Mouritsen: Vi har alle sammen købt ind på Kroghs projekt

Efter en lang opstart var OB fredag aften på banen til årets første Superligakamp, hvor de var en tur i Viborg i jagten på vigtige point i overlevelseskampen i ligaen.

Nicklas Mouritsen var med fra start i kampen, og han glæder sig over, at man nu er i gang med at spille turneringskampe i stedet for træningskampe.

– Det var skønt. Det var også en god kamp, så følelsen efter er selvfølgelig god. Det er dejligt at se, hvor man står efter preseason, for det er altid noget andet at spille turneringskampe end træningskampe. Vi kom ud med det, vi gerne ville. Vi har arbejdet hårdt i løbet af preseason for at stå der, hvor vi gjorde i fredags. Jeg synes, vi så meget af det. Det er dejligt at være i gang.

Hvad var det, der var vigtigt for os at vise i fredags?

– Selvfølgelig at det vi har trænet på med Søren Krogh. Nu har han haft tid til at sætte sit præg, efter han kom lidt ind i det i slutningen af efteråret, hvor han ikke rigtigt havde tid til at sætte sig præg på det. Det har han fået gjort i preseason, så det synes jeg, var noget af det opløftende ved kampen, at se folk vidste, hvad de skulle, og de gjorde det, de skulle. Der var en klar plan, der blev holdt.

Hvad mener du, er forskellen på holdet nu, og så i de fire kampe, Søren Krogh havde som træner i efteråret?

– Nu har vi haft god tid til at træne i det system, han gerne vil spille, og jeg synes også, man kunne se, at det sad bedre, og hang bedre sammen. Der er også blevet skabt et større sammenhold udenfor banen, og det skal man ikke undervurdere. Det har vi også brugt meget tid på, da vi var afsted både i Sverige og i Spanien. Vi har haft masser af tid sammen, og det har også været med til at gøre det.

OB kom fra kampen i Viborg med alle tre point, da de vandt med 2-1, og det var vigtigt for holdet at komme godt i gang.

– Det var utroligt vigtigt. I vores situation er alle kampe vigtige. Det var perfekt at få sådan en start, og kunne lægge lidt afstand til stregen. Vores mål er at overleve, og tre point i første kamp giver selvfølgelig også selvtillid til den kommende periode.

– Vi fik skabt en masse chancer, stod godt på banen, og vi tillod ikke de store chancer til Viborg. Jeg synes generelt, at det var en rigtig godkendt præstation.

Det virker til, at der er større villighed til at løbe for hinanden?

– Ja, lige præcis. Vi har fået tømret gruppen godt sammen. Man kan virkelig se, at folk står sammen. Folk vi løbe de ekstra meter for hinanden og tage de sure løb, og det skal der til i den situation, vi står i nu. Det gælder om at stå sammen i bussen, og det synes jeg også, vi fik vist.

– Vi har alle sammen købt ind på Kroghs projekt, hvilket jeg også synes, man har kunne mærke i opstarten. Vi har ligesom prøvet at gå 100% ind i de ting, han gerne vil have. I starten af preseason så det ikke så godt ud, men vi har fået arbejdet det grundigt igennem over en længere periode, og det synes jeg også, man kunne se i Viborg-kampen, hvor meget vi har rykket os.

Hvordan ser du på resten af sæsonen nu?

– Lige nu har vi fokus på stregen. Vi skal komme så langt væk fra den som muligt. Fordi vi vandt i Viborg, er der ikke noget, der er reddet overhovedet. Vi har stadig ikke vundet på hjemmebane, så det bliver vores næste udfordring at tage en sejr på hjemmebane, hvilket der også skal til.

Der er vel ingen grund til at vente længere end til på søndag?

– Nej, det kunne være en rimelig god start at gøre det på søndag med et stort set udsolgt stadion. Det er selvfølgelig noget, vi går efter.