Oliver C: Grytebust er førstemålmand

Den unge Oliver Christensen har ikke noget problem med sin plads i OB’s målmandshierarki, selvom han fik debut mod Brøndby tidligere på ugen.

Den unge målmand, Oliver Christensen, kom på fuldtid i OB’s superligatrup denne sommer, men han har mest spillet for klubbens reservehold, og så er det også blevet til to pokalkampe mod AB og Thisted, hvor han i begge opgør holdt buret rent.

Tidligere på ugen gik hans store drøm så i opfyldelse, da han fik sin debut i Superligaen, da Sten Grytebust ikke blev klar til at spille.

Oliver Christensen leverede en rigtig flot præstation i hans debut på Brøndby Stadion, og han er rigtig glad for både sin egen præstation og for debuten i det hele taget.

– Jeg synes, det overordnet var en fin præstation. Der var nogle ting, jeg gjorde godt, men der er også nogle ting, jeg skal gøre bedre. Overordnet var det en fin debut og et fedt sted at spille.

– Det var rigtig fedt. Det er noget, man har arbejdet frem mod, og det er noget, man har drømt om længe. Det var rigtig fedt, at det så var på Brøndby Stadion, man kunne få sin debut, når det nu skulle være på udebane.

Den unge målmand blev kastet lidt hurtigt ind i det, da han først om morgenen fik at vide, at han skulle spille på Brøndby Stadion om aftenen, men han virkede alligevel meget afklaret både før og efter kampen.

– Det synes jeg også, jeg var. Jeg havde egentlig fint ro på, og jeg følte, jeg godt kunne være med. Det er klart, at det også har været godt for mig at spille de to pokalkampe, og ligesom få noget selvtillid den vej og vide, at man godt kan være med på det niveau. Der er selvfølgelig forskel på de to modstandere, vi har mødt i pokalen, og så at møde Brøndby på udebane, men det giver selvfølgelig noget selvtillid, at man har præsteret for førsteholdet i en pokalkamp, som jeg også har gjort.

Den unge målmand havde nogle vigtige indgreb og redninger i kampen, især ti minutter før tid, hvor han er ude og flyve efter en bold, der har retning mod det fjerneste hjørne. Han slår dog selv fast, at det var en bold, han skulle tage.

– Det er jo sådan nogle redninger, man bare helt automatisk kaster sig efter. Det var dejligt, jeg fik reddet den, men jeg synes også, det var en, jeg selv føler, at jeg skulle redde. Det er selvfølgelig dejligt, at jeg gjorde det, og det er måske lidt overraskende, at han sparker der, for han har egentlig ryggen til målet. Det er en super flot afslutning, men jeg føler også, det er en, jeg skulle tage. Jeg følte, at jeg havde god tid, og jeg var også klar på, at han kunne afslutte.

Fredag aften skal OB i aktion igen, denne gang på udebane mod SønderjyskE, og meget tyder på, at Christensen havner på bænken igen i det opgør, da Sten Grytebust skulle være klar til kamp, men det har han heller ikke noget problem med.

– Det har jeg det helt fint med. Sten Grytebust er førstemålmand, og det har jeg slet ikke noget problem med. Han er en fantastisk målmand, og han er også ti år ældre end mig. Det gør selvfølgelig en del, og han har prøvet det en del gange før. Det har jeg slet ikke noget problem med, også fordi han har præsteret så godt for OB, som han har.

Er det ikke lidt underligt, at det går fra 0 til 100 og så fra 100 til 0, lige med et fingerknips?

– Jo, det er da klart, men sådan er fodbold. Jeg fik en mulighed, og jeg synes selv, at jeg tog den, og gjorde det fint. Men det er klart, at Sten er vores førstemålmand, og det har jeg vidst hele tiden. Jeg har også godt vidst, at efter Brøndby-kampen, ville Sten nok blive klar til kampen mod SønderjyskE, og det har jeg det sgu helt fint med.

OB’s træner, Jakob Michelsen, har mange gange udtalt, at Oliver Christensen er fremtidens førstemålmand i OB, og den unge mand er da også glad for, at der bliver troet på ham fra klubbens side.

– Det har jeg det fint med. Det er dejligt, at der er nogen, der tror på mig, for jeg tror på mig selv. Det er fedt, at træneren og folk omkring klubben tror på, at det er mig, der skal ind og stå på et tidspunkt. Jeg er ung, og jeg har masser af tid foran mig. Sten er i klubben lige nu, og han er nummer ét.

 

18 Replies to “Oliver C: Grytebust er førstemålmand”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *