Søren Krogh vil accelere i Sverige og Spanien

Der har været gang i opstarten i Ådalen siden den 4. januar, hvor spillerne mødte ind igen efter deres juleferie, og det har været med den nye permanente cheftræner, Søren Krogh, ved roret.

Der er også allerede blevet spillet to træningskampe, der resultatmæssigt ikke har været prangende, da OB i den første tabte 3-2 til Kolding, og i den seneste spillede 3-3 mod B93. Begge hold fra den næstbedste række.

Den seneste kamp mod B93 blev spillet i fredags, og Søren Krogh var godt tilfreds med flere af de ting, han så i løbet af kampen, især i den først time hvor han stillede det bedste hold.

– Det var en lidt anden ’approach’ end Kolding-kampen. Det var en time med det hold, hvor vi er lige nu, der er tættest på at skulle spille, og vi får strikket en nogenlunde time sammen. Vi skifter det hele, da vi er foran 2-1, og det bliver lidt rodet til sidst, når man sætter 11 nye spillere ind. Det var lidt noget rod til sidst, men den første time er jeg egentlig godt tilfreds med.

– B93 er et fint hold, som gerne vil spille. Mod Kolding var det meget fysik og dueller, men her mødte vi et hold, der gerne ville spille. Det var godt, og vi fik trænet presset. Alt i alt var det et lille positivt skridt i den rigtige retning, og igen fik vi doseret spillerne.

Hvad var det vigtigt for dig at få set i kampen?

– Vi havde arbejdet lidt med det høje pres. Vi vil gerne stå en lille smule højere, når vi forsvarer. Jeg synes, vi har været udsat for mange indlæg imod, for mange afslutninger imod, osv. Kan vi få flyttet presspillet lidt længere op, og ikke blive så udstillet i vores lavere forsvarsspil, så er vi nået et godt skridt videre.

– Det synes jeg, vi løste rigtig fint faktisk. Der var mange gode høje erobringer, hvor vi har kort afstand til modstanderens mål, og det blev rimeligt farligt.

I de to første træningskampe har OB i alt lukket seks mål ind, tre i hver kamp, og det er langt fra tilfredstillende for cheftræneren.

– Det er selvfølgelig noget, vi skal til at kigge ind i. Det har været nogle frygtelige mål, som let kunne have været undgået. Der er nogle ting, faktisk i særdeleshed de her lange høje bolde mod vores bagkæde, hvor vi har set lidt tøvende og passive ud i clearingsspillet og det her med at komme først på boldene, så det er noget, vi kommer til at have fokus på selvfølgelig.

– Det er alt for mange mål at lukke ind mod de her modstandere. Det er ligegyldigt om det er 1. division, 2. division eller Superliga, vi skal ikke lukke seks mål ind i to kampe, det er lige før, at det er grotesk. Det skal vi ikke.

Mandag er OB taget afsted til Sverige, hvor der venter en træningskamp mod Elfsborg på fredag, og der er en god grund til, at de er taget afsted i så god tid.

– Nu skal vi op og have nogle træninger, dels på deres stadionbane, der kan vandes, og der er varme i. Det er en nyere bane, end vi har her, så der kan vi træne med lidt mere fart og intensitet. Så har vi også nogle træninger inde i deres hal, som er en aflukket kunstgræsbane med tag over.

– Det er ligesom for at accelerere spillets tempo og deres fysiske bevægelser på en forhåbentlig bedre bane, end den vi har lige nu i Ådalen. Så kan vi bruge det her afsæt til at træde ind i træningslejren om en uge i Spanien.

– Vi har en god kamp fredag mod Elfsborg, som vandt sølv, og smed det hele væk i de sidste par runder. De kunne egentlig have vundet guld. Så det er en rigtig god kamp, vi har der, og så er det godt at træne på deres underlag, inden vi har sådan en kamp.

– Til kampen ser jeg gerne, vi er kommet endnu et skridt videre i forhold til det her med højt pres og i forhold til vores fysiske performance. Vi skal sørge for, at nu skal vi begynde at stå distancen rent fysisk i længere perioder. Jeg regner med, at nogle af dem kommer til at spille 75 minutter i den her kamp, og så skal vi have en god præstation.

– Nu begynder jeg at kigge endnu mere på, hvordan vi skaffer et resultat til os, for det er det, vi skal have. Det har slet ikke været i fokus i de første to kampe. Det bliver lidt skarpere i det hele til den her kamp, også i forhold til at forberede os på, hvordan vi griber Elfsborg an. Tæt på en Superligakamp på mindsettet, og så skal vi have noget med.

Når OB vender hjem fra Sverige, kan spillerne se frem til et par fridage, før de igen drager afsted til Spanien på træningslejr, og her har Krogh også helt styr på, hvad hans fokus vil være.

– Rent træningsmæssigt er mit fokus, at nu skal vi accelerere vores defensiv, som vi har snakket om. Hvordan forsvarer vi os lavt, og hvordan sørger vi for, at modstanderne har få chancer imod os, og så også det høje pres rent defensivt.

– Offensivt er det så det her med, hvordan vi lægger tryk på feltet. Hvordan er vores løbemønstre, og hvordan er vores struktur, når vi angriber. Vores intention er også at blive skarpe på indlægsdelen offensivt, hvordan vi følger op, og fylder boksen.

– Primært de to ting og så er der en masse ting mentalitetsmæssigt, vi skal arbejde med. Hvordan vi håndterer, at skulle ud og spille den her type kampe, som vi skal ud og spille. Hvordan kommer den der enorme vigtighed, hvor man har kniven for struben, til at fylde mindst muligt, og vi bare giver slip. Det der med at turde at vise mod, og alle de ting der ligger i det her med at spille den her type kampe, det kommer til at fylde også.