OB skal slutte året godt af

Kalenderen siger den 14. december, og når OB går på banen til aftenens hjemmekamp mod AaB, er det årets sidste kamp i Superligaen. Fynboerne var inde i en rigtig flot stime i Superligaen, men den blev ødelagt sidste fredag, da man tabte 3-0 til FC Midtjylland i Herning.

Men hvor meget betyder det nederlag? Egentlig spillede OB en rigtig fin kamp, og i ugen op til kampen har der da heller ikke været noget i Ådalen, der har givet anledning til at tro, at det nederlag sidder tungt i spillerne. Humøret har været godt, og der er stadig selvtillid at spore.

Aftenens kamp mod AaB er meget vigtig. Ikke kun fordi det er vigtigt at få sluttet året ordentlige af på eget græs, men også fordi at modstanderen er en af de direkte konkurrenter i kampen om top seks. Vinder OB kampen, er de sikre på at gå til vinterpause på minimum en 4. plads, mens et nederlag i værste fald kan betyde, at de kommer til at ligge nummer otte, hvilket ikke vil være det bedste udgangspunkt forud for den første kamp i foråret mod FCK i Parken.
OB må i aften undvære Alexander Ludwig, der sidder ude med en skade, og der er også stadig spørgsmålstegn ved, om Jacob Barrett kan spille. Derfor har Jakob Michelsen valgt at udtage 20 spillere til truppen i første omgang, og så bliver et par stykker siet fra inden kampen. Kamil Vacek og Yao er bl.a. med i truppen, og på den positive side er Jens Jakob Thomasen også med igen.

Det bliver også i dag, at Kenneth Emil Petersen siger farvel og tak til fodboldens verden. Han har valgt at lægge støvlerne på hylden nu, og selvom karrieren ikke fik den afslutning, som han havde drømt om, så virker han meget afklaret med det, og at han kommer til at se kampen fra tribunen. At kampen i aften er mod AaB, kommer også til at betyde, at der er to tribuner, han skal sige farvel til.

Det er nok heller ikke utænkeligt, at der er nogle spillere, der spiller deres sidste kamp for OB i aften. Transfervinduet åbner om lidt mere end to uger, og der kunne godt være et par spillere, der er i overskud, og skulle se sig om efter noget andet. Rasmus Festersen er ikke i nærheden af truppen, men han har tidligere udtalt, at han vil stoppe karrieren, når han er færdig i OB. Derfor er der ikke et klubskifte i luften, men måske et stop et halvt år før tid, ligesom Kenneth Emil, kunne være en mulighed?Kamil Vacek har heller ikke været den succes, man havde håbet på, da man hentede ham til klubben. De par minutter han spillede mod Vendsyssel, har været hans eneste i Superligaen, og det kan hverken ham selv eller OB vel være tilfredse med.

Der er også nogle spillere i truppen, som kunne være interessante for større klubber. Sten Grytebust har kontraktudløb til sommer, og der er intet, der tyder på, at en forlængelse af aftalen kommer på tale, og hvis der kommer nogle bud på ham i januar, vil OB nok overveje det.

En spiller som Jeppe Tverskov har haft en fremragende halvsæson. Han har virkelig taget ansvar, og har været voldsomt stabil nede i bagerste række. Han kunne godt have tiltrukket sig interesse fra andre klubber. Det samme kunne Ryan Johnson Laursen og Jacob Barrett Laursen, der virkelig er kommet til sin ret under Jakob Michelsen. De to spillere har dog bare en skadeshistorik, der måske kan skræmme interesserede klubber lidt væk. De tre spillere har dog alle kontraktudløb næste sommer, så det skulle ikke være så overraskende, hvis der bliver solgt en af dem i det kommende transfervindue.

Det vigtigste lige nu er dog aftenens kamp mod AaB, og det kan gøre en kæmpe forskel, om der kommer 0, 1 eller 3 point på kontoen i dag. Så lad os alle give den lidt ekstra, når vi bakker holdet op, og giv Kenneth Emil en ordentlig klapsalve, når han takker af.

3 Replies to “OB skal slutte året godt af”

  1. Pingback: tinder select hack

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *