Fenger har fået ny position: Fungerer ret godt

Da spillerne mødte ind til opstarten frem mod den nye sæson i Superligaen, var det med en ny træner i Ådalen, hvor svenske Andreas Alm havde overtaget tøjlerne.

Den unge offensivspiller, Max Fenger, har indtil videre været glad for opstarten, og han fortæller, at alle spillerne har været interesseret i at lære af den nye træner.

– Når der kommer en ny træner ind, er der måske et hierarki, der bliver brudt, og der er en masse nye roller, folk skal finde sig ind i. Det er et nyt system, og træneren har en masse nye ideer. Folk går og holder hinanden op endnu mere end før, og alle er meget nysgerrige på at lære de nye ting.

– Der er ikke så lang tid til sæsonstart, så man er ivrig efter at være så skarp som muligt, når man starter op.

I sidste sæson sluttede Michael Hemmingsen sæsonen af som træner, efter Jakob Michelsen blev fyret i foråret, og Fenger mener, der er en klar forskel på Alm og de to forgængere.

– Ja, det synes jeg. Der er en klar forskel. Det blev måske lidt rodet mod slutningen af sidste sæson med midlertidige trænere osv. Men vi kom egentlig nogenlunde igennem det.

– Nu har vi et klart spilkoncept, som vi holder os til, og det er også rart som spiller at have klare retningslinjer, så man ved, præcis hvad man skal i forskellige situationer. Det er i hvert fald en af de forskelle, jeg kan mærke.

Kan du forstå, hvad han siger til dig?

– Personligt har jeg det rigtig svært både med norsk og svensk, så nogle gange bliver der måske bare nikket lidt for meget, selvom jeg måske ikke helt forstår, hvad han siger. Så kan man lige tage den bagefter.

Her i opstarten her Fenger også fået ny plads på holdet, da han er blevet sat ud som venstre kant, og efter lidt tid er han kommet frem til, at det godt kan fungere for ham.

– I starten var jeg måske lidt nervøs for at spille kant, fordi jeg egentlig ser mig selv meget som en angribertype. Min spidskompetence er jo at være inde i boksen.

– Men den måde kanten spilles på her, synes jeg faktisk, fungerer rigtig godt, og jeg er faktisk blevet glad for den måde at spille kanten på.

OB’s to første træningskampe i opstarten var mod Næsby og Fremad Amager, og onsdag kommer der så en anden kvalitet over modstanden, når Brøndby venter i en træningskamp i Nyborg.

– Vi møder de danske mestre, så regner man også med, det bliver højt niveau. Jeg er sikker på, det bliver en god test. Vi har set skarpe ud i hvert fald mod Fremad Amager, hvor det fungerede rigtig godt, men det er jo heller ikke det niveau, vi møder, når vi starter op igen.

– Brøndby er en rigtig god test for os, for at se hvor vi er, og for at få prøvet nogle ting af på en anden måde end bare at løbe rundt og træne. Det skal nok blive spændende.

I de to kampe mod Næsby og Fremad Amager er Fenger kommet på tavlen, og selvom det bare har været træningskampe, så betyder det alligevel noget for ham.

– Jeg elsker at score mål. Det er rart at komme på måltavlen. Selvom det bare er en træningskamp, handler det også om at få den føling med at sparke bolden i nettet. Det er rart, det er sket et par kampe i træk nu.

Om ti dage spilles den første kamp i den nye sæson i Superligaen på udebane mod FC Midtjylland, og den unge spiller mener, at OB står godt rustet.

– Jeg synes, vi står rigtig skarpt. Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt med en skade til Hylle. Jeg tror, han kunne være blevet rigtig god for os i denne sæson.

– Ellers synes jeg, vi har en god og relativt bred trup. Der er mange, der kan spille forskellige positioner, og med det vi har, tror jeg, det kan blive en god sæson.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *