OB gjorde rent bord ved Christian Eriksen Cup: Interviews med begge trænere

Historiens første udgave af Christian Eriksen Cup blev afholdt i Ådalen i denne weekend, og her var der besøg af klubber som Hamborg, Union Berlin, PSV Eindhoven, Grasshoppers, AIK og Brøndby.

Turneringen var for både U17- og U19-hold, og den første udgave i Ådalen endte med at være en stor succes, og det var det især for værterne, da OB vandt både U17- og U19-turneringen.

Succesfuldt U17-hold vandt igen

Thomas Skou Juul Jensen står i spidsen for U17-holdet, og han glæder sig over, at Christian Eriksen Cup kom godt fra land, og at afviklingen af turneringen gik godt.

– Det var godt. Det var et godt arrangement, som de forskellige ledere og frivillige her i klubben havde fået sat på benene. Det synes jeg. Vejret var imod os, men afviklingen gik rigtig godt.

Hvor stor var den her turnering i forhold til andre af de turneringer, i har spillet i udlandet?

– De nordiske mesterskaber var lidt en anden slags turnering, fordi man kvalificerer sig til den. Det er klart, at i Schweiz hvor vi møder Juventus og Fluminense, hvor Tottenham og Porto også er med, der er lidt flere hold og nogle rigtig store navne, men jeg må også sige, at de hold vi har haft i Ådalen her i weekenden, det har sgu været nogle flotte navne, uanset om det hedder PSV, Hamborg eller Grasshoppers. Det er meget flot, synes jeg.

Hvordan var det generelle niveau i turneringen?

– Jeg var selvfølgelig optaget af U17, og vores egne kampe, så det var ikke det hele, jeg så. Men det jeg så, og det man kan se på resultaterne, så var det stort set kun lige kampe. Der var en enkelt U19-kamp, der stak lidt ud, men det var ikke så meget, hvis man så kampen. Jeg synes, matchningen har været skide god.

Thomas er træner for et hold, der tilbage i december vandt de nordiske mesterskaber, og ved vinterpausen ligger de nummer et i U17-ligaen, og han var også tilfreds med det niveau, han så fra sit hold ved Christian Eriksen Cup, selvom der også var ting, der kunne være bedre.

– Vi er jo i en opstart, og det er de andre jo også. Når jeg kigger på vores hold, så var der nogle ting, hvor vi manglede at være helt oppe i gear, og det er naturligt nok, og det gælder også de andre hold.

– Noget af det jeg hæfter mig ved med vores drenge, det er, at vi bliver ramt af to skader i den første kamp, og så har vi yderligere en, der bliver syg, og vi får endnu en skade. Så vi ender med 14-15 mand på andendagen, hvilket er alt for lidt, men så stepper drengene på en måde op. Vi er også bagud både mod Union Berlin og PSV, men der formår vi at holde hovederne kolde og komme tilbage i det. Det hæfter jeg mig ved positivt.

Hvad er det på det her hold, der gør, at dekan steppe op på den måde?

– Vi skal altid huske på, at det er spillerne derinde, der gør det. Dermed er det jo noget individuelt kvalitet. Den individuelle kvalitet er der en stor gruppe af vores spillere, der har, men de har også nogle lederegenskaber.

– Vi har ikke så mange, der flyver rundt, og skriger, som alle kan høre, men vi har nogen, der både til kamp men også i hverdagen, leder gruppen på deres egen afbalancerede måde. Det er de stærke til. Så det tror jeg, at jeg vil pege på med den her gruppe ledere.

Hvad betyder det for jeres hold at vinde den her turnering på hjemmebane?

– Det er jo fedt at vinde første udgave af Christian Eriksen Cup med de her navne. For os er det jo også der, hvor vi skal skubbe noget modgang. Vi skal holde stimen kørende og se, hvor lang tid vi kan skubbe den, inden vi taber, eller rammer ind i en dårlig periode.

– Nu fik vi skubbet den endnu en gang, og så må vi se, hvor langt vi kan skubbe den ind i sæsonen også.

U19-træner fik set alle spillerne

Hos U19-træneren, Ivan Poulsen, var der også stor tilfredshed at spore efter den første udgave af Christian Eriksen Cup i Ådalen, og han glædede sig ligeledes også over niveauet.

– Det var godt. Vi er glade for at kunne etablere det her stævne og have nogle gode hold med, og det viste sig også at give nogle gode og tætte kampe, som vi kan bruge til noget i forhold til at spille holdet sammen, men også i forhold til at få skudt Christian Eriksen Cup godt i gang.

Hvordan var niveauet på U19-turneringen?

– Jeg synes, der var et godt, solidt, højt niveau på holdene. Hamborg var måske dem, der havde lidt udfordringer, og ikke fik vundet nogle kampe, men ellers var der et højt niveau hele vejen rundt blandt holdene.

Hvad så du fra dit eget hold?

– Vi fik alle spillere i spil. Det handlede selvfølgelig om, at vi gerne ville vinde, men vi ville også gerne have spillerne spillet i form, og få spillet nogle relationer og aftaler sammen. Jeg så nogle positive takter. Nu endte vi med at vinde, og det er vi glade for, men alle fik muligheden for at spille nogle minutter, så på den måde kunne vi bruge det både på den ene og den anden måde.

Når man er træner for et U19-hold er det vigtigste nok at udvikle spillere, så de bliver klar til livet som seniorspiller, men det betyder også noget, at de kunne tage førstepladsen i turneringen også.

– Vi kan godt lide at vinde, og nu bliver de her spillere senior lige rundt om hjørnet, og der handler det kun om at vinde. Vi skal stadig arbejde med at udvikle spillerne, og det gør vi alt for at gøre, men vi skal samtidig forsøge at vinde de kampe, vi spiller.

– Vi er glade for at vinde, for det var en stærkt besat turnering, og det giver os et positivt og godt afsæt til den kommende tid.

Hvad bruger du de her kampe til, i forhold til at turneringen starter igen inden længe?

– Det primære er det fysiske. Vi skal have den fysiske pakke på plads her i opstarten, og derfor var det vigtigt, at alle spillere kom i spil. Det næste er at gøre de taktiske ting skarpere og rette det til. Vi bruger det primært til det fysiske og det taktiske.

Nu står du her, og ser helt ædru ud i dag. Hvordan fejrer man sådan en sejr?

– Nu slutter det jo på en søndag, så det gav helt sig selv. Vi fejrede det ved at rydde op i klubhuset, alle de praktiske ting, og her mandag formiddag er alle trænerne mødtes og gjort oprydningen færdigt, og så har vi hygget os med nogle rundstykker. Vi holdt det på et sobert niveau.