U19-træner glæder sig til stor turnering i Kroatien

Sidste år gik OB’s U19-hold hele vejen, og vandt Mladen Ramljak Cup i Kroatien, hvor de i finalen mødte Slavia Prag, og vandt med 3-0.

I morgen sætter bussen med U19-holdet igen kursen mod Kroatien, for OB skal igen være med ved turneringen, der bliver sparket i gang på torsdag.

Vi nåede at snakke med U19-holdets træner, Ivan Poulsen, i Ådalen i dag, inden han samler holdet, og tager afsted til turneringen.

– Vi skal en tur til Kroatien og spille en stor international turnering, som U19-holdet vandt sidste år i august. Det er den eneste grund til, vi er inviteret med igen. Normalt vil de gerne have nye hold med, men når man vinder, får man lov til at deltage igen.

– Det er en turnering, hvor værtsklubben er Dinamo Zagreb. Real Madrid er med, Flamengo er med, Ludogorets og Udinese er med.

Turneringen er lavet sådan, at der er to grupper. OB er i gruppe med Udinese, Flamengo og Maccabi Tel Aviv. Den anden gruppe består af Dinamo Zagreb, Ludogoret, Rapid Wien og Real Madrid. De to vindere af hver gruppe mødes i finalen.

– I første kamp møder vi Udinese, som er et italiensk hold. Det glæder vi os meget til. Det er sindssygt udfordrende for os at møde internationale hold, som spiller på en anden måde, har en anden fodboldkultur og et andet teknisk niveau.

– Når man spiller i sådan en turnering, hvor man skal vinde alle kampene i puljen for at gå videre, så skaber det på en eller anden måde en anden tænding og intensitet i kampene, som vores drenge lærer utroligt meget af.

Hvad er ambitionen? Vil det være skuffende ikke at vinde turneringen, når i gjorde det sidste år?

– Når vi er til turneringer i udlandet, går vi altid efter at vinde. Også for at komme med igen. Med de hold der er med, kan man ikke forvente at vinde. Det vi forventer, er at få nogle sindssygt gode og tætte kampe. Vi skal se, om vi ikke kan slå nogle af de hold. Det er det, vi lever, og ånder for.

– Aske Adelgaard kunne ikke komme med, fordi han er 2003’er, han er førsteårs senior. Aske og Oliver Hansen, som vi har i truppen, bliver hjemme, og træner med førsteholdet. Nu har vi så ikke længere Aske i truppen, men planen var, at han skulle blive hjemme og træne med førsteholdet.

– Man må kun have 2004’er og 2005’er med. Så har vi også et par 2006’ere med. Af 2006’ere er vi også lidt udfordret, fordi Nikolaj Juul og Tobias Slotsager er med på U17-landsholdet, så dem har vi måtte gå udenom.

– Vi synes stadig, vi har et ganske fornuftigt hold med. Charly ville vi rigtig gerne have haft med, men vi ser endnu hellere, at han har succes på førsteholdet, og det har han jo lige nu.

Hvad betyder det for vores spilleres udvikling, at komme ud og spille de her kampe?

– Der er ingen tvivl om, at de spillere der nu er kommet op i Superligatruppen, Aske, Charly, Breum og de gutter, de har jo været med Akademiet ude og spille mange af de her turneringer. Det giver den her fornemmelse af, at der er noget stort på spil.

– Det er meget svært at spille europæisk fodbold i U19-sammenhæng, så de her turneringer er det tætteste, man kan komme på den slags knock-out kampe. Derfor er det sindssygt lærerigt.

3 Replies to “U19-træner glæder sig til stor turnering i Kroatien”

Comments are closed.