Slotsager fik hår på brystet i Parken, og glæder sig til at spille på Odense Stadion

Forud for årets første Superligakamp mod Randers lignede Tobias Slotsager en mand, der skulle være med i startopstillingen, da Bjørn Paulsen var ude med en skade, og den unge mand havde budt sig rigtig godt til.

Til den afsluttende træning dagen før kampen, blev han dog ramt af en bold i hovedet, og det gjorde, at han alligevel ikke kunne spille kampen. Han er dog kommet på højkant igen.

– Der var lige en uge efter, hvor min kæbe var hævet og øm. Jeg kunne ikke rigtigt tygge nogle dage efter, og næsen var helt vildt øm. Overlæben havde det heller ikke alt for godt.

– Efter en lille uge kunne jeg ikke mærke noget overhovedet, så der har ikke været noget siden.

Slotsager havde haft en rigtig god træningslejr i Thailand og generelt bare en god opstart med resten af holdet, så det var lidt af et slag for ham at blive sat tilbage på den måde.

– Det er selvfølgelig pisse irriterende. Jeg arbejdede stenhårdt, da vi gik til pause før jul, og jeg følte også, jeg kom godt tilbage, og det er også det, jeg har fået at vide, at jeg var. Så er det bare pisse uheldigt, det der sker, og det er der selvfølgelig ikke nogen, der kan gøre for.

– Det er så sjældent, det sker, og så er det bare med at komme op på hesten igen og arbejde videre.

I den seneste kamp mod FCK, hvor OB tabte 7-0 i Parken, fik Slotsager så sine første minutter i 2023, da han kom ind fra anden halvlegs start.

– Selvfølgelig er det altid dejligt at spille, og det er mine første rigtige minutter, hvis man kan sige det sådan, efter jeg fik debut ovre i Vejle. Jeg er altid glad for at spille, men selvfølgelig er det pisse ærgerligt, som det udfoldede sig derovre. Men det er der desværre ikke nogen af os, der er herre over.

Kan man bruge sådan en kamp til noget?

– Selvfølgelig giver det hår på brystet. Det havde det i den grad gjort, hvis vi havde vundet, men at tabe i Parken giver også hår på brystet.

Det blev altså en begivenhedsrig weekend for den unge forsvarsspiller, der dagen før kampen i Parken havde trænet med Superligaholdet, inden han lige tog en halvleg på U19-holdet bagefter.

– Ja, det var ikke helt den optimale forberedelse. Jeg får også først at vide på dagen, en halv times tid før U19 møder ind, at jeg skal være med til kamp der, så det var selvfølgelig ikke helt optimal forberedelse hverken til U19-kampen eller til dagen efter. Men det hører med nogle gange.

Nu ligner det igen, at Slotsager skal være med i startopstillingen, når OB møder AaB fredag aften, og efter han kom helskindet igennem dagens træning, ligner det ikke, at noget kan gå galt nu.

– Haha.. Det håber jeg godt nok ikke. Man kan aldrig vide, om der sker noget hen over natten, men det regner jeg ikke med.

Passer man lidt ekstra på sig selv, når man kan se, at der er stor sandsynlighed for, at man skal starte inde?

– Nej, det vil jeg ikke sige. Det ligger overhovedet ikke i baghovedet, når jeg har været skadet både med kravebenet og med hovedet sidst, at der kan ske noget igen. Man skal træne, som man spiller kamp, og hvis jeg ikke kan give mig 100% i træning, kan jeg heller ikke spille kamp.

Til kampen mod AaB må OB undvære både Mihajlo Ivancevic og Aske Adelgaard, der begge sidder ude med karantæne, så det bliver et forsvar, der ikke har spillet ret mange kampe sammen.

– Nu havde vi inden jul, hvor jeg spillede en halvleg med Jørgen i midterforsvaret, og jeg spillede også med Bjørn, så på den måde føler jeg egentlig, at relationerne er fine nok, selvom det er ved at være noget tid siden nu, men vi har trænet samme i løbet af ugen, og jeg føler egentlig, at det er gået godt.

Hvis alt går, som det ser ud til, bliver det Slotsagers første kamp fra start i Superligaen, når OB møder AaB, og så bliver det endda på Odense Stadion. Det glæder han sig rigtig meget til.

– Det bliver sindssygt. Nu er det første gang, og hvis jeg skal starte inde, bliver det sindssygt. Jeg har allerede hørt, at RMN-tribunen er sgu ved at være udsolgt, så det bliver kæmpe stort.

Det er kun et par måneder siden, Tobias Slotsager fyldte 17 år, og i vinterens træningslejr i Thailand blev den unge spiller en del af anførergruppen i OB, og det har været noget af en oplevelse for ham.

– Det er selvfølgelig specielt. Til at starte med skal jeg lige lære, hvordan det er, og jeg lærer meget af dem, der er i gruppen, og ser, hvordan de gør, og reagerer på forskellige ting, så her i starten handler det mest bare om at observere, hvordan det skal foregå, men også at jeg har noget at skulle have sagt.

Hvordan har du det med, at skulle dirigere lidt med dem, der er ældre end dig selv?

– Sådan er det. Lige siden jeg kom op, og også på akademiet, har jeg været vant til at være sammen med dem, der har været ældre end mig selv. På den måde fylder det ikke så meget i mig. Jeg ved, at de lytter til mig, lige så vel som jeg lytter til dem. Det går begge veje, så det føler jeg ikke, der er noget problem i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *