Thomasen: Træneren har tillid til mig

I efteråret spillede Jens Jakob Thomasen ikke for alvor nogen stor rolle på holdet i OB, hvor midtbanespilleren ofte måtte se langt efter spilletid.

Det er blevet bedre her i foråret, hvor han på det seneste har spillet en masse kampe, og han er da også glad for, at han nu spiller en større rolle på holdet.

– Det har været rart. Det er jo for fanden det, man hele tiden forsøger på. Efter et efterår hvor jeg ikke var så heldig med skader, så var det også svært med den manglende spilletid, så det er rart at være tilbage og have fået et længere ‘run’, så det ikke bare har været små indhop. Det har været rigtig godt.

Føler du, at du har tillid fra træneren nu?

– Ja, det gør jeg da. Min opfattelse er, at han ved, hvad han får fra mig. Det har han jo så gengældt med noget spilletid. Så jeg føler da, at jeg har tillid fra træneren.

Efter den dårlige start på sæsonen ændrede Jakob Michelsen system fra 4-4-2 til 3-5-2, og Thomasen mener selv, at han er godt tilpas i den formation.

– Jeg har jo spillet forskellige positioner i 3-5-2’eren. Både som 6’er og som 8’er. Vi har haft én 6’er og to 8’ere, og der har jeg jo dækket begge to, og de er jo forskellige. Jeg føler mig fint tilpas. Det er nogle andre roller, man skal udfylde, men man lærer hurtigt at finde ud af, hvad det er.

I sidste weekend spillede OB på hjemmebane mod FC Midtjylland, og sejren på 3-1 var den første i mesterskabsspillet, og den var rigtig vigtig.

– Den var sindssyg vigtig. Specielt fordi at bronzekampen nu er helt åben igen, og vi har alle muligheder for selv at afgøre det. Det er den position, du helst vil være i, så du ikke er afhængig af andre resultater. Specielt mod Midtjylland, som vi har haft det svært mod, var det vigtigt at få den sejr. Det var tiltrængt, og op mod tre rigtig vigtige kampe er det rigtig fedt lige at få tanket noget selvtillid.

Thomasen bidrog selv med en scoring i kampen, og det er da også noget, han godt kunne tænke sig at gøre lidt oftere.

– Jamen det er jo også godt. Jeg er ikke en notorisk målscorer, men jeg vil gerne kunne bidrage med mål i ny og næ, og jeg synes også, det var ved at være lang tid siden, så jeg var da glad for at score.

Fredag aften spiller OB hjemme på Odense Stadion mod Esbjerg. Der er tre kampe tilbage af sæsonen, og OB har lige nu to point op til Esbjerg på tredjepladsen. Derfor er kampen en lille bronzefinale, og det er da også en kamp, der bliver set frem til.

– Jeg ser meget frem til den, og den kan blive enormt afgørende. Hvis vi vinder, kan vi selv afgøre det i de sidste to. Jeg er meget spændt, og jeg glæder mig meget til en tæt kamp, og det skulle det også gerne være om tredjepladsen. Vi har mødt dem før, og vi kender dem, og vi ved godt, det bliver en svær og måske lidt rodet kamp. Men vi gør, hvad vi kan for at vinde.

– Det er jo for fanden sjovere at stå med skæbnen i egne hænder, i stedet for at være afhængige af andre. Som fodboldspiller er det nemmest at have fokus på egne kampe, og sætte sin lid til andre er ikke det, man helst vil.

Esbjergs træner, Jeppe Højbjerg, har haft et par uheldige udfald mod OB i denne sæson, og det vil da heller ikke gøre noget, hvis han er usikker igen fredag aften.

– Haha.. Ja, man kan jo håbe, at han deler lidt ud igen, men det kan man jo ikke altid regne med. Jeg synes faktisk, han er en god målmand, men han har haft nogle uheldige episoder.

Hvordan er stemningen i truppen forud for kampen?

– Der er god stemning. Efter sejren over FC Midtjylland blev der tanket noget selvtillid igen, efter et mesterskabsspil hvor vi ikke havde vundet. Vi havde godt nok kun tabt til FCK og FC Midtjylland, men vi ville gerne have haft mere ud af det. Der er god stemning, og folk glæder sig til kampen mod Esbjerg.

 

Du vil måske også kunne lide...