Slotsager: Kulturen er blevet stærkere

Det er kun to uger siden, Tobias Slotsager fyldte 18 år, og er trådt ind i de voksnes rækker, og i fredags var den unge mand den helt store hovedperson ved den årlige traditionsfest i OB.

Her lykkedes det nemlig Slotsager at vinde to priser. Han fik både prisen som Årets Fund og Årets Spiller i OB, hvilket der ikke er nogen, der har formået før. Det er den unge forsvarsspiller også meget stolt af.

– Det var selvfølgelig kæmpe stort. Som jeg har snakket med mine forældre om, så tror jeg, at jeg har underspillet det lidt, for det er jo kæmpe stort, også i forhold til at det er gamle spillere, der er med til at kåre det.

– Det er kæmpe stort. Jeg havde håbet at være i kategorien til Årets Fund, men den anden havde jeg overhovedet ikke regnet med.

Hvor stor betydning har det, at det er tidligere spillere, der er med til at kåre det?

– Det betyder helt vildt meget. Det er nogen, der har været samme sted, som jeg er lige nu, så det er klart, at det betyder enormt meget, at de både ser potentialet, og at jeg har gjort det godt nok til, at de mener, jeg skal være Årets Spiller.

– Min mor og far synes, jeg har underspillet det lidt, hvor stort det egentlig er, også i forhold til at det er første gang, der er en spiller, der har taget begge priser.

Det er halvanden uge siden, spillerne kom tilbage fra juleferie, så træningen er godt i gang igen. Det har også været godt at komme i gang igen for Slotsager.

– Dejligt. Det har været skønt. Sidste gang vi snakkede, det var godt nok uden mikrofon, sagde jeg, at jeg glædede mig til, at testene var overstået, og det er de så nu. Vi er kommet i gang, og vi har spillet den første træningskamp.

– Det er skønt at være i gang igen, og der er højt niveau til træningerne. Det var blandet i den første træningskamp, og det vil det altid være. Det kan man ikke regne så meget med, men vi bygger på hver dag, og jeg synes, det går fremad.

Peter (Fysisk træner) sagde, det var tydeligt at se på testene, at i havde holdt den plan, i havde fået med hjem..

– Ja ja, det er gået godt. De sidste er blevet testet i dag, og så skal der testes lidt i morgen også, så må vi se, hvordan det går. Men alt i alt har vi holdt den plan, der er kommet, og det resulterede også i, at Peter skulle ned til frisøren og have en fade. Det var en aftale, at han skulle klippes, når vi alle havde overholdt det, vi skulle.

Søren Krogh stod i spidsen for holdet i slutningen af efteråret, og i juleferien blev han så ansat som permanent cheftræner. Derfor er det ham, der står for opstarten nu, og der er blevet ændret på nogle ting til det bedre.

– Det har været godt. Nu er der kommet nogle andre regler, og Søren har en klar måde, som han vil gøre tingene på. Jeg kan ikke komme ind på alle tingene, men der er kommet mere klubliv nu. Kulturen er blevet stærkere. Der er nogle kulturbærere i forvejen, som Bashkim står i front for.

– Det er anderledes, og det skulle det også være, i forhold til hvad det var med Andreas. Vi kan også sige, at der kun er gået to uger, og jeg glæder mig til, at vi kommer rigtigt afsted på træningslejr til Sverige og Spanien, og ser, hvordan vi gør tingene.

– Jeg synes til dels også, der var nogle ting, der fungerede før, og Søren har også været inde på, at han ikke bare vil gå ind og lave alle ting om, ligesom hans assistenter, Frank og Mads, heller ikke vil lave de store ting om, i og med der var mange ting, der egentlig virkede før.

– Men det er klart, at når der kommer en ny træner, er der noget nyt, der skal ske, og det synes jeg, hele trænerteamet og dem oppe over har været gode til at få bragt ind i hverdagen. Så glæder jeg mig bare til endnu flere uger og dage her.

– Jeg har altid været begejstret for Søren, og at han ikke har ændret sig, det er lige sådan, man vil have det. Uanset hvilken stilling han har, så er det stadigvæk Søren. Han siger tingene, som de er, og samtidig er han kærlig, og han skal også nok fortælle os, når det går godt, og samtidig også hvis det går skidt.

Den seneste tid har der været en del snak om Slotsagers kontrakt. Den udløber godt nok først i sommeren 2025, men efter han blev 18, kan han nu skrive under på en længerevarende aftale.

Både han selv og OB har udtalt, at de gerne vil forlænge, men Slotsager har ikke noget nyt at fortælle om det lige nu.

– Nej, det er der stadigvæk ikke. Jeg har ikke hørt noget, siden jeg snakkede med min agent sidst, så det ligger stille lige nu, tror jeg. Jeg lader dem styre showet, og så kommer min agent til mig, når der sker noget, og indtil videre har jeg ikke hørt noget i hvert fald.

Har der ikke på noget tidspunkt været noget, du skulle forholde dig til?

– Nu sidder man i forhandlinger, og Björn sagde også engang før jul, at de var kommet med et tilbud, og så skulle min agent og jeg så kigge på det. Så er vi i gang med at forhandle nu, og som Björn også har udtalt, så ligger bolden hos ham, og siden han har sagt det, er der ikke kommet noget nyt.

– Den ligger stadigvæk ved ham, så vi må se på det. Det går nok lige så stille og roligt fremad, men der er vigtigere ting lige nu, end at jeg skal forlænge min kontrakt. Jeg har trods alt også halvandet år tilbage.