Obbekjær: Det er en drengedrøm

Det går ret godt for OB’s akademi lige for tiden, og her til eftermiddag kunne man få endnu en af sine unge spillere på kontrakt, da man skrev under med den kun 16-årige, Daniel Obbekjær, der nu også kommer på fuldtid.

Den unge forsvarsspiller kom til OB fra Næsby, og han glæder sig over, at han nu kan kalde sig professionel fodboldspiller i så ung en alder.

– Det er rigtig stort. Det er en drengedrøm, der er gået i opfyldelse, og noget, man har gået og kæmpet for hele tiden. Det er super fedt at få det indløst.

Obbekjærs kontrakt med OB gælder frem til udgangen af 2021, og han er heller ikke i tvivl om, hvad hans ambitioner er for den kontrakt.

– Det er først og fremmest at udvikle mig rigtig meget. Til at starte med er det bare at komme op og træne med oppe på Superligaholdet, og bare suge så meget til mig som muligt. Målsætningen på den lange bane skal selvfølgelig være at komme ind og få min Superligadebut, og så ellers bare øge mit niveau, og komme ind og spille nogle kampe for U19-holdet og Reserveholdet. Som sagt bare udvikle mig, det er det, det gælder om.

Kan du prøve at beskrive dig selv som spiller?

– Offensivt er jeg rolig på bolden, og intelligent. Jeg er god med begge ben. Defensivt er jeg stærk i mine dueller og i luftspillet har jeg nogle forcer, grundet min gode fysik. Jeg tænker, det er der, jeg har mine kvaliteter.

– Jeg kan sparke lige godt med begge ben stort set, og det synes jeg, er en god kvalitet at have. I hovedspillet defensivt vil jeg sige, det er en af mine spidskompetencer.

Du springer direkte fra U17 til Superligaen. Kommer du til at mangle U19, tror du?

– Jeg ved ikke helt selv, hvordan det kommer til at se ud, men jeg tænker helt sikkert, at jeg kommer til at spille nogle U19-kampe næste år. Det er ikke noget, jeg ser som en mangel, at jeg kommer til at springe det over, hvis bare det kommer til at fungere godt oppe på Superligaholdet, hvilket jeg håber, og tror på, at det gør.

Obbekjær har trænet nogle gange med Superligaholdet, og han har også været med på træningslejr. Han erkender dog, at han ikke helt kan følge med endnu.

– Man kan selvfølgelig mærke, at man rykker sig meget, når man træner med dem deroppe, men jeg kan også godt mærke, at især tempoet går stærkt. Jeg synes stadig, jeg skal oppe mig lidt, men jeg kan også se lys for enden af tunnelen, så jeg er helt klart positiv omkring det.

Hvor stor en omvæltning bliver det for dig at gå fra ungdomsfodbold til seniorfodbold?

– Det bliver rigtig stort. Man kommer til at træne om formiddagen hver dag, og man skal lære en mere professionel tilgang til det, end man har i forvejen, hvis man kan sige det. Fysisk kommer det til at blive meget hårdere, i og med at man spiller med nogen, der er en del år ældre end en selv.

Den unge forsvarsspiller har haft en snak med Jakob Michelsen omkring den nye kontrakt, og han ser frem til at arbejde sammen med træneren.

– Han ser et potentiale i mig, så det er fedt at have en træner, der tror på en. Samtidig er vi også enige om, at jeg skal udvikle mig fortsat, og jeg har også nogle ting, hvor jeg kan blive bedre, som han kan hjælpe mig med. Det samarbejde vil jeg helt sikkert se frem til.

Stor tro på Obbekjær.

En af dem i OB der kender Daniel Obbekjær bedst, er nok Ivan Poulsen, der til dagligt er træner for klubbens U17-hold, og derfor har et indgående kendskab til den unge spiller.

Hvis man spørger ham, er han overhovedet ikke forbavset over, at det var Obbekjær, der var den næste unge spiller i rækken til at få en fuldtidskontrakt.

– Nej, det er jeg på ingen måde forbavset over. Obbekjær er en virkelig ihærdig og seriøs fodboldspiller, og det har han været i alt den tid, vi har kendt ham. Både da han spillede ude i Næsby Boldklub, og også i den tid, han har været her i OB, hvor jeg har trænet ham.

– Han har spillet alle kampene som førsteårs U17, og har hele tiden udviklet sig. Han har trænet mere og mere med U19 qua hans størrelse, og han har gjort det rigtig godt. Han har været med i Baltic Cup-kampe, hvor han har gjort det rigtig godt, så jeg er ikke forbavset over, at han blev den næste.

Hvordan vil du beskrive ham som spiller?

– Som spiller er han en solid og pålidelig midterforsvarer. Han er rolig på bolden. Han har en god fod. Kan spille bolden i mellemrummene og slå nogle fantastiske diagonaler, og så er han forsvarer med stort F. En spiller som mange trænere vil ønske sig.

– Der er ingen tvivl om, at hans fysiske styrke er en kæmpe spidskompetence. I luftspillet og duelspillet er han rigtig stærk, men jeg synes også, han har en god fod i forhold til opbygningsspillet.

Poulsen mener, det kræver lidt tid, før Obbekjær konkurrerer på lige fod med de andre på holdet, men han tror også, at han kommer til at udvikle sig hurtigt.

– Der går altid lidt tid. Først og fremmest skal han måske spille nogle U19-kampe, og vænne sig til det tempo, inden han tager det sidste step. Det er klart, at nu når han kommer med i træningen kontinuerligt, så tror jeg hurtigt, han vil rykke sig i den retning.

– Han har trænet U19 som 2. års U17, og når han begynder at træner med Superligaholdet, så tror jeg, at hans udvikling vil tage fart. Så vil han skulle forholde sig til et helt andet tempo, end han har været vant til nu.

Hvis du skal komme med et gæt, hvornår vil du så tro, han er klar til at få sin Superligadebut?

– Jeg er ikke så meget til gætterier, men et godt bud vil være indenfor et års tid.

15 Replies to “Obbekjær: Det er en drengedrøm”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *