiller, man kan rykke lidt frem og tilbage. De sidste to kampe har han både spillet i bagkæden og oppe på midten, når vi skulle forcere lidt, så det er dejligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *