OB arbejder på alternativer til bane 1

Ved torsdagens klubmøde for sæsonkortholdere på Odense Stadion holdt Enrico Augustinus et oplæg, hvor han fortalte lidt om, hvad der rør sig, og her sagde han, ‘hvis vi ikke kan lave gode baner i Ådalen, skal vi tage en drastisk beslutning om, at vi ikke skal høre til der’.

Da arrangementet var slut, fangede vi ham til en uddybning af den kommentar og et par ekstra spørgsmål.

– OB hører til i Ådalen. Superligahuset er i Ådalen, spillerne kommer til at møde ind i Ådalen, vi spiser i Ådalen, vi har fitnesscenter i Ådalen, medicinstaben er i Ådalen, men hvis bane 1 ikke kan laves Superligastandard, så kan det være, at vi x antal gange om ugen må træne et andet sted.

– Når der kommer hybrid på stadion, så kan vi øge træningsmængden og træne lidt mere herude, men ellers kan det godt være, man må søge 3-500 meter væk og så lave de træningssessioner der skal til på de baner. Nu har vi prøvet at lægge bane 1 om og lave dræn og vandingsanlæg osv., og den er kun god tre måneder om året, så det er ikke en holdbar løsning at blive ved med at forsøge på det.

– Så har vi en situation, der er sat i bero fra Odense Kommune, at der ikke må gøres noget ved kunstbaner. I princippet havde vi et ønske om at lave bane 2 om med nyt tæppe og lave vandingsanlæg, så man kunne træne hurtigt på den, men fordi der ikke er et alternativ til gummigranulat, så kan man ikke få godkendelse til det, så der holder vi lige vejret, og afventer, hvad der skal ske, og om vi overhovedet på den lange bane må have kunstbaner.

Hvad gør man for at finde ud af, om bane 1 kan få Superligastandard?

– Det tror jeg ikke, man kan. Du kan kun i korte perioder lave den super, men udfordringen er jo, at når vandspejlet står højt i åen, og banen er svampet, så er den smadret. Det kan vi bare konstatere. Nu har jeg været her i seks år, og den har ikke været god i seks år, så det behøver vi ikke bruge mere tid på.

– Den er kortvarigt god, men lige så snart den er svampet, så smadrer vi den. Så det kan vi ikke.

Hvad med de baner, man har fået ovre på Falen, kan de ikke bruges?

– Jo, de er bare ujævne, og der er ikke vandingsanlæg. Trænerteamet vil gerne kunne vande for at kunne træne hurtigt. Det er et fint område, ingen tvivl om det, men de skal i så fald rettes op, og så skal vi kunne vande, så de kan træne hurtigt.

Arbejder man så på at opgradere Falen? Eller skal man ud og lede efter noget andet?

– Det vil være mere nærliggende, at vi holder os inde for de rammer, vi har. Så det er ikke tanken, at vi skal udenfor byen eller andre steder hen, selvom vi en sjælden gang har lagt en træning til Nyborg, når det har været helt galt. Vi vil gerne blive så tæt på som overhovedet muligt, ingen tvivl om det, men at tro på bane 1 bliver fantastisk, det kommer ikke til at ske.

Du sagde også, at der er blevet lagt flere penge ind i budgettet til baner. Hvad skal de penge bruges til?

– Det er til vores Greenkeeperteam. For kort tid siden havde vi nul, lige nu har vi to, og jeg tror, der kommer en mere 1. marts. Det er jo en investering i sig selv. Det er også investering i bedre maskiner. Hvis man ser herude i pausen, har vi ti mand gående med river, der går, og prepper banen, det havde vi ikke førhen. Det er alt i baneforhold, vi investerer ind i.