– Stolt over at være vært ved så stor en international turnering

De senere år har holdene på OB’s akademi deltaget i en del store ungdomsturneringer ude i Europa, men i den kommende weekend skal de ikke rejse til udlandet for at spille en stor turnering.

Der er nemlig Christian Eriksen Cup hjemme i Ådalen, og her skal både U19- og U17-holdet være med, og der venter nogle rigtig sjove kampe.

Udover OB selv, så er det klubber som HSV, PSV Eindhoven, Grasshoppers, Brøndby, Union Berlin og AIK, der er med i turneringen, og U19-træner, Ivan Poulsen, glæder sig meget til at spille denne turnering på hjemmebane.

– Det glæder vi os meget til. Tonny Hermansen og Nick har jo arbejdet hvileløst den seneste tid med at få Christian Eriksen Cup stablet på benene. Det er jo efterfølgeren til Smag og Smil Cup og Kai Thor Cup, som den daværende U19-træner, Kim Engstrøm, arrangerede. Det glæder vi os meget til, og vi er stolte over at være vært ved så stor en international turnering, hvor nogle af de største klubber fra Tyskland, Holland, Schweiz, Sverige og Danmark kommer, og spiller.

Hvor stor er den her turnering i forhold til Smag og Smil Cup og Kai Thor Cup, som du selv nævner?

– Det er jo i bund og grund det samme. Formatet er lidt anderledes, og nu er det første gang, vi holder det siden coronaen, og derfor har vi fem U19-hold med og fem U17-hold med. Da det var størst, havde vi otte hold af hver.

– Nu er det lidt mindre og under et nyt navn, så starter vi stille og roligt med at bygge det op, og så kan vi altid bygge på og udvide. Vi er godt tilfredse med de hold, der er kommet med, og vi glæder os meget til at byde dem velkommen. De første hold kommer allerede torsdag.

Hvad betyder det for hele akademiet og OB som klub, at man kan lave sådan en turnering?

– Det betyder meget for os, at Christian Eriksen først og fremmest vil være med til at lægge navn til. Det er en af de bedste fodboldspillere i Danmark i moderne tid, som kommer her fra akademiet, så at han vil være en del af det, er vi glade for og stolte over.

– Vi er som sagt også stolte over, at vi kan tiltrække store internationale klubber. Det gør jo også, at vi ikke skal rejse ud, men at de kommer til os, det kan også have sine fordele.

Hvad er succeskriteriet for U19-holdet ved turneringen?

– Der er flere forskellige succeskriterier. Først og fremmest er det jo nogen af vores første træningskampe, og der handler det jo om, at spillerne skal komme i form, men det handler også om, at vi skal finde hinanden og have gjort relationerne skarpe. Vi skal arbejde videre med akademiets spillestil, og uanset hvem vi spiller mod, og hvor vi spiller, så vil vi altid vinde. Så vi går efter at vinde alle de kampe, vi spiller, en kamp ad gangen, og hvis vi er dygtige nok, så kan det være, at vi vinder vores egen turnering. Der er mange gode hold med, og det er ikke lige det vigtigste, men det er bl.a. det, vi går efter.