Tverskov skal snakke med ‘de høje herrer’ om fremtiden

Jeppe Tverskov er en af dem, der har været fuldt i omdrejninger hele opstarten, siden OB startede træningen frem mod den kommende sæson mandag i sidste uge.

For nogle har det nok været lidt hårdt at komme i gang igen, men selvom det godt kan være tilfældet, så er Tverskov rigtig glad for at være i gang igen.

– Det er dejligt. Man savner fodbold hurtigt, og det er dejligt at være tilbage. Der er både noget fodbold, men der er også noget socialt ved at se alle drengene igen. Man går sammen hver dag, og hygger, så den del savner man rimeligt hurtigt igen.

– Det har været godt at komme i gang igen, og nu begynder det også at være der, hvor lungerne kan følge med. Det er lidt sjovere at spille fodbold, når man er i god form, så det er fint lige at få overstået det værste. Nu begynder vi at kigge lidt mere på nogle af de taktiske ting.

OB gik på ferie efter den tabte pokalfinale mod FC Midtjylland, og det har været lidt svært at komme sig over den kamp.

– Det var lidt specielt. Det er ikke så mange af de kampe, jeg har haft i min tid i OB, så det der med at være ét spark fra at vinde noget, det gjorde selvfølgelig ondt. Det gør stadig ondt, og man er stadig ekstremt ærgerlig over det, men der er ikke så meget at gøre andet end at komme videre og prøve at forfølge de drømme, der må være om at få sådan en oplevelse igen.

– Det gode ved pokalfinalen var, at man fik en hel dag omkring det, og det har man også kunne mærke på mange tilskuere, det der med at man kunne bruge en hel dag og en masse timer omkring det, det var en stor oplevelse, og det var det også for os spillere.

– Nu her er der mange minder fra dagen, der er ekstremt fede udover de sidste afgørende momenter. Det var en oplevelse, og dem skal man samle på i ens liv, og det har nogle af os fået nu her. Det var bare et ærgerligt udfald.

For et par måneder siden gav Tverskov et interview til Fyens Stiftstidende, hvor han åbnede op for, at det kunne være tid til at prøve noget andet denne sommer.

Umiddelbart er han i OB i den kommende sæson, men samtidig låser han sig heller ikke fast på det. Han vil have en snak med ledelsen om hans fremtid.

– Det er jeg som udgangspunkt. Men som jeg også sagde til Leif, så tror jeg gerne, at jeg på et tidspunkt vil prøve nogle nye ting. Både mig og min familie synes, det kunne være sjovt. Nu har jeg været her i min bedste fodboldalder, fra jeg var 23, til jeg er 29 nu.

– Jeg har spillet mange år i OB, og jeg har altid spillet rimeligt meget, så både OB og jeg har været rimeligt tilfredse med hinanden, og jeg har været glad for at være her. Men på et eller andet tidspunkt tror jeg også, det kunne være fint for mig at se nogle andre græsplæner og stadions.

– Det skal være på et tidspunkt, hvor klubben er villig til det, og hvor det giver mening, så det er noget, jeg må snakke med de høje herrer om. Det er jo ikke kun mig, der kan beslutte det.

Sigter du mod udlandet?

– Det der kunne være interessant for mig er at prøve at se noget andet end Danmark. Man kan have nogle ønsker og nogle drømme, men man må også ligesom se, hvad der kommer. Jeg er åben for det meste, men lige nu er jeg glad for at være her.

– Jeg har egentlig ikke lyst til, med mindre folk skal spørge ind til det, at snakke om, hvad jeg skal efter OB, for lige nu vil jeg egentlig bare være i nuet og spille her, så længe jeg er her.

Lige nu er der et ledigt anførerbind i OB, efter Jens Jakob Thomasens kontrakt udløb denne sommer, men det er heller ikke sikkert, at anførerbindet vil få Tverskov til at blive længere i klubben.

– Det ved jeg ikke. Alt det med at være leder som type, det har vi jo nogen, der er lidt naturligt uden at have bindet på holdet alligevel. Det er noget, man er flere personer om, og det er noget, klubben følger en retning om. Det er ikke op til spillerne selv at beslutte, hvem der skal være det.

– Jeg har været stolt over de gange, jeg har været anfører, og når man samler oplevelser som fodboldspiller, er det jo en af de ting, der er sjove at være en del af.

– Det var også en af grundene til, det var sjovt for mig at forlænge sidste gang, at jeg vidste, jeg skulle have en stor rolle for en stor klub i Danmark. Det var en stor oplevelse for mig at gå ind til nogle år med det. Det er jo noget, jeg har brugt nogle år på nu her, så det må vi jo se på.

Du har været anfører, når Jens Jakob Thomasen ikke spillede i sidste sæson, vil det så ikke være bittert for dig, hvis du ikke bliver valgt nu?

– Det er ikke noget, jeg vil udtale mig så meget om, for det er lidt op til klubben, hvad de vil, og hvad de vælger. Det må vi tage lidt mere internt.

– Sidste år var det lidt mere en speciel case, fordi jeg havde været skadet i halvanden måned, og ikke rigtig havde været en del af truppen, men på det tidspunkt havde jeg været anfører i mange måneder, fordi Janus Drachmann havde været væk.

– Casen var lidt anderledes sidste sommer, så det er to forskellige situationer for mig.